گیاه گالانگال برای مبارزه با سرطان
ریشه گیاه گالانگال یک گیاه شبیه به زردچوبه و زنجبیل بوده و از گیاهان دارویی بومی جنوب آسیا می باشد که از آن برای درمان بیماریها استفاده می شود. ریشه این گیاه حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان و خواص ضدالتهابی است.
ریشه گالانگال به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهابی که دارد به درمان عفونت های میکروبی کمک می کند، برای تقویت باروری در مردان مفید بوده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.
این گیاه در قرن نهم میلادی به اروپا برده شد فیلسوف و عارف آلمانی، «هیلدگارد بینگنی» نام آن را چاشنی زندگی گذاشته بود که خدا آن را برای محافظت در برابر بیماری به انسانها اعطا کرده بود.
مقایسه ریشه گالانگال با زنجبیل و زردچوبه
ارتباط نزدیکی با زنجبیل و زردچوبه دارد و هر سه ریشه را می توان از آنها تازه یا خشک استفاده کرد تا طعم خود را به غذاهای شما اضافه کند زنجبیل طعم تازه و شیرین و در عین حال تند و تند ارائه می دهد ، در حالی که طعم گالانگال تیزتر ، تند تر و کمی تند تر است زردچوبه خاص ترین و تلخ ترین طعم این سه را دارد.تحقیقات هر سه ادویه را به مزایای سلامتی مشابه پیوند داده است مانند ریشه گالانگال ، زنجبیل و زردچوبه سرشار از آنتی اکسیدان ها بوده و دارای خاصیت ضد التهابی هستند که ممکن است سفتی و درد مفاصل را کاهش دهد علاوه بر این ، هر سه ادویه حاوی ترکیباتی هستند که ممکن است از اشکال مختلف سرطان جلوگیری کنند یا با آنها مبارزه کنند.
زنجبیل و زردچوبه با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری های قلبی ، جلوگیری از دست دادن حافظه و محافظت در برابر ضررهای مربوط به سن در عملکرد مغز مرتبط بوده است با توجه به شباهت های آنها ، ریشه galangal ممکن است مزایای قابل توجهی را ارائه دهد.
در ادامه این مقاله فواید گیاه گالانگال بررسی خواهد شد با ما همراه باشید.
منبع غنی آنتی اکسیدان
مقادیر بالای پلی فنول های موجود در ریشه گالانگال باعث تقویت حافظه، کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ و کاهش سطح کلسترول بد خون یا LDL می شود.
سلامت مغز
ریشه گالانگال به دلیل خاصیت ضد التهابی آن می تواند دارای اثر محافظت از مغز باشد و برخی از بیماری های شناختی مرتبط با سن را کاهش دهد و گفته می شود که ریشه گالانگال حتی ممکن است به مبارزه با افسردگی نیز کمک کند.
معده و دستگاه گوارش
در طب سنتی از ریشه گالانگال برای بهبود سلامت دستگاه گوارش، آرام کردن معده، درمان اسهال و استفراغ و حتی متوقف کردن سکسکه استفاده می شود.1
کمک به باروری مردان
ریشه این گیاه با افزایش تعداد اسپرم ها و بهبود تحرک آنها قدرت باروری مردان را افزایش میدهد. طبق تحقیقات صورت گرفته مصرف روزانه یک مکمل حاوی ریشه گالانگال و عصاره انار سبب افزایش ۶۲ درصدی تحرک اسپرم ها میشود.
ضد التهاب
این گیاه به علت دارا بودن خواص ضد التهابی سبب کاهش التهاب مزمن و دردهای بدن نظیر زانو درد میشود.
میکروب کش
روغن این ریشه خاصیت ضد میکروبی دارد. این ریشه میکروب های مضر را از بین برده و از بدن در برابر قارچها ،مخمرها و انگل ها محافظت می کند.2
مبارزه با سرطان
براساس یک تحقیق علمی گسترده (و در حال رشد)، مهمترین خواص گالانگال ، توانایی آن در مبارزه و جلوگیری از تعداد زیادی از سرطانها و تومورها است. در اینجا با انواع این سرطان ها آشنا می شویم:
فواید گالانگال جهت درمان سرطان معده
مطالعه ای در سال 2014 در ایران نشان داد که عصاره مایع گالانگال به طور قابل توجهی تعداد سلول های سرطانی معده را پس از 48 ساعت در یک آزمایش از بین می برد. نتایج این تحقیق یک انقلاب در درمان سرطان معده به شمار می رود.
