مصرف بیش از اندازه چای سیاه چه عوارضی دارد؟
چای یکی از نوشیدنی هایی است که در طول روز توسط افراد بسیار استفاده می شود، اما بهتر است بدانید که مصرف زیاد چای سیاه عوارض جدی را برای بدن به همراه دارد.
اسهال
کافئین جز اصلی تشکیل دهنده چای سیاه است، بنابراین اگر روزانه آن را مصرف کنید، می تواند منجر به اسهال شود زیرا کافئین سیستم گوارشی را تحریک می کند بنابراین اگر این چای را بیش از حد بخورید، می تواند اثر منفی بر روی سلامت داشته باشد. علاوه بر این، تاثیر مستقیمی بر سیستم عصبی مرکزی دارد و باعث می شود که در حوادث کوچک احساس ناراحتی کنید. مصرف چای سیاه در دوزهای زیاد می تواند منجر به مشکلات هاضمه، بیخوابی،واریس و تپش های قلب شود.
یبوست
چای سیاه حاوی تانین است. حضور این ماده به ذخیره رسوب شیمیایی بدن کمک می کند و مصرف بیش از حد چای سیاه می تواند باعث یبوست در بدن برخی افراد شود زیرا بدن شروع به ذخیره مقدار زیادی از مواد زائد می کند.
ناراحتی معده
همان طور که قبلا گفته شد، چای سیاه حاوی کافئین است بنابراین با ورود این عناصر به شکم معده مواد اسیدی مختلفی تولید می کند که هضم آن برای بدن آسان نیست. بنابراین، معده احساس ناراحتی می کند. علاوه بر این، اگر مبتلا به سرطان معده یا سرطان هستید از مصرف چای سیاه اجتناب کنید.
بیماری های قلب و عروق
مصرف چای سیاه به دلیل داشتن کافئین برای بیماران مبتلا به حملات قلبی یا بیمار های قلب و عروق توصیه نمی شود هم چنین بیماران مبتلا به ورم معده یا زخم معده به دلیل افزایش اسیدیته باید از مصرف آن اجتناب کنند.
مسائل زیبایی
مصرف منظم چای سیاه در طول زمان باعث تغییر رنگ ، سایش و لکه روی دندان ها می شود؛ بنابراین چای سبز یا دمنوش های دیگر را برای جلوگیری از این امر مصرف کنید.
تداخلات دارویی
اگر مقدار زیادی چای سیاه را به طور منظم بخورید، ممکن است دچار مسمومیت دارویی خاص با آلبوترول ، کلوزاپین و متاپروترنول شوید همچنین می تواند اثرات دارویی مانند کاربامازپین ، والپروات ، پنتو باربیتال را کاهش دهد. بنابراین در صورت مصرف دارویی خاص حتما با پزشک مشورت کنید.
مشکلات بارداری
مصرف کافئین را به کم تر از 200 میلی گرم روزانه ،بسته به غلظت آن محدود کنید زیرا، برخی مطالعات نشان می دهند مصرف بالای کافئین ممکن است با کاهش وزن جنین و خطر بالای سقط جنین همراه باشد.
سرگیجه
اگر چه احساس سرگیجه، یکی از اثرات جانبی نوشیدن بیش از حد کافئین چای است که این نشانه به طور معمول با مصرف دوزهای زیادی کافئین مرتبط است، بخصوص آن هایی که بیش از 400 - 500 میلی گرم یا تقریبا 6 - 12 فنجان (1.4 - 2.8 لیتر)چای می نوشند.
کم خونی
مصرف چای مخصوصا بلافاصله بعد از صرف غذا ، مانع از جذب آهن موجود در غذا می شود، در نتیجه منجر به بروز بیماری کم خونی مزمن در مصرف کنندگان می شود. تانن یکی از ترکیبات چای است که مزه تلخی به آن می دهد درصورت ترکیب با آهن ، ایجاد رسوب می نمایند. درشت و سنگین بودن ملکول های رسوب ، توسط بدن جذب نمی شوند و به همین دلیل اگر چای بلافاصله بعد از آن غذا مصرف شود، از جذب آهن آن جلوگیری می کند.همچنین باعث کندی لخته شدن خون می شود.
آلزایمر
مصرف بالای چای که حاوی آلومینیوم است، می تواند یکی از علل بروز آلزایمر باشد.چای سیاه معمولا حاوی کافئین بیشتری نسبت به چای سبز و سفید است و هر چه بیشتر چای خیس بخورد مقدار کافیین آن بیشتر می شود.در صورت دیدن چنین علائمی از خوردن زیاد چای سیاه اجتناب کنید.1
افزایش اضطراب، استرس و بی قراری
برگهای چای به طور طبیعی حاوی کافئین هستند. مصرف بیش از حد کافئین که از چای و منابع دیگر سرچشمه میگیرد، ممکن است به احساس اضطراب، استرس و بی قراری منجر شود.یک فنجان (۲۴۰ میلی لیتر) چای با توجه به نوع و شیوه دم کردن آن حاوی حدود ۱۱ تا ۶۱ میلی گرم کافئین است.
چایهای سیاه معمولا حاوی کافئین بیشتری نسبت به انواع سبز و سفید هستند و هرچه زمان دم کشیدن طولانیتر باشد، محتوای کافئین چای نیز بیشتر خواهد بود.
پژوهشها نشان میدهند که دوزهای کمتر از ۲۰۰ میلی گرم کافئین در روز بعید است که موجب اضطراب چشمگیر در بیشتر افراد شود. با این وجود، برخی افراد نسبت به دیگران حساسیت بیشتری به آثار کافئین دارند و ممکن است نیازمند محدود کردن هرچه بیشتر مصرف این نوشیدنی باشند.
