آشنایی با هل ملکه سبز سلامتی
هل گیاهی است که در مناطق حاره و گرم می روید . وطن آن هندوستان می باشد و حدود 80 درصد هل مصرفی دنیا از هندوستان تامین می شود.نام علمی این گیاه Elettaria cardamomum است.میوه ی هل، بیضی شکل و به رنگ های زرد، سبز یا سیاه است. دانه های معطر و مطبوعی به رنگ قهوه ای در میوه ی آن وجود دارد که به عنوان ادویه و برای خوشبو کردن نوشیدنی ها و غذاها به مصرف می رسد.
هل چیست؟
هل درختی است از خانواده زنجبیل به صورت وحشی و پرورشی در مناطق کوهستانی و در سایه درختان میروید. ارتفاع درخت ۳۰ تا ۵۰ سانتیمتر و دارای برگهای متناوب نوک تیز با گلهای ریز سفید مانند گل باقلا و میوه آن کوچک ناشکوفا به قدر بند انگشت با پوست تیره رنگ و دانههای متعدد است.هل انواع مختلفی دارد: هل سفید، هل سیاه و هل سبز و هل رسمی، که طبیعت همه آنها گرم و خشک و نوع سبز آن تند و معطر بوده و از دو نوع دیگر مرغوبتر است.
دمنوش هل دارای طعم و مزه قوی و منحصر به فرد، همراه با مواد آروماتیک شدید، عطر صمغی است، هل سیاه دارای یک بوی مشخصا دودی است هر چند تلخ نیست، معطر و خنک و شبیه به نعناع است.1
مواد مغذی هل
ادویه سبز کوچکی که اصلا کلسترول ندارد!این ماده سرشار از ویتامینهای مختلف مانند نیاسین (ب۳)، پیریدوکسین (ب۶)، ریبوفلاوین (ب۲)، تیامین (ب ۱)، ویتامین A، ویتامین C و عناصری مانند سدیم، پتاسیم، کلسیم، مس، آهن، منگنز، منیزیم، فسفر و روی است.2
خواص هل
از این دانه سبز یا سیاه کوچک چقدر انتظار دارید؟سلامت قلب و عروق
براساس پژوهشهای انجامشده، استفاده از این ادویه به مقدار مناسب برای بیماران مبتلا به ناراحتی قلبی منجر به کاهش ضربان قلب و کنترل ریتم میشود و فشار خون بالا را نیز کنترل میکند. درواقع، مواد مغذی موجود در هل از افزایش چربی در بدن جلوگیری میکند.جلوگیری از سرطان روده بزرگ
سرطان، به ویژه سرطان روده بزرگ و مقعد (کولورکتال) یکی از علل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است.هزینههای سرسامآور درمان سرطان و عوارض جانبی این درمانها پژوهشگران را بر آن داشته است تا به فکر یافتن جایگزینهایی برای این درمانها باشند؛ چه گزینهای بهتر از طب سنتی!
مطالعات انجامشده در مؤسسه ملی سرطان در هند، نشان داده است، رژیم غذایی که در آن به اندازه کافی از هل استفاده شود، میتواند تا بیش از ۴۸% در پیشگیری از سرطان کولورکتال مؤثر باشد.
دیابت و قند خون
یکی از مواد موجود در دانه هل منگنز است که میتواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.لاغری و کاهش وزن
طبق تحقیقات انجامشده هل به دلیل مقادیر بالای فیبر اشتها را کاهش میدهد و متابولیسم بدن را افزایش میدهد؛ در نتیجه یکی از ادویههای مفید برای کاهش وزن و لاغری است. همچنین هل حاوی مادهای به نام ملاتونین است که فرایند چربیسوزی را در بدن افزایش میدهد.
تقویت و افزایش رشد مو
هل باعث بهبود جریان خون میشود. همچنین ریشه مو را تقویت میکند و رشد مو را افزایش میدهد.پاکسازی پوست صورت
از هل سیاه میتوان برای سمزدایی و پاکسازی پوست صورت استفاده کرد؛ به این صورت پوست شما شفاف، تمیز و زیباتر میشود.بهبود عملکرد دستگاه گوارش
هل به طور سنتی در طب هندی و چینی به عنوان درمانگر اختلالات گوارشی کاربرد دارد. عصاره متانولی هل به کنترل اختلالات گوارشی مانند اسیدیته معده، نفخ و گرفتگی عضلات شکم کمک میکند.دانه ضد افسردگی
هل خاصیت ضد افسردگی دارد.روغن اسانس هل یکی از روغنهایی است که به طور عمده در آروماتراپی (رایحهدرمانی) استفاده میشود. این کار نه تنها برای درمان افسردگی که برای درمان بیماریهای مختلف از اختلالات معده گرفته تا بیماریهای ریوی هم مؤثر است.
