همه چیز درباره بیماری رزاشیا یا رزاسه
رزاسه، یک مشکل رایج پوستی است که باعث قرمزی و دیده شدن رگ های خونی در صورت می شود همچنین ممکن است برجستگی های کوچک، قرمز و پر از چرکی را تولید کند.این نشانه ها و علایم ممکن است به مدت چند هفته به طول بینجامد و سپس بعد از مدتی خوب شوند.
علائم رزاشیا
علائم رزاشیا عبارتند از:قرمزی صورت
معمولاً منجر به قرمزی دائمی در مرکز صورت می شود. رگ های خونی کوچک روی بینی و گونه ها اغلب ورم و حالتی نمایان و آشکار پیدا می کند.ورم های چرکی
صورت بسیاری از افرادی که به رزاشیا مبتلا هستند جوش هایی می زند که گاهاً با آکنه اشتباه گرفته می شود.این جوش ها گاهاً چرکی هستند. صورت شما ممکن است داغ شود و کمی حس سوزش نیز داشته باشید.
مشکلات چشمی
بسیاری از افراد مبتلا به رزاشیا دچار خشکی، سوزش و ورم چشم و پلک می شوند. این پدیده را رزاشیای چشمی می نامند.در برخی افراد، علائم چشمی، مقدم بر علائم پوستی هستند.
بزرگی بینی
رزاشیا به مرور زمان می تواند باعث ضخامت پوست بینی شود و آن را گرد و گوشتالو نشان دهد. این اتفاق بیشتر در میان مردان رایج است.چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
چنانچه صورتی دائماً قرمز دارید بایستی جهت بررسی و درمان به پزشک، متخصص پوست و یا متخصص امراض پوستی مراجعه کنید.دلایل بروز رزاشیا
دلیل بروز روزاشیا نامعلوم است اما احتمال دارد که ناشی از ترکیب وراثت و عوامل زیست محیطی باشد.رزاشیا به واسطه عدم رعایت بداشت در فرد ایجاد نمی شود.
برخی از دلایلی که منجر به تشدید این عارضه می شوند عبارتند از:
نوشیدنی های داغ و غذاهای تند
بودن در معرض حرارت خیلی بالا
نور آفتاب و یا وزش باد
احساسات فردی
ورزش
مصرف داروهایی همچون داروهای فشار خون که رگ های خونی را گشاد می کنند.
مصرف انواع لوازم آرایشی. 1
چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به رزاشیا هستند؟
امکان ابتلا به رزاشیا در هر فردی وجود دارد اما امکان بروز آن ها در میان افراد زیر بیشتر است:زنان
افرادی که پوست نازکی دارند که خصوصاً بر اثر تابش نور آفتاب آسیب دیده است.
افراد بالای ۳۰ سال
افراد سیگاری
افرادی که در آن ها سابقه خانوادگی رزاشیا وجود دارد.
عوارض
به مرور زمان، غده های چربی داخل بینی و گاهی هم گونه ها بزرگ می شوند که این امر منجر به افزایش تولید بافت در درون و اطراف بینی می شود؛ عارضه ای که آن را رینوفیما می نامند.تشخیص
آزمایش خاصی برای تشخیص رزاشیا وجود ندارد. در عوض، پزشک بر سابقه علائم بیماری در شما و بر بررسی پوست شما تکیه میکند.احتمال دارد برای رد کردن دلایل مختلف، از شما آزمایشاتی همچون پسوریازیس، اگزما و یا لوپوس بگیرد.
این عارضه ها گاهی میتوانند علائمی شبیه به علائم رزاشیا داشته باشند.
چنانچه نشانه بیماری در چشمان شما نیز دیده شود، پزشک ممکن است شما را برای بررسی های بیشتر به چشم پزشک ارجاع دهد. 2
درمان رزاشیا
شدیداً توصیه میکنیم که برای دستیابی به بهترین نتایج حتماً در جلسات مشاوره ما شرکت کنید.پزشک متخصص در جلسه مشاوره راجع به مباحث ذیل صحبت خواهد کرد:
لایه بردارهای پوست
گرچه لایه بردارهای اسید گلیکولیک برای همه افرادی که مبتلا به التهاب پوست هستند مناسب نیست اما می توان برای از بین بردن سلول های مرده پوست که موجب تشدید التهاب می شوند در برخی افراد از آن استفاده کرد.پزشک متخصص شما در جلسه مشاوره توضیحات بیشتری را درباره این موضوع ارائه خواهد داد.
