خردل زرد، چاشنی معروفی است که معمولا در هات داگ و همبرگر به کار می‌رود. به غیر از سس خردل، دانه‌های خردل زرد و سبز در آشپزخانه کاربردهای زیادی دارند. خردل زرد ذاتا همه فن حریف است که به صورت سس یا روغن، دانه و یا به شکل پودری در دسترس است و فواید شگفت انگیزی برای سلامتی دارد.
 
خردل، منبع خوبی از پروتئین، فیبر، ویتامین C و بسیاری از ویتامین‌های B کمپلکس است. خردل، غنی از مواد معدنی چون پتاسیم، فسفر، کلسیم و منیزیم است که برای سلامتی اهمیت زیادی دارند. اگر تصادفا سموم مضری را ببلعید می‌توانید از آن برای تحریک به تهوع استفاده کنید. اگر از خواص خردل زرد آگاه نیستید وقت آن است که با آن اشنا شوید. شما خردل را چه بصورت دانه‌های آن مصرف کنید و چه به صورت کامل یا آسیاب شده و یا سس، قطعا می‌توانید از فواید آن بهره مند شوید.


تسکین گرفتگی‌های عضلانی

شما می‌توانید از خردل زرد برای برطرف کردن فوری هر گونه اسپاسم عضلانی استفاده کنید، چه این اسپاسم در کمرتان باشد و چه شانه‌های‌تان. خردل زرد می‌توانید عصب‌های دهان‌تان را تحریک کند که در نتیجه، عصب‌هایی را که موجب گرفتگی شده‌اند تحت تاثیر قرار می‌دهد.

خردل منبع خوبی از پتاسیم و کلسیم نیز هست که دو ماده‌ی مغذی مهم و لازم برای حفظ استخوان‌ها و مفاصل و عضلات هستند. یک قاشق چایخوری خمیر خردل زرد بخورید و بعد یک لیوان آب بنوشید. این کار را هر روز انجام دهید تا اسپاسم‌تان برطرف شود.


درمان دردهای بدنی

می‌توانید از روغن خردل که از دانه‌های خردل زرد تهیه شده برای تسکین هر گونه دردی استفاده کنید، مثلا درد آرتروز.

روغن خردل در بدن بر خلاف گیرنده‌های درد عمل می‌کند، یعنی می‌تواند سیگنال‌های درد را به خوبی مهار کند. مقداری روغن خردل را گرم کرده و با آن قسمت دردناک بدن‌ را به مدت 10 تا 15 دقیقه ماساژ بدهید. این کار را روزی 2 تا 3 بار انجام دهید. همچنین می توانید با دانه‌های خردل، ضماد درست کنید و آن را روی قسمت دردناک بگذارید. همیشه جهت جلوگیری از سوختگی، از یک حوله‌ی نازک بین پوست‌تان و ضماد استفاده کنید.


کاهش حملات آسم

برای تسکین فوری حمله‌ی آسم، روغن خردل یکی از بهترین راه حل‌هایی است که می‌توانید در خانه از آن کمک بگیرید. روغن خردل حاوی ترکیبات متعددی است که می‌توانند التهاب و عفونت را در بدن مهار کنند.

روغن دانه‌های خردل زرد می‌توانند به باز کردن راههای هوایی کمک کرده و عملکرد ریه‌ها را بهبود بدهند و در نتیجه تنفس را آسان‌تر کنند. یک قاشق چایخوری روغن خردل را با کمی کافور گرم کنید و اجازه دهید خنک شود، سپس به آرامی آن را روی قفسه سینه و بالای کمر ماساژ بدهید. این کار را روزی دو تا سه بار انجام دهید تا علائم آسم تسکین پیدا کند. همچنین می‌توانید از دانه‌های خردل یا  روغن ارگانیک آن تا جایی که ممکن است در پخت و پزتان استفاده کنید. 1


درمان سرطان

وجود ترکیبات مانند:گلوکوزینولات و میروسیناز در دانه های خردل، به عنوان ماده فیتو شیمیایی عمل میکنند و رشد سلول های سرطانی را مهار می کنند.

قطعاً یکی از مهمترین مزایای سلامتی دانه خردل درمان سرطان است.


کمک به درمان آرتریت روماتوئید

برای کمک به افرادی که مبتلا به آرتریت روماتوئید میباشند، محتوای سلنیوم و منیزیم موجود در خردل کمک می کند تا این مشکل درمان شود.


کمک به درمان میگرن

دانه های خردل به دلیل محتوای منیزیم، علائم میگرن را کاهش می دهند.


کمک به تنفس درست و گرفتگی بینی

دانه های خردل به طور کلی برای از بین بردن هرگونه مشکل احتناق و تنفسی مورد استفاده قرار می گیرند.


برای جلوگیری از بیماری ها

مواد مغذی خاصی که در دانه های خردل وجود دارد، باعث می شود که از بعضی بیماری ها جلوگیری شود.