اگر فکر میکنید مصرف چای موجب احساس اضطراب و استرس در شما میشود، میزان مصرف این نوشیدنی را کاهش داده و این که آیا تغییری در علائم رخ میدهد یا خیر را بررسی کنید.
همچنین، شما میتوانید مصرف چایهای گیاهان دارویی بدون کافئین را مد نظر قرار دهید. چایهای گیاهان دارویی یک چای واقعی در نظر گرفته نمیشوند، زیرا از گیاه کاملیا سیننسیس در تهیه آنها استفاده نمیشود. در عوض، آنها از انواع مختلفی از مواد بدون کافئین، مانند گل ها، گیاهان دارویی، و میوهها درست میشوند.
خواب بی کیفیت
از آنجایی که چای به طور طبیعی حاوی کافئین است، مصرف بیش از حد آن ممکن است در چرخه خواب انسان اختلال ایجاد کند.ملاتونین هورمونی است که سیگنال فرا رسیدن زمان خواب را به مغز ارسال میکند. برخی پژوهشها نشان میدهند که کافئین ممکن است تولید ملاتونین را مهار کرده که به خوابی با کیفیت پایین منجر میشود.
خواب ناکافی با برخی مشکلات روانی، از جمله خستگی، اختلال در حافظه، و کاهش دامنه توجه پیوند خورده است. افزون بر این، کمبود خواب مزمن با افزایش خطر چاقی و کنترل ضعیف بر قند خون مرتبط است.
کافئین در بدن افراد مختلف با سرعتهای متفاوتی متابولیز میشود و پیش بینی دقیق چگونگی تاثیر آن بر الگوهای خواب در همه دشوار است.
برخی مطالعات نشان داده اند که حتی مصرف ۲۰۰ میلی گرم کافئین شش ساعت یا بیشتر پیش از زمان خواب میتواند اثر منفی بر کیفیت خواب داشته باشد، در شرایطی که برخی مطالعات دیگر هیچ اثر چشمگیری را نشان نداده اند.
اگر علائم مرتبط با خواب بی کیفیت را تجربه میکنید و به طور منظم چای کافئیندار مصرف میکنید، شاید بهتر باشد میزان مصرف چای خود را کاهش دهید، به ویژه اگر نوشیدنیها یا مکملهای دیگری که حاوی کافئین هستند را مصرف میکنید.
سوزش سردل
کافئین موجود در چای ممکن است موجب سوزش سردل یا تشدید علائم بازگشت اسید شود.پژوهشها نشان میدهند که کافئین میتواند موجب شل شدن اسفنکتری شود که مری را از معده جدا کرده و در نتیجه، اجازه میدهد محتوای اسیدی معده راحتتر به سمت مری بازگردد.
همچنین، کافئین ممکن است به افزایش تولید اسید معده منجر شود.
البته نوشیدن چای ممکن است لزوما موجب سوزش سردل نشود. افراد در مواجهه با غذاهای مشابه واکنشهای بسیار متفاوتی دارند.
اگر به میزان زیاد چای مصرف میکنید و به طور مرتب سوزش سردل را تجربه میکنید، کاهش مصرف چای و بررسی این که آیا علائم بهبود مییابند یا خیر میتواند اقدام مفیدی باشد.
سردرد
مصرف متناوب کافئین ممکن است به تسکین برخی انواع سردرد کمک کند. با این وجود، زمانی که کافئین به طور مزمن استفاده میشود، ممکن است اثری متضاد را ایجاد کند.دریافت منظم کافئین از چای ممکن است به بروز سردردهای عودکننده منجر شود.
برخی پژوهشها نشان میدهند که حتی ۱۰۰ میلی گرم کافئین در روز نیز میتواند به سردرد عودکننده روزانه منجر شود، اما میزان مورد نیاز برای تحریک سردرد میتواند بر اساس تحمل هر فرد متفاوت باشد.
چای نسبت به انواع دیگر نوشیدنیهای کافئیندار محبوب، مانند نوشابه یا قهوه، معمولا کافئین کمتری دارد، اما برخی انواع چای میتوانند همچنان تا ۶۰ میلی گرم کافئین در هر فنجان (۲۴۰ میلی لیتر) داشته باشند.
اگر با سردردهای عودکننده مواجه هستید و فکر میکنید این شرایط با مصرف چای مرتبط است، کاهش یا قطع مصرف این نوشیدنی را برای مدتی مد نظر قرار داده و نتایج را بررسی کنید.2
تاثیر چای بر جذب آهن
مصرف چای بعد از غذا، به هضم غذا به ویژه غذاهای چرب کمک میکند. تانن موجود در چای از جذب آهن پیشگیری میکند، به همین دلیل نوشیدن روزانه یک فنجان چای به بیماران مبتلا به هموکروماتوز توصیه میشود نوشیدن چای 2 ساعت بعد از غذا باشد.
و اما چای داغ
چای را خیلی داغ نخورید. دلایلی در دست است که خوردن مایعات خیلی داغ ممکن است به مخاط گلو و نای آسیب برساند و به بروز سرطان منجر شود. بررسیها نشان داده است افرادی که چای را خیلی داغ مینوشند بیش از دیگران مستعد ابتلای سرطان نای هستند. تا چند سال پیش دانشمندان تصور میکردند شاید چای موجب سرطان نای میشود ولی بررسیها نشان داده است که این ضرر چای مربوط به داغ بودن آن است. بنابراین برای حفظ سلامت و استفاده بیشتر از فواید چای بهتر است چای خیلی داغ نخورید.3پی نوشت:
1.www.namnak.com
2.www.yjc.ir
3.www.asriran.com
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}