درباره فواید کامبوجا
کامبوجا یک نوشیدنی می باشد که مصرف آن خواص و فواید بسیاری را به همراه دارد، همچنین کامبوجا برای لاغری بسیار مفید است و به افزایش طول عمر کمک شایانی می کند.با ما همراه باشید.
کامبوجا (کامبوچا) چیست؟
کامبوچا یک نوشیدنی پرطرفدار است که بوسیله تخمیر چای شیرین شده با ترکیب شیمیایی اسید استیک، باکتری و کشت مخمر خاص به دست می آید. این قارچ معجزه آسا از قرن ها پیش، از چین شمال شرقی منشاء گرفته است و به خاطر طعم منحصر به فرد و نشاط آور و طیف وسیعی از فواید دارویی آن، ارزشمند تلقی می شده است. این نوشیدنی در ادبیات باستان چین به عنوان “اکسیر سلامت جاودانه” شناخته شده است.در حالی که گاهی اوقات به عنوان قارچ کامبوجا نامیده می شود، هیچ قارچی همراه با کامبوجا وجود ندارد. مخمر زنده موجود در نوشیدنی کامبوجا یک زندگی فعال دارد که حتی پس از انتقال آن به ظروفی که در آن نگهداری می شود، زنده است. کشت کامبوچا شامل مخمر های کاندیدا استلاتا، Zygosaccharomyces baili، Brettanomyces bruxellensis، Saccharomyces cerevisiae، Torulaspora delbrueckii و Schizosaccharomyces pombe می باشد.
بسته به انتخاب چای سیاه یا سبز طعم و مزه آن فرق دارد و طعم آن چیزی مثل طعم سرکه سیب است. کامبوجا بعد از اینکه بخش مهمی از طب سنتی چینی باشد، در نهایت کلمه ای است که به روسیه، آلمان و اروپا رسیده است و به خاطر ویژگی های شگفت انگیز درمانی اش، اخیرا محبوبیت زیادی در سراسر جهان به دست آورده است.
اطلاعات تغذیه ای کامبوجا
کامبوجا شامل طیفی از گونه های مخمر و باکتری همراه با پلی فنول ها، اسیدهای آمینه و اسیدهای ارگانیک است. پس از اتمام فرآیند تخمیر مورد نیاز، نوشیدنی کامبوجا به منبع مغذی نیرومندی با مواد معدنی مختلف بسیار زیاد، آنزیم های مفید متعدد، طیف وسیعی از ویتامین ها مانند ویتامین B1 (تیامین)، B2 (ریبوفلاوین)، B3 (نیاسین) B6، B9 (اسید فولیک)، ویتامین C ٬ ویتامین B12 و بسیاری از مواد شیمیایی سالم مانند اسید گلوکونیک، اسید اگزالیک، اسید استیک، اسید گلوکورونیک، اسید اوسنیک، فروکتوز و اسید لاکتیک تبدیل میشود.در این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با خواص نوشیدنی کامبوجا آشنا کنیم.
سم زدایی از بدن
کامبوجا دارای توانایی قابل توجهی برای سم زدایی بدن است. این نوشیدنی حاوی یک اسید گلوکورنیک سم زدا است که از طریق ورود به کبد به سموم متصل میشود و از طریق کلیه ها از بدن خارج می شود. این مسئله به کاهش بار بر روی پانکراس کمک می کند و کبد را سالم نگه می دارد. علاوه بر این، از آثار مضر آلودگی ناشی از محصولات نفتی همراه با پلاستیک، آفت کش ها، رزین ها و فلزات سنگین جلوگیری میکند.
عامل آنتی اکسیدانی
کامبوجا حاوی مقدار زیادی از اسید های ارگانیک مانند اسید گلوکورونیک و آنتی اکسیدان ها قوی است که به محافظت از بدن از آسیب اکسیداتیو کمک می کنند. آنتی اکسیدان های موجود در آن به دنبال رادیکال های آزاد اکسیژن می گردند و اثرات آن را خنثی می کنند و بدن را از بیماری ها و التهاب ها محافظت می کنند.