سرشار از فیبر رژیمی

دانه های خردل منبع خوبی از الیاف و فیبر رژیمی هستند، که هضم را بهبود می بخشند، آنها حرکت روده را بهتر می کنند. بنابراین سوخت و ساز در بدن را نیز بهبود می بخشند.


از بین بردن بوی بد دهان

می توانید مقداری دانه های خردل را با مقداری آب گرم مخلوط کنید و بنوشید.


برای درمان درد کمر

عصاره های دانه های خردل در کاهش اسپاسم و درد کمر بسیار مفید هستند.


از بین بردن تب

دانه های خردل باعث می شود که دمای بدن پایین بیاید و در رفع آنفولانزا و سرماخوردگی نیز مفید است.


کمک به کاهش روند پیری

آنها همچنین سرشار از ویتامین A ، C، K می باشند و همه این مواد مغذی به عنوان یک آنتی اکسیدان عالی عمل می کنند.


کمک به تقویت مو

دانه های خردل حاوی پروتئین کلسیم، ویتامینA ، E و اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 هستند، همه اینها باعث تقویت مو میشود.


درمان فشار خون و برخی از علائم یائسگی

تعدادی از مواد مغذی موجود در دانه های خردل مانند:مس، آهن، منیزیم و سلنیوم در درمان فشار خون و علائم یائسگی بسیار موثر و کمک کننده هستند.2


درمان پسوریازیس

پسوریازیس نوعی اختلال خودایمنیِ التهابیِ مزمنِ پوست است. دانه‌ی خردل در درمان این بیماری مؤثر است. مطالعات نیز از تأثیر خردل در درمان التهابات و ضایعات ناشی از پسوریازیس حکایت دارند. براساس مطالعه‌ای دانه‌ی خردل با افزایش فعالیت آنزیم‌های مفیدی مانند سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز می‌تواند در محافظت بدن از این بیماری و درمان آن مؤثر باشد.


کمک به بهبود درماتیت تماسی

درماتیت تماسی نوعی التهاب پوست است. دانه‌ی خردل در درمان درماتیت تماسی مؤثر است. براساس پژوهش‌ها مصرف دانه‌ی خردل با کمک به ترمیم بافت‌ها و کاهش ورم گوش موجب بهبود علائم ناشی از درماتیت تماسی می‌شود.


کمک به سلامت قلب

روغن خردل یکی از بهترین روغن‌ها برای کمک به سلامت قلب است. مطالعات انجام‌شده برای ارزیابی اثرات آن روی بیماران مستعد حملات قلبی، نتایج مثبتی را در کاهش آریتمی قلب، هایپرتروفی بطنی و دردهای قفسه‌ی سینه نشان داد. به‌نظر می‌رسد اسیدهای چرب امگا ۳ در کنار سایر اجزای مفید موجود در روغن خردل، مسئول تأثیر آن بر سلامت قلب هستند.


تسکین دردها

ضمادهای تهیه‌شده از دانه‌ی خردل در درمان دردها و درمان اسپاسم (گرفتگی‌ عضلات) مؤثرند. ضماد خردل با خاصیت ضددرد خود موجب تسکین دردهای ناشی از فلج اندام‌ها، تسکین درد روماتیسم و سایر دردهای عضلات می‌شود. البته ضماد خردل خاصیت گرمازایی دارد و ممکن است استفاده‌ی مستقیم از آن موجب ایجاد تاول پوستی شود. بنابراین بهتر است بین ضماد و پوست یک تکه پارچه قرار بدهید.


دفع سموم

دانه‌ی خردل مانند داروهای استفراغ‌آور است و می‌تواند از بدن در برابر سموم محافظت کند. عصاره‌ی تهیه‌شده از دانه‌ی خردل در پاک‌سازی بدن از سموم مؤثر است. این ویژگی در زمان مسمومیت ناشی از مواد مخدر یا مصرف زیاد مشروبات الکلی اهمیت زیادی دارد.


محافظت از پوست و مو

یکی از خواص خردل کمک به سلامت پوست و مو است. جوشاندن برگ حنا با آب و مقداری روغن خردل، آن را به دارویی سالم برای رشد مو تبدیل می‌کند. همچنین می‌توانید دانه‌ی خردل را در روغن کنجد یا روغن نارگیل حرارت بدهید و سپس آن را صاف‌ کنید. روغن حاصل می‌تواند به درمان آکنه و شفافیت پوست کمک کند.


خاصیت درمانی برای اعصاب

گیاه خردل خاصیت گرمازایی دارد و برای افراد مبتلا به آسیب‌های عصبی مفید است. خردل می‌تواند با برانگیختن تکانه‌های عصبی و تقویت اعصاب به روند درمان کمک کند.3


پی نوشت:
1.www.beytoote.com
2.www.namnak.com
3.www.chetor.com