میلیا چیست؛ راههای جلوگیری و روش های درمانی آن
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که دانه های چربی دور چشم خود یا فرزندتان مشاهده کرده باشید و این باعث نگرانیتان شود. این دانه های چربی زیر پوست میلیا نامیده میشوند. برای اینکه بدانید میلیا چیست و با راه های درمان آن آشنا شوید، با ما همراه باشید.
میلیا چه علائمی دارد؟
میلیا، عبارتست از دانه های ریز و گردی که معمولاً سفید و زرد هستند.این دانه ها معمولاً با خارش و یا درد همراه نخواهند بود اما ممکن است باعث آزردگی برخی افراد نیز شوند.
لباس های زبر و خشن می تواند دانه های میلیا را با درد و قرمزی همراه کند.
این دانه ها معمولا بر روی صورت، لب، پلک و گونه یافت می شوند اما در برخی موارد ممکن است بر روی سایر نقاط بدن همچون بالاتنه یا اندام تناسلی نیز شکل بگیرند.
این دانه ها اغلب با عارضه ای به نام مروارید اپستین اشتباه گرفته می شوند.
مروارید اپستین شامل کیستهای کوچک و زرد و سفیدی بر روی لثه و دهان نوزاد تازه متولد شده می شود.
میلیا همچنین به شکل نادرستی به آکنه کودکان ربط داده می شود.
چه عواملی منجر به بروز میلیا می شود؟
عواملی که منجر به بروز میلیا در نوزادان می شود، با عوامل شکل دهنده در کودکان و بزرگسالان متفاوت است.نوزادان
دلیل بروز میلیا در نوزادان نامشخص است. این عارضه در نوزادان اغلب با آکنه اشتباه گرفته می شود که به واسطه هورمون های دریافتی از مادر، شکل گرفته است.بر خلاف آکنه در نوزادان، میلیا به هیچ عنوان منجر به التهاب یا ورم کردگی نمی شود.
وجود میلیا در نوزادان معمولاً مادرزادی است، این در حالی است که آکنه از ۲ تا ۴ هفته پس از تولد، در نوزاد رخ نشان نمی دهد.
کودکان و بزرگسالان
میلیا در کودکان و بزرگسالان معمولاً به نوعی آسیب دیدگی در پوست مرتبط می شود. این آسیب دیدگی ها شامل موارد زیر میشوند:هرگونه تاول ناشی از عارضه هایی پوستی همچون اپیدرمولیز بلوزا، پمفیگوئید و یا پورفیریا کوتانئاتاردا
تاول ناشی از آسیب دیدگی هایی همچون سرم آی وی
سوختگی
آسیب طولانی مدت ناشی از نور خورشید
استفاده طولانی مدت از کرم های استروئید
اقدام به عمل های مختلف جوانسازی پوست همچون درم ابریژن یا لیزر صورت
میلیا همچنین در صورت از دست رفتن توانایی ذاتی فرد مبنی بر پوست انداختن نیز می تواند بروز پیدا کند. چنین رخدادی می تواند به واسطه افزایش سن به وقوع بپیوندند. 1
انواع میلیا
انواع مختلفی از میلیا وجود دارد که بر حسب نوع آسیب دیدگی یا وضعیت به وجودآورنده آن طبقه بندی می شود.میلیای مقدماتی
وقتی کراتین در زیر سطح پوست حبس شود، میلیای مقدماتی اتفاق می افتد.این نوع از میلیا معمولا روی پلک، پیشانی یا حتی نواحی تناسلی دیده می شود و ممکن است یعد از چند هفته یا چند ماه برطرف شود.