محافظت از کبد
یکی دیگر از فواید کامبوجا، اثرات ان در محافظت از کبد است. تحقیق انجام شده در مورد کامبوجا نشان داده است که این چای به بازگرداندن سطوح گلوتاتیون کمک می کند و به طور قابل توجهی در کاهش سمیت پپتیک القا شده، موثر است. پژوهشی تطبیقی که روی چای سیاه، چای کامبوجا و چای سیاه فرآوری شده با آنزیم، انجام شده است، اثربخشی و برتر بودن کامبوجا را در حفاظت از کبد دربرابر سمیت به خاطر قدرت آنتی اکسیدانی آن نسبت به دو نوع چای دیگر اثبات کرده است.1
بهبود گوارش
کامبوجا با یک کلونی زنده از باکتری ها و مخمرها تخمیر می شود، بنابراین به عنوان پروبیوتیک عمل می کند و به حفظ سلامت شکم می پردازد و از اختلالات شکمی مختلف از جمله یبوست مزمن و اسهال جلوگیری می کند. آنزیم های گوارشی موجود در چای کامبوجا، اثرات اسید گلوکورونیک را افزایش می دهند و به تجزیه پروتئین ها و ساکاریدها کمک می کنند و سیستم گوارشی را کارآمدتر می سازند.
تقویت کاهش وزن
این چای متابولیسم را افزایش می دهد و غشای سلولی را نرمال می کنند، که همه آن ها سلامت کلی فرد را افزایش می دهد ؛ علاوه بر این، میزان متابولیک بالا به کاهش وزن کمک می کند، زیرا باعث می شود احساس انرژی بیشتری بکنید و بیشتر به ورزش فیزیکی منظم بپردازید. هم چنین مقدار قند و کالری موجود در این چای تخمیر شده، پنج برابر کم تر از نوشابه گازدار است.
تنظیم سطوح کلسترول
مزیت عالی دیگر چای کامبوجا، حفظ سطح سالم کلسترول است.مطالعات تحقیقاتی، شواهدی کیفی در رابطه با خواص ضد لیپیدمیک این چای به کاهش جذب کلسترول LDL یعنی کلسترول بد) و تری گلیسیرید، و بالابردن سطح HDL یعنی کلسترول خوب) کمک می کند، را نشان می دهند.
جلوگیری از بیماری های قلبی
مطالعات نشان می دهد که نوشیدن کامبوجا می تواند برای قلب مفید باشد، زیرا کلسترول را تنظیم می کند و سطح کلسترول را در خون پایین می آورد.
کنترل دیابت
کامبوجا یک عامل درمانی طبیعی است که به مهار عواملی که موجب بیماری های دیابتی می شوند، کمک می کند. مطالعه ای که در سال 2012 در ژورنال منتشر شد، نشان می دهد که در مقایسه کامبوجا با چای سیاه، کامبوجا بیشتر کمک به تنظیم سطوح گلوکز خون را دارد.این چای، عملکرد التیام پانکراس افراد دیابتی را بهبود می بخشد و با کاهش غلظت اوره و دیگر فعالیت های نامطلوب که در غشا و مراقبت از کبد و کلیه آن ها کمک می کند.2
منبع غنی پروبیوتیک
تصور میشود منشأ کامبوجا، چین یا ژاپن باشد. برای تهیهی این چای انواع خاصی از باکتری، مخمر و شکر را به چای سبز یا سیاه میافزایند و یک هفته یا بیشتر فرصت میدهند تا تخمیر شود. حین این فرایند، باکتریها و مخمرها یک حباب قارچیشکل روی سطح تشکیل میدهند. بههمیندلیل به کامبوجا چای قارچ هم گفته میشود.این حباب درواقع یک کلنی زندهی همزیستی باکتری و مخمر یا (SCOBY) است و میتوان از آن برای تخمیر کامبوجای تازه باز استفاده کرد.