خواص ضد میکروبی
یک ضد عفونیکننده و میکروبزدای طبیعی اما کوچولو!آزمایشات نشان دادهاند که روغن هل میتواند رشد و گسترش برخی از میکروبهای بسیار خطرناک را که معمولا سبب مسمومیت مواد غذایی میشوند، مهار کند.
دانه ضد التهاب
هل برای تسکین درد ماهیچهها و مفاصل بسیار مفید است.اسپاسم عضلانی که اغلب در افراد مسن دیده میشود؛ به دلیل انقباض ناگهانی عضلات است که سبب بروز ناگهانی درد در عضلات میشوند. تحقیقات نشان میدهد، هل خواص ضد اسپاسم دارد و میتواند این دردها را تسکین دهد.
بهداشت دهان و دندان
طب سنتی چینی و هندی از قرنها قبل، برای رفع مشکلات دندان از هل استفاده کردهاند.این ماده علاوه بر اینکه بوی بد دهان را رفع میکند، در سلامت و بهداشت دهان و دندان و ضد عفونی کردن آن هم مفید است.
هل یک آنتیبیوتیک طبیعی خوشعطر است؛ یکی از مهمترین عوارض جانبی آنتیبیوتیکها، از بین بردن باکتریهای پروبیوتیک مفید در روده است.
یکی از فواید استفاده از ادویه هل این است که میکروبهای عفونی را مهار میکند؛ بدون اینکه باکتریهای پروبیوتیک را از بین ببرد؛ مطالعات انجامشده متعددی خواص ضد میکروبی هل را تأیید کردهاند.
ضد آسم طبیعی
مطالعهای نشان داده است که هل در درمان آسم و مشکلات تنفسی مؤثر است؛ عصاره خام هل در باز کردن لولههای منقبضشده هوا در ریه و همچنین در شلکردن بافتهای نای تأثیر زیادی دارد.بهبود گردش خون
محققان پس از آزمایش کردن روغن اسانس هل روی گروهی از افراد مبتلا به استرس دریافتند که دانه هل در بهبود جریان خون در بدن بسیار مؤثر است.سمزدایی طبیعی بدن
فرایندهای متابولیک در بدن سبب آزاد شدن سموم و رادیکالهای آزاد میشوند. اگر این سموم دفع نشوند، در بدن انباشته میشوند و میتوانند سبب ابتلا به بیماریهایی مانند سرطان و پیری زودرس شوند؛ دانه کوچک هل تمام این مشکلات را حل کرده است.
درمان تهوع و گلودرد
هل در آرام کردن احساس تهوع و استفراغ ناشی از مسمومیت با غذا و حتی بارداری بسیار مؤثر است. برای درمان گلودرد میتوانید هر روز صبح جوشانده هل و دارچین مصرف کنید.درمان سکسکه نوزاد
سکسکه به ویژه برای کودکان بسیار ناخوشایند است؛ با خوردن دانه هل این مشکل هم برطرف میشود. یکی از روشهای بند آوردن سکسکه این است که چند غلاف هل را در آب بجوشانید و آب آن را بنوشید؛ به این ترتیب از شر سکسکه خلاص خواهید شد.2خواص پودر هل
ریشهی هل مقوی، تونیک و ملین است.در شبه جزیره مالایا ساقهی زیرزمینی ضخیم آن را کوبیده با زردهی تخممرغ مخلوط کرده و برای تسریع تولد بچه استعمال میشود.
هل دستگاه گوارش، کبد و قلب را تقویت میکند.
در قدیم معمولا چای را با هل و دارچین تهیه می کردند و توصیه میشود که افراد حداقل هفته ای 2 بار چای خود را با هل مصرف کنند.
مصرف هل عرق و بوی دهان را خوشبو میکند.
اگر افراد پودر هل را اگر در ظرفی ریخته و آن را تکان داده شود و استنشاق کنند، ایجاد عطسه میکند که برای افزایش قوای ذهنی مفید است و سردرد را کاهش میدهد.
هل مقوی معده، رفع دل به هم خوردگی و آشفتگی است.
هل بادشکن، مقوی لثه است و برای برای رفع زخمهای دهان مفید است.3
مضرات هل
مصرف زیاد هل در افرادی که طبیعت گرم دارند، مضر است.کسانی که یبوست دارند، کمتر از این دانه مصرف کنند.
کسانی که فشار خون یا زخم معده دارند، نباید در خوردن آن زیادهروی کنند.
مصرف زیاد این دانه هم تپش قلب را افزایش میدهد و هم برای بیماریهای روده و ریه مفید نیست.
این دانه برای بیماریهای سوزاک، سیفیلیس و عفونتهای ادراری زنان حامله هم مضر است.
کسانی که ورم پروستات دارند، از این دانه کمتر مصرف کنند.
مصرف مقدار زیاد هل برای سلامت رودهها مضر است؛ برای رفع این مشکل آن را باید با کتیرا خورد.1
پینوشتها
1.www.mashreghnews.ir
2.www.delta.ir
3.www.beytoote.com
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}