این درمان با برداشتن لایه های بالایی پوست، افزایش سرعت تغییر و تبدیلات پوست و جلوگیری از مسدود شدن منافذ با سلولهای مرده پوست به بهبود رزاسه کمک میکند.
درمان با لیزر
می توان از لیزر برای جمع کردن رگ های خونی قابل مشاهده در مبتلایان استفاده کرد.در این روش از پرتوهای کوچک انرژی که فقط رگهای خونی را مورد هدف قرار می دهند استفاده می شود، به طوریکه نواحی اطراف به هیچ عنوان تحت تاثیر پرتوها قرار نمی گیرند. ممکن است پس از انجام این درمان کمی کبودی یا ورم را تجربه کنید اما این علائم پس از ۷۲ ساعت فروکش می کنند.
بیمارانی که به ما مراجعه کردهاند پس از یک تا سه جلسه درمان شاهد کاهش ۷۵ درصدی التهاب پوست خود بودهاند، این نتایج پایدار هستند.
از این درمان میتوان برای افرادی استفاده کرد که دارای رگهای خونی قابل مشاهده (رگهای عنکبوتی صورت) هستند.
دارو
ممکن است پزشک جهت درمان قرمزی، جوش و دانههایی که ناشی از رزاسه هستند داروهای خوراکی یا موضعی تجویز کند.چگونه میتوانیم از بوجود آمدن رزاسه جلوگیری کنم؟
از آنجایی که رزاسه یک بیماری مزمن بوده و هیچ درمان شناخته شدهای ندارد، بهترین راه جلوگیری از آن شناسایی و اجتناب از عوامل تشدید آن است.یک رژیم غذایی مناسب را در پیش بگیرید و محصولات پوستی که استفاده میکنید را در یک دفتر ثبت کنید، از قرار گرفتن در معرض آفتاب خودداری نمایید و سعی کنید تا استفاده کافئین و الکل خود را محدود نمایید. 3
درمان های طب خانگی بیماری رزاسه
1. کمپرس بابونه
سه تا شش کیسه چای بابونه را در سه فنجان آب جوش به مدت 10 دقیقه خیس کنید.کیسه های چای را بردارید و کاسه را در یخچال قرار دهید، تا آب آن سرد شود.یک پارچه نخی را در محلول سرد فرو کنید و مایع اضافی را فشار دهید.
پارچه مرطوب را به مدت 15 دقیقه روی قسمت آسیب دیده قرار دهید. این درمان را سه یا چهار بار در روز تکرار کنید.
2. چای سبز
دو فنجان چای سبز بردارید و نیم ساعت در یخچال بگذارید. یک پارچه را در چای سرد خیس کنید و برای چند دقیقه روی منطقه متاثر قرار دهید.این درمان آرامش بخش است و قرمزی و التهاب را کاهش می دهد. این درمان را دو بار در روز تکرار کنید.
همچنین 2 بار در روز می توانید چای سبز بنوشید.این کار هم بدن شما را مرطوب نگه می دارد و هم آنتی اکسیدان اضافی به شما می رساند که به نوبه خود فرآیند التیام را تسریع خواهد کرد.
3. بلغور جو
یک نصف فنجان پودر جو و یک فنجان آب را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید.این مخلوط را به مناطق آسیب دیده از پوست بمالید. بگذارید 20 دقیقه بماند و سپس آن را با آب سرد بشویید و با یک حوله نرم پوست خود را خشک کنید.
این درمان را دو بار در روز، به مدت چند روز تکرار کنید.
4. روغن اسطوخدوس
یک تکه پنبه را در روغن اسطخدوس خیس کنید و به آرامی آن را به قسمت های آسیب دیده پوست خود ماساژ دهید.این کار به تسکین التهاب و کوچک کردن رگ های خونی صورت کمک می کند. این درمان را دو بار در روز برای چند هفته تکرار کنید.
همچنین می توانید یک قاشق چای خوری روغن بادام و یک قطره روغن اسطوخودوس را مخلوط کنید.
قبل از رفتن به رختخواب، مخلوط را در قسمت های آسیب دیده بمالید و به آرامی ماساژ دهید.
اجازه دهید یک شب باقی بماند و صبح روز بعد صورت خود را با آب ولرم بشویید.این کار را به مدت چند هفته انجام دهید.
5. عسل
یک تا دو قاشق جای خوری عسل را روی صورت خود ماساژ دهید.ده دقیقه صبر کنید و بعد آن را با آب ولرم بشویید و از مرطوب کننده تان استفاده کنید و این کار را دو بار در هفته انجام دهید.
