درباره خواص و مضرات دارابی چه می دانید؟
دارابی میوهای از خانواده مرکبات با پوست زردرنگ و مزه ترش مایل به تلخی است و ویتامینها و ریز مغذی های مختلف به ویژه ویتامین ث را دارا می باشد. در مطلب زیر درباره خواص و مضرات این میوه صحبت کرده ایم. با ما همراه باشید.
میوه دارابی چیست؟
دارابی برای اولین بار در جنوب شرقی آسیا کشف شد، اما امروزه در کشورهای مختلف جهان کشت میشود.ایالات متحده آمریکا امروزه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان میوه دارابی است و کشورهای چین و مکزیک در رتبه های دوم و سوم قرار دارند.
درخت دارابی در مناطق گرم با آب و هوای گرمسیری مانند فلوریدا رشد می کنند. دمای هوا در این نواحی بین 25 تا 30 درجه سانتیگراد است.
درخت پاملو می تواند تا 15 متر ارتفاع داشته باشد و برخی از انواع آن شاخه های خاردار دارند.
ازآنجایی که دارابی 10 تا 30 سانتی متر قطر داشته و وزن آن می تواند تا 3 کیلوگرم افزایش یابد، بزرگترین عضو خانوادۀ مرکبات محسوب میشود.
رنگ پوست این میوه از سبز روشن تا زرد را در بر میگیرد و پوسته داخلی و ضخیم آن از گوشت میوه محافظت می کند.
گوشت دارابی نیز رنگ های مختلفی داشته و به نوع آن بستگی دارد و از سفید تا قرمز را شامل میشود.
برخی از مردم می گویند که دارابی طعمی شبیه به گریپ فروت دارد اما مانند آن ترش مزه نیست. طعم دارابی نسبت به سایر مرکبات شیرین تر است.
ارزش غذایی دارابی
دلیل محبوبیت میوه دارابی ارزش غذایی بالای آن است.این میوه حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات آلی مانند ویتامین c، پتاسیم، فیبر غذایی و ویتامین B6 و منیزیم می باشد. {1}
فواید دارویی و درمانی دارابی برای بدن
1. منبع فیبر غذایی
دارابی حاوی مقادیر بالای فیبر است که به بهبود حرکات روده کمک کرده و برای پیشگیری و درمان یبوست مفید می باشد.همچنین مقادیر بالای فیبر موجود در دارابی به عنوان منبع غذایی باکتری های سالم روده عمل کرده و باعث سلامت بدن، افزایش تراکم استخوان ها، لاغری و کاهش وزن، بهبود سلامت روده و کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن می شود.
2. لاغری و کاهش وزن
دارابی کالری کمی دارد و به دلیل مقادیر بالای فیبر و پروتئین با کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن افراد می شود.3. منبع غنی آنتی اکسیدان ها
دارابی حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان هاست که به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش می دهند.4. سلامت قلب
مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها، پتاسیم و ویتامین C موجود در دارابی به سلامت قلب کمک می کنند.فشار خون
آب دارابی حاوی مقادیر بالای پتاسیم است که باعث کاهش فشار خون بالا می شود.چربی خون
تحقیقات بر روی موش صحرایی نشان داده که مصرف مکمل عصاره دارابی تری گلیسیرید خون را تا 21٪، کلسترول خون را تا 6٪ و کلسترول بد خون یا LDL (بد) تا 41٪ کاهش می دهد.یک مطالعه دیگر نشان داده که دارابی با جلوگیری از جذب کلسترول موجود در مواد غذایی باعث کاهش این چربی شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.
5. ضد میکروب طبیعی
دارابی ممکن است دارای خواص ضد باکتری و ضد قارچی طبیعی بوده و خطر ابتلا به بیماری های عفونی را کاهش می دهد.گفته می شود که مقادیر بالای ویتامین C موجود در دارابی باعث افزایش سطح اسید ادرار شده، رشد باکتری ها در مجاری ادراری را کاهش داده و باعث پیشگیری و درمان عفونت ادراری می شود.
6. سرطان
یک مطالعه در موش ها نشان داده که عصاره پوست دارابی به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد باعث سرکوب شدن رشد تومور، تقویت سیستم ایمنی بدن و نابودی سلول های سرطانی می شود.علاوه بر این نارینژنین (یکی از آنتی اکسیدان های اصلی میوه دارابی) سلول های سرطانی پروستات و لوزالمعده را از بین می برد و همچنین سرعت انتشار سرطان ریه را در مطالعات لوله آزمایش کند می کند.