فرایند تخمیر باعث تولید سرکه و بسیاری مواد اسیدی دیگر میشود. همچنین مقدار بسیار کمی الکل و گازهایی که به آن حالت گازدار میدهد، تولید میشود. بسیاری از باکتریهای پروبیوتیکی هم حین تخمیر تولید میشوند. پروبیوتیک، باکتریهای مفید را در اختیار دستگاه گوارش قرار میدهد. این باکتریها از روشهای مختلف به سلامتی کمک میکنند؛ مثلا در هضم غذا، التهاب و حتی لاغری مؤثرند. بنابراین گنجاندن کامبوجا در رژیم غذایی میتواند از جنبههای مختلفی به سلامت شما کمک کند.
خاصیت میکروبکشی
یکی از مواد اصلی که حین تخمیر کامبوجا تولید میشود، استیک اسید است که در سرکه هم وجود دارد. استیک اسید هم مثل پلی فنول در چای میتواند میکروارگانیسمهای مضر بسیاری را از بین ببرد.کامبوجا چه از چای سبز و چه از چای سیاه تهیه شده باشد، خاصیت آنتیباکتریال قوی دارد و بهویژه با باکتریها و مخمرهای بیماریزا مقابله میکند. تحقیقی بر روی مرغها نشان داد که کامبوجا مشابه آنتیبیوتیکها، خاصیت ضدمیکروبی و تحریککنندگی رشد دارد. محققان حتی پیشنهاد کردند، بهجای آنتیبیوتیک و محرک رشد در غذای مرغها از کامبوجا استفاده شود.
مقاومت در برابر سرطان
سرطان بر اثر جهش سلولها و رشد بیرویهی آنها بهوجود میآید و یکی از مهمترین عوامل مرگ در جهان است. در مطالعات انجامشده در شرایط آزمایشگاهی، کامبوجا بهعلت غلظت بالای آنتیاکسیدانها و پلیفنولها، از پخش شدن سلولهای سرطانی جلوگیری کرد. نحوهی عملکرد ضد سرطان پلیفنولهای چای، هنوز کاملا مشخص نیست، اما تصور میشود آنها جلوی جهشهای ژنتیکی و سرطانی شدن سلولها را میگیرند و همزمان در نابودی سلولهایی که سرطانی شدهاند هم نقش مثبت دارند.بنابراین جای تعجب نیست، افرادی که بیشتر چای مینوشند، کمتر در معرض ابتلا به سرطانهای مختلف هستند.3
حمایت از سلامت روده
به طور طبیعی، قدرت آنتی اکسیدانی این چای باستانی، خنثی کردن آسیب رادیکال های آزاد است. رادیکال های آزاد باعث ایجاد ضعف در دستگاه گوارش می شوند. با این حال، کامبوچا به دلیل برخورداری از سطح بالای اسیدهای مفید، پروبیوتیک ها، آمینو اسیدها و آنزیم ها از هضم غذا پشتیبانی می کند .برخی از تحقیقات نشان داده است که کامبوچا توانایی پیشگیری و درمان زخم معده را نیز دارد.
بهبود وضعیت ذهنی
کامبوچا فقط به هضم غذا کمک نمی کند، بلکه ممکن است بتواند از ذهن شما نیز محافظت کند. کامبوچا حاوی ویتامین B است که یکی از راه های این حفاظت است. ویتامین B، به ویژه ویتامین B12، به افزایش سطح انرژی کمک می کند و به سلامت روانی منجر می شود.
مفید برای ریه ها
یکی از مزایای کامبوچا، استفاده از آن به عنوان روش درمانی برای سیلیکوزیس است. سیلیکوزیس یک بیماری ریه ناشی از مواجهه مکرر با ذرات سیلیکا است.دانشمندان چینی کشف کردند که استنشاق کامبوچا می تواند راهی برای درمان سیلیکوزیس و سایر بیماری های ریه ها ناشی از استنشاق مواد خطرناک باشد. با این تفاسیر، باز هم پیشنهاد میکنم کامبوچا را بنوشید، نه اینکه استشمام کنید.4
پی نوشت:
1.www.rastineh.com
2.www.namnak.com
3.www.chetor.com
4.www.hidoctor.ir
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}