پیشگیری از سرطان خون با مصرف گالانگال
در یک آزمایش، لوسمی مونوسیتیک حاد را بخاطر پیدا کردن راه درمانی، در معرض عصاره گالانگال قرار دادند. نتایج نشان داد که استفاده از این روش تاثیر بسیار خوبی بر روی لوسمی می گذارد. یکی از فواید این آزمایش این است که استفاده از عصاره این گیاه مانند شیمی درمانی به سلول های مجاور آسیب وارد نمی کند.
ریشه گالانگال باعث کنترل ملانوما می شود
محققان دانشگاه ملی چیایی در تایوان تأثیر سه ترکیب از ریشه گالانگال در سلول های ملانوم انسان (سلول های پوست) را مطالعه کردند. هر سه ترکیب دارای اثر “antiproliferative” بودند، به این معنی که آنها رشد سلول های جدید را متوقف کردند.
درمان سرطان پانکراس با گالانگال
در سال 2017 مطالعه ای بر روی خواص گالانگال و درمان سرطان پانکراس انجام شد. عصاره این گیاه باعث توقف رشد سلول های جدید و سرکوب مسیر های ژنی مسئول گسترش تاثیر سرطان شد.
سرطان کولون
دانشمندان اولین اثر گالانگال را در مورد سلول های سرطانی روده انسان (در سال 2013) مورد بررسی قرار دادند عصاره این گیاه باعث شد آپوپتوز (مرگ سلولی) در دو نوع سلول های سرطانی روده بزرگ ایجاد شود.
درمان سرطان سینه با گالانگال
در سال 2014، یک دانشگاه ایرانی متوجه شد که عصاره گالانگال باعث مرگ سلولی در بافت های سرطانی سینه می شود. و خبر خوب اینجا بود که بر خلاف دیگر روش های درمان سرطان سینه، این گیاه، بافت های سالم و غیر سرطانی را نابود نمی کرد.یک گروه چینی نیز در طی یک آزمایش 4 ساله به نتایج مشابه ای دست پیدا کرده اند. این خبر می تواند بسیار با ارزش باشد چرا که امروزه از هر 15 خانوم، 10 نفر به سرطان سینه دچار می شوند.
سرطان کبد
یکی از دلایلی که باعث می شود تا درمان سرطان را در اسرع وقت و با بیشترین سرعت انجام بدهیم این است که این بیماری به سرعت در بدن پخش می شود و دیگر بافت ها نیز آلوده می کند. این مورد بیش از همه جا، خود را در کبد نشان می دهد.یک مطالعه تایوانی در سال 2015 در مورد تاثیر ترکیبات استخراج شده توسط گالانگال بر روی سلول های HepG2 (یک نوع سرطان کبد) نشان می دهد که ترکیبات طبیعی، نمونه متاستاز را از اتصال به دیگر سلول های سالم کم می کند.
در یکی دیگر از موسسه های مبارزه با سرطان، مشاهده شد بیمارانی که از خواص گالانگال استفاده کرده بودند، سرعت رشد سرطان در کبد آنها بسیار پایین بوده است.
سرطان مجرای صفراوی
این نوع خاص از سرطان در ایالات متحده رایج نیست با این حال دانشمندان معتقدند که سرطان مجرای صفراوی بسیار تهاجمی عمل می کند. این بیماری به سرعت مجاری صفراوی را که باعث اتصال کبد به روده کوچک می شود را آلوده می کند.در سال 2017 آزمایشات حیوانی با موضوع تاثیر گالانگل بر روی سرطان مجرای صفراوی در تایلند، شکل گرفت. استفاده از این عصاره نه تنها باعث بهبود موش ها شد، بلکه هیچگونه عوارض جانبی نیز ایجاد نکرد.3
روش مصرف
این گیاه را مانند زنجبیل به صورت تازه و خشک شده یا به عنوان طعم دهنده به انواع غذاها به خصوص در غذاهای مالزیایی، چینی و تایلندی مصرف می کنند.دانههای گالانگال به عنوان پاک کننده دندان ،خوشبو کننده دهان و ملین استفاده می شود.
از گل و شاخه های گالانگال به عنوان سبزی و ادویه استفاده میکنند.
مضرات گالانگال
استفاده از دوز بالا و مصرف بیش از اندازه این ریشه منجر به مسمومیت میشود و علائمی نظیر بی حالی و کم اشتهایی، تکرر ادرار، اسهال، کما و حتی مرگ در پی دارد.افرادی که دچار زخم معده هستند از مصرف این ریشه خودداری کنند.2
پی نوشت:
1.www.bvweb.ir
2.www.miimiik.com
3.www.sepandjam.ir
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}