7. درمان کم خونی
تحقیقات نشان داده اند که ویتامین C باعث افزایش جذب آهن در بدن می شود، دارابی به دلیل مقادیر بالای ویتامین C که دارد می تواند باعث افزایش جذب آهن و درمان کم خونی شود.8. تقویت سیستم ایمنی بدن
مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در دارابی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به سرما خوردگی، آنفولانزا، آسم، عفونت های باکتریایی و آلرژی را کاهش می دهد.9. پوکی استخوان
آب دارابی به دلیل مقادیر بالای کلسیم و مواد معدنی که دارد به بهبود سلامت و رشد استخوان کمک کرده و خطر ابتلا به شکستگی و پوکی استخوان را کاهش می دهد.10. گرفتگی عضلات
کمبود مایعات، کمبود آب و کمبود الکترولیت ها از جمله سدیم، پتاسیم و منیزیم از اصلی ترین دلایل گرفتگی عضلات هستند.مصرف کافی آب دارابی مایعات و الکترولیت های لازم برای بدن را تامین کرده و خطر گرفتگی عضلات را کاهش می دهد.
خواص دارابی برای پوست و مو
11. جوان سازی پوست صورت
دارابی به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C که دارد به کاهش چین و چروک کمک کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.همچنین روغن پوست دارابی سرشار از آنتی اکسیدان است که می تواند تولید ملانین در پوست را کاهش داده و از تغییر رنگ و لکه های پوستی ناشی از آفتاب جلوگیری کند.
12. سلامت موها
مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی موجود در میوه دارابی باعث تقویت سلامت مو و درمان شوره سر می شوند.13. درمان سریع زخم ها
مقادیر بالای ویتامین C موجود در دارابی با افزایش تولید کلاژن باعث انعطاف پذیری پوست و درمان سریع تر زخم ها می شود. {2}نحوه خوردن دارابی
پوملو یا همان دارابی رسیده و شیرین تازه یا شیرین مصرف می شود و در آب میوه ، مارمالاد و نوشیدنی ساخته می شود.از قسمت های پوست در دسرها، سالادها استفاده می شود و به مواد نگهدارنده تبدیل می شود.
پوست را می توان با خشک کردن و نمک و همچنین آب نبات حفظ کرد.
از پوست خشک یا تازه به عنوان ماده ای در سوپ و پختن خورش های گوشت استفاده می شود.
روغن آن به عنوان مواد تشکیل دهنده طعم دهنده استفاده می شود.
از برگ ها برای طعم دادن به ماهی و غذاهای گوشتی استفاده می شود.
در تایوان، برگهای خشک شده دارابی به عنوان نوشیدنی در آب ریخته می شوند.
از این آب میوه در نوشیدنی های مختلف استفاده می شود.
به سالادهای میوه اضافه می شود.
یک روغن ضروری را می توان از مارمالاد استخراج کرد و به عنوان ماده طعم دهنده شیرینی، آدامس، نوشابه، بستنی و مواد پختنی استفاده می شود.
از دانه ها می توانیم روغن به دست آوریم.
در غذاهای جنوب شرقی چین از آب پوملو برای افزودن طعم به دسرها و سوپ ها استفاده می شود.
از خمیر میوه نیز برای تهیه ژله، مربا و شربت استفاده می شود. {3}
اقدامات احتیاطی درباره دارابی
این میوه سرشار از پتاسیم و ویتامین C است که برای بیماران دارای مشکلات کلیوی و کبدی مضر است.بیماران فشار خون بالا باید از مصرف این میوه اجتناب کنند زیرا دارابی فشار خون را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
مصرف دارابی را محدود کنید زیرا مصرف بیش از حد ممکن است منجر به مشکلات مختلف سلامتی شود.
افرادی که به میوه مرکبات حساسیت دارند باید از آن اجتناب کنند.
برای استفاده از آن برای درمان مشکلات سلامتی، با پزشک معالج مشورت کنید.
در صورت مصرف بیش از حد، باعث یبوست و تشکیل سنگ کلیه می شود. {4}
پی نوشت:
1.simaye-salamat.com
2.www.coca.ir
3.www.namnak.com
4.www.pezeshk.com
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}