دو قاشق چای خوری عسل, یک قاشق چای خوری روغن زیتون و یک و نیم قاشق چای خوری شیر کامل را مخلوط کنید.
مخلوط را روی صورت خود بمالید و چند دقیقه بگذارید تا بماند. سپس آن را با آب ولرم بشویید.
این کار را هفته ای سه بار انجام دهید.
6. سرکه سیب
یک قاشق چای خوری سرکه سیب و یک فنجان آب تصفیه شده را با یک قاشق غذا خوری عسل مخلوط کنید.این مخلوط را دو بار صبح و شب بنوشید.این درمان را برای شش تا هشت هفته دنبال کنید.
دو قاشق غذا خوری سرکه سیب و هشت قاشق غذا خوری آب را باهم مخلوط کنید.
این سرکه رقیق شده را در ناحیه مشکل دار بزنید بعد از چند دقیقه با آب ولرم بشویید. این کار را هر روز برای دو ماه انجام دهید.
7. آلوئه ورا
ژل تازه را از گیاه آلوئه ورا بگیرید و آن را روی پوست آسیب دیده خود بمالید.بگذارید خشک شود و سپس با آب ولرم بشویید.این درمان را دو بار در روز و برای دو ماه انجام دهید.
یک قاشق غذا خوری آب آلوئه ورا را دو بار در روز بنوشید.این کار به سم زدایی بدن و سرعت بخشیدن به روند التیام کمک می کند.
این درمان را چند ماه دنبال کنید.
8. زرد چوبه
یک قاشق چای خوری زرد چوبه را با یک قاشق غذا خوری عسل یا ماست مخلوط کنید.منطقه آسیب دیده از پوستتان را بشویید، خشک کنید و سپس این ماسک را بمالید.بگذارید تا چند دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید.
این روند را هر روز یک بار تکرار کنید تا علائم فروکش کند. یک قاشق چای خوری زرد چوبه را در یک لیوان آب ولرم یا شیر مخلوط کنید.
این مخلوط را دو بار روزانه بنوشید، تا سلامت کلی پوستتان را بهبود دهید و علائم آکنه را هم از بین ببرید.
9. شیرین بیان
یک قاشق چای خوری پودر شیرین بیان و یک قاشق چای خوری ژل آلوئه ورا و عسل را باهم مخلوط کنید.این مخلوط را روی قسمت مورد نظر اعمال کنید، بگذارید 15 دقیقه بماند و سپس با آب ولرم بشویید.
این درمان را دو بار در روز، به مدت چهار تا هشت هفته دنبال کنید
10. تخم کتان
یک قاشق چای خوری روغن تخم کتان را سه بار در روز برای کمک به کاهش التهاب بخورید.این درمان را حداقل دو ماه دنبال کنید.هم چنین سعی کنید تخم کتان را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا التهاب و قرمزی همراه با رزاسه را از بین ببرید.
این درمان ها به کنترل علایم اولیه این بیماری مزمن پوستی کمک خواهند کرد.
هم چنین مقدار زیادی آب بنوشید تا پوست خود را مرطوب و سالم نگه دارید.
از عوامل تحریک کننده مانند الکل, شکلات, آب و هوای سرد, اسکراب صورت عطری, حمام داغ و نور خورشید اجتناب کنید.
سبک زندگی و درمان های خانگی بیماری رزاسه
این اقدامات ممکن است به شما در کاهش علایم و نشانه ها و یا جلوگیری از بروز آنها کمک کند:از محرک ها دوری کنید.
بدانید چه چیزی باعث ایجاد جوش ها می شود و از آن ها دوری کنید.
از صورت خود محافظت کنید.
از ضد آفتاب استفاده کنید. برداشتن گام های دیگری برای حافظت از پوستتان نیز مهم است، مانند کلاه پوشیدن و اجتناب از آفتاب نیمروزی، بودن در هوای سرد و طوفانی, پوشیدن شال یا ماسک اسکی.
با ملایمت با پوست خود رفتار کنید. بیش از حد صورت خود را نمالید و یا لمس نکنید. از یک تمیز کننده و مرطوب کننده استفاده کنید.
درست آرایش کنید ؛ برخی از محصولات آرایشی و تکنیک های آرایشی ممکن است به کاهش قرمزی پوست کمک کنند. برای مثال, قبل از کرم پودر زدن، کانتور سبز بزنید. یا پنکک با سایه سبز بزنید. 4
پی نوشت:
1.www.rastineh.com
2.www.news.ir
3.www.drasgariclinic.com
4.www.namnak.com
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}