میلیای ثانویه
میلیای ثانویه کیست های کوچکی هستند که از جراحت، سوختگی یا تاول به وجود می آیند. آنها اغب از گوشه ها قرمز و از وسط سفید هستند.میلیای نوزادی
میلیای نوزادی اغلب رایج ترین نوع میلیا می باشد. میلیا در نوزادان معمولا روی صورت، فرق سر و بالاتنه دیده می شود.میلیای نوجوانی
میلیای نوجوانی معمولا از ژنتیک است مثل سندروم بازکس-دوپر-کریستول، سندروم کارسینومای سلول باسال نوئید، پاچی اونیچای موروثی و سندروم گاردنر.میلیای انفجاری چندتایی
این میلیا اغلب با خارش همراه است. همچنین روی صورت، بازو و نیم تنه بالا دیده می شود. این نشانه ها می تواند از چند هفته تا چند ماه باقی بماند.میلیای دارویی
این نوع میلیا کمیاب است و اغلب در اثر استفاده از کرم های استروئیدی به وجود می آید.پلاک میلیا
این نوع از میلیا اغلب ژنتیکی یا خودایمنی می باشد، مثل سل دیسکوئید یا پلانس گیاهی. پلاک میلیا روی گوش، گونه، خط چانه و پلک دیده می شود.این مورد اغلب در خانم های مسن دیده می شود و ممکن است برای جوانان و بچه هایی که انواع دیگر میلیا دارند، اتفاق بیافتد.
چگونه از بروز آنها جلوگیری کنیم؟
در این قسمت با راهکارهایی آشنا می شوید که به وسیله آن جلوی میلیا را در مراحل اول بگیرید. متخصصانی که با آنها مصاحبه کردیم، نکات زیادی را به ما آموزش داده اند.همه متخصصان تاکید کرده اند که برای جلوگیری از میلیا باید از کرم و میکاپ های سنگین دوری کرد و به تمیزی پوست اهمیت داد.
همچنین از گلیکولیک اسید برای از بین بردن آلودگی پوست و منافذ آن استفاده کرد.
اگر می توانید چند بار در هفته پوستتان را لایه برداری کنید. همچنین در برابر آفتاب از پوستتان محافظت کنید.
خطرات نور خورشید برای پوست زیاد است؛ پس از ضدآفتاب مطمئن استفاده کنید.
ترنت تاکید کرد که هرگز با این دانه های سفید بازی نکنید و سعی در کندن آن نداشته باشید که باعث زخم می شود.
فریدلر نیز گفت: یک دانه ریز روی پوست نیازی به مراجعه به متخصص را ندارد. اما اگر تعداد و مدت زمان آن زیاد شد، باید حتما وقت ملاقات تعیین کنید. 2
درمان طبیعی میلیا
میلیا معمولاً با گذشت زمان و به طور طبیعی خودش از بین میرود اما در برخی موارد ماهها و یا حتی سالها طول میکشد تا از بین برود.از بین بردن میلیا نیازمند ایجاد شکافی کوچک در پوست است تا بتوان محتویات کیست را خارج کرد. نمیتوان آنها را مانند جوش فشار داد.
لایه برداری منظم به وسیله یک محصول لایه برداری خوب و پاک کردن کامل آرایش پیش از خواب می تواند از شکل گیری میلیا جلوگیری کند اما نمیتواند میلیای موجود را از بین ببرد. جهت پیشگیری طبیعی از میلیا خودتان می توانید روش لایه برداری را به وسیله ترکیبی از شکر با یک روغن طبیعی مانند نارگیل انجام دهید.
پوست تمیز و مرطوب خود را با حرکتی دایره ای و آرام ماساژ داده و سپس آن را با آب گرم شستشو دهید.
برای کسب نتایج بهتر حداقل هفته ای یک یا دو بار از لایه بردار خود استفاده کنید.
درمان میلیا
متخصصان از سه روش عمده برای از بین بردن میلیا استفاده می کنند:استخراج با سوزن
محدوده ای از پوست که مبتلا به میلیا شده کاملاً تمیز می شود، از یک سوزن استریل برای ایجاد یک برش کوچک استفاده شده و محتویات میلیا را به دقت خارج می سازند.
استخراج به وسیله Hyfrecator
در این روش برای از بین بردن میلیا و استخراج محتویات آن از سوزاندن پوست با استفاده از پالس های الکتریکی کوچک استفاده می شود.تجویز دارو
در برخی موارد ممکن است تجویز داروی موضعی برای درمان میلیا مناسب تر باشد، اما این روش فقط برای برخی از انواع میلیا مناسب است که استخراج فیزیکی برای آنها خوب نیست. 3پی نوشت:
1.www.rastineh.com
2.www.hidoctor.ir
3.www.goodbarg.ir
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}