خواص گیاه پنیرک
پنیرک یگ گیاه بسیار پر خاصیت می باشد و از فواید فراوانی برخوردار است، همچین گیاه پنیرک برای درمان برخی از بیماری ها بسیار مفید و حائز اهمیت است.
گیاه پنیرک چیست؟
گیاه پنیرک با نام علمی گیاهی گلدار از جنس مالوا (Malva) است. این گیاه با گلهای بنفشرنگ خود اغلب در دشتها میروید و ارتفاع آن معمولا به حدود ۶۰ سانتیمتر میرسد. پنیرک، بومیِ غرب اروپا است؛ اما در بخشهایی از مدیترانه و شمال آفریقا هم رشد میکند و به بیشتر کشورهای انگلیسیزبان وارد شده است.عجیبترین بخش گیاه پنیرک، مغز و دانههای آن است (که بهخاطر شکلشان به پنیرک معروف شدهاند). لُعاب (موسیلاژ) موجود در گیاه پنیرک ارزش دارویی زیادی دارد و در تهیهی داروهای مختلف از آن استفاده میشود. مردم در قدیم گل پنیرک را نیز مصرف میکردند.
از گل و برگهای این گیاهِ منحصربهفرد برای اهداف دارویی استفاده میشود.
بهعنوانمثال روغن بهدستآمده از گیاه پنیرک میتواند تأثیر فوقالعادهای روی بدن داشته باشد. از برگهای این گیاه، چای تهیه میشود و دانههای آن نیز قابلخوردن است.
همچنین از برگهایی که سالم هستند و دچار زنگار (نوعی بیماری در گیاهان) نیست، میتوان بهعنوان ضماد روی زخمها استفاده کرد. این گیاه عناصر فعال زیادی دارد که برای سلامت انسان بسیار مفید است. در ادامه بیشتر با این خواص آشنا میشوید.
فعالیت ضد التهابی
برای تسکین نیش حشره، سوختگیهای وسیع، آفتابسوختگی یا خارش پوستی، استفاده از ژل یا پماد حاوی پنیرک میتواند در کاهش التهاب و وَرَم تأثیر زیادی داشته باشد و همزمان به ترمیم سریعتر آن ناحیه کمک کند.اگر از روغن پنیرک یا انواع پنیرک خوراکی استفاده میکنید، میتوانید آن را روی مفاصل یا مناطقی که درد دارد قرار دهید.
بیماریهای تنفسی
اگر از احتقان سینه یا بیماری تنفسی رنج میبرید، مصرف پنیرک پیشنهادی عالی برای شما است. پنیرک نهتنها با تمیز کردن مجاری تنفسی، سینه را صاف میکند، بلکه با ویژگی ضدالتهابی خود سبب تسکین سینه و غدد میشود.همچنین به افزایش سلامتی و بهبودی سریعتر کمک میکند.
اثرات ضد پیری
استفاده از پماد پنیرک میتواند تأثیرات چشمگیری روی بدن داشته باشد. در حقیقت اگر نگران افزایش سنتان هستید یا هر روز چینوچروکهایتان را جلوی آینه وارسی میکنید، از ژل یا کِرِم حاوی پنیرک استفاده کنید و پوستتان را جوان نگه دارید.
مشکلات هاضمه
بعضی افراد دچار ناراحتیهایی در قسمت کمر و مشکلات تحرک روده هستند. مصرف مُلیِنهای قوی میتواند اثرات جانبی دیگری در بدن داشته باشد. اما با خیساندن دانه یا استفاده از برگ خشک پنیرک در چای میتوانید یک مُلین ملایم تهیه کنید که علاوهبر تنظیم سیستم گوارش، دردهای مربوط به این سیستم را تسکین میدهد.
مشکلات خواب
بسیاری از افراد بهسختی میخوابند. استفاده از روغن پنیرک یا نوشیدن یک فنجان چای پنیرک به آرامش ذهن و بدنتان کمک میکند. درنتیجه بهراحتی به خوابی عمیق فرو میروید.
حفاظت از سیستم ایمنی بدن
عصاره این گیاه از نفوذ عفونتهای باکتریایی و سایر عوامل خارجی ناشی از جراحت به بدن جلوگیری میکند. از این گیاه به دلیل خواص ضد باکتریایی آن برای درمان عفونتهای زخم استفاده میشود؛ بیشترین خواص باکتریایی در دانهها و برگهای این گیاه نهفته است.1
درمان سرفه
چای تهیه شده از برگها یا گلهای این گیاه به دلیل داشت موسیلاژ فراوان میتواند به درمان سرفه، زکام و خشن شدن صدا کمک کند. به منظور حفظ خواص دارویی، این گیاه نباید جوشانده شود و فقط لازم است قبل از استفاده به مدت چند ساعت در آب ولرم قرار بگیرد.
بهبود عملکرد دستگاه گوارش
مصرف دمنوش گیاه پنیرک به درمان اسهال کمک میکند. این گیاه برای برطرف کردن التهابات روده و معده بسیار مفید است. کسانی که از سندروم روده تحریک پذیر رنج میبرند، میتوانند از دمنوش این گیاه به عنوان ملین قوی استفاده کنند.
تسکین درد
یکی از رایجترین کاربردهای گیاه پنیرک، کاهش درد است. در صورت وجود زخم یا جراحت روی پوست، میتوان برگ پنیرک را روی محل مورد نظر قرار داد. مواد شیمیایی موجود در برگ این گیاه دارای ویتامینهای زیادی است که نه تنها به بهبود سریع جراحت کمک میکند، بلکه برای کاهش درد مفید است. علاوه بر این، از گیاه پنیرک میتوان برای درمان سردردهای موضعی نیز استفاده کرد.2
برای درمان زخم
هم چنین برای درمان زخم یا التهاب غشا مخاطی در دهان، گلو، معده و روده ها استفاده می شود.
پنیرک یک درمان گیاهی برای زخم ها
به علت داشتن عوامل قابض، باکتریایی و خواص ضد التهابی اش، این گیاه می تواند به صورت موضعی به عنوان یک درمان گیاهی برای زخم ها، کورک ها، جوش ها، نیش حشرات، خارش پوست، اگزما، آکنه و تورم مفید باشد.پنیرک های معمول، کاربردهای سلامتی مشابه زیادی با مارشملو دارد.
چای گیاه پنیرک برای مادران شیرده
گفته می شود که چای از این گیاه به مادران شیرده کمک می کند تا شیر بیشتری تولید کنند. مالوا سیلوستریس نیز از آن به عنوان یک منبع غذا استفاده می کند.دانه های آن شبیه به فندق های جوان هستند و می توانند در سالاد سبز همراه با برگ ها و گل ها قرار بگیرند. استفاده از پنیرک در آشپزخانه عمدتاً فراموش شده است، اما قطعاً سزاوار بازگشت مجدد است.
تاثیر پنیرک بر روی دستگاه ادراری و تناسلی
دمنوش گل پنیرک دارای ویتامین وB وC فراوان می باشد ، مقوی رحم و ادرار آور است و برای درمان بیماری های کلیه ومثانه مانند سوزش مجاری ادراری و عفونت مثانه بسیارمفید و موثر است.
تاثیر پنیرک بر روی غدد
دمنوش پنیرک برای درمان یرقان و سلامت کبد و پاک کردن آن مورد استفاده قرار می گیرد و بسیار مفید است.
تاثیر پنیرک بر روی پوست
دمنوش پنیرک خاصیت نرم کنندگی پوست بدن را دارد و برای درمان جوش بسیار موثر است ، می توان این دمنوش را به صورت لو سیون برای نرم کردن پوست بدن به کار برد.
درمان سنگ صفرا، سنگ کلیه، التهاب کلیه، سردرد، یبوست، دندان درد و بی خوابی
استفاده دیگر از این گیاه در داروهای گیاهی سنتی شامل درمان سنگ صفرا، سنگ کلیه، التهاب کلیه، سردرد، یبوست، دندان درد و بی خوابی است.
پنیرک یک درمان گیاهی برای زخم ها
به علت داشتن عوامل قابض، باکتریایی و خواص ضد التهابی اش، این گیاه می تواند به صورت موضعی به عنوان یک درمان گیاهی برای زخم ها، کورک ها، جوش ها، نیش حشرات، خارش پوست، اگزما، آکنه و تورم مفید باشد.پنیرک های معمول، کاربردهای سلامتی مشابه زیادی با مارشملو دارد.
پنیرک برای درمان بیماری های تنفسی
پنیرک معمول یک گیاه محبوب برای درمان بیماری های تنفسی است و به آن کمک می کند، چون خواص درمانی دارد که می تواند به مشکلات مخاط دستگاه تنفسی فوقانی کمک کند. این گیاه حاوی مقدار زیادی از مواد مخاطی است که بافت ملتهب را با یک لایه محافظ پوشش می دهد.3پی نوشت:
1.www.chetor.com
2.www.imna.ir
3.www.namnak.com
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}