چطور با افسردگی بعد از طلاق مبارزه کنیم؟
طلاق رویدادی تلخ در زندگی فردی است که آن را تجربه میکند و احتمال دارد که افسردگی بعد از آن چند هفته تا سالها طول بکشد. در دورهی افسردگی بعد از طلاق ممکن است فرد، احساسات متنوعی را تجربه کند؛ حتی امکان وقوع مشکلاتی مانند اختلال استرس پس از سانحه، افسردگی و مشکلات جسمانی مختلف هم وجود دارد.
افسردگی بعد از طلاق چه علائمی دارد؟
باید مواظب باشید ناراحتی بعد از جدایی را با افسردگی اشتباه نگیرید.احساس ناراحتی و غم پس از طلاق طبیعی است و یکی از پیامدهای این واقعه تلقی میشود.
شایع ترین علائم افسردگی بالینی عبارتند از:
1. افسردگی و بی اشتهایی
تغییر اشتها و کاهش تمایل به غذا خوردن حتی برای آن دسته از غذاهایی که یک زمان جزو محبوب ترین غذاهای زندگیتان بوده اند از اتفاقاتی است که در اثر افسردگی پس از جدایی رخ میدهد. البته در بعضی از افراد این اتفاق برعکس است و باعث پرخوری و افزایش وزن ناگهانی میشود.2. حساس و زودرنج شدن
این اتفاق بیشتر برای کسانی میافتد که بعد از طلاق مجددا تصمیم میگیرند با خانواده ی خود زندگی کنند.آنها بعد از شنیدن هر حرفی حتی بدون منظور، احساس سربار بودن میکنند و خیلی زود رنج میشوند.
3. گریه کردن بدون دلیل در افسردگی
بعد از جدایی بسیاری از افراد دچار احساس پوچی میشوند و حال خوبی که نسبت به زندگی داشتند را از دست میدهند.به دلیل احساس تنهایی و پوچی و احساس بی انگیزگی، بدون دلیل گریه میکنند و گاهی ممکن است کنترل اشکهای خود را از دست بدهند و در حضور دیگران هم بی قرار شوند.
4. احساس ناامیدی و ترس از آینده در افسردگی
بسیاری از افرادی که پس از جدایی دچار اضطراب و افسردگی میشوند احساس ترس از آینده دارند.این احساس ناامیدی بیشتر در زنان دیده میشود زیرا از طرز فکر اطرافیان و فامیل میترسند و ممکن است با خود بگویند (مرد زندگی من چیزی را از دست نداد در حقیقت این فقط من بودم که زنانگی ام را باختم.) البته باید بدانید این طرز فکر کاملا غلط است و هر دو جنس مرد و زن از طلاق آسیب میبینند.
5. اختلالات خواب یا بیخوابی
خیلیها بعد از طلاق گمان میکنند که زندگی آنها به پوچی و تباهی رسیده و دلیلی برای ادامهی زندگی ندارند.بسیاری از آنها با قرص های خواب آور مدام میخوابند و دیگر تلاشی برای بهتر شدن اوضاع نمیکنند.
6. افسردگی و دشواری در تمرکز کردن
از دست دادن تمرکز و کاهش کنترل برای توجه کردن روی یک مسئله و پرت شدن حواس از دیگر علائم افسردگی پس از طلاق است.7. عدم تمایل به تفریح و افسردگی
این احساس زمانی بیشتر به چشم میآید که متوجه میشوید انجام فعالیت هایی که یک زمانی بسیار خوشحالتان میکرد دیگر برایتان جذابیتی ندارد و حاضر به انجام آنها نیستید.8. فکر کردن زیاد به تنهایی و تمایل به خودکشی
اگر کسی به همسر سابق خود وابسته و علاقهمند باشد این افکار را بیشتر تجربه خواهد کرد و طی کردن این دوران برایش سختتر میشود.نحوهی برخورد اطرافیان با فردی که تازه طلاق گرفته در این مورد بسیار موثر است.
9. کج خلقی و عصبانیت
این نشانه که در مردان بیشتر ظهور میکند باعث میشود فرد بعد از طلاق در برابر کوچیکترین حرفهای اطرافیان احساس عصبانیت کند و واکنش پرخاشگرانه داشته باشد. این واکنش در زنها بیشتر به صورت گریه کردن بروز میکند.چه زمان باید به دکتر مراجعه کنیم؟
وقتی افکاری نظیر خودکشی به فرد هجوم میآورند، حتما باید به سراغ کمکگرفتن از مشاوران متخصص برود.اگر بیش از دو هفته درگیر علائم افسردگی بودید، باید حتما به پزشک مراجعه کنید.
هنگام مراجعه به مطب پزشک، در صورت نیاز و علاقه به وجود یک پشتیبان، میتوانید کسی را همراه خودتان ببرید.
بهتر است قبل از مراجعه به مطب، علائم و نشانههای افسردگی خودتان را یادداشت کنید و تمام مکملها و داروهایی که مصرف میکنید، به پزشک اطلاع بدهید.
پزشک احتمالا داروهای زیر را تجویز میکند:
داروهای ضدافسردگی؛
داروهای ضداضطراب؛
روان درمانی.
بعضیاوقات، موارد زیر هم توصیه میشود:
هنردرمانی؛
درمانهای جایگزینی مانند طب سوزنی و ماساژ درمانی؛
تکنیکهای آرامشبخش مانند شرکت در کلاسهای ورزشی یا یوگا.
افسردگی قبل از طلاق چه تأثیری در زندگی مشترک افراد دارد؟
وجود پریشانی روانی یا افسردگی بالینی در یکی از طرفین زندگی مشترک، احتمال طلاق را میان زوجها دو برابر میکند.اگر هر دو نفر دچار افسردگی باشند، بهتر هم را درک میکنند و با آگاهی از چالشهایی که هریک با آنها روبهرو است، بهتر باهم کنار خواهند آمد.
در این صورت، احتمال طلاق کاهش پیدا میکند.
باز هم در مقام مقایسه، وقتی دو زوج درگیر افسردگی و پریشانی روانی باشند، نسبت به حالتی که هیچ یک دچار این مشکلات نیستند، احتمال طلاقگرفتنشان بیشتر میشود. این نتایج حاصل از مطالعهی زوجها نشان میدهد که افسردگی میتواند منجر به طلاق شود. 1
افسردگی بعد از طلاق چه مدت طول میکشد؟
متخصصان بهداشت روان معتقدند اصولا هر ۵ تا ۷ سالی که زندگی مشترک داشتید، نیاز به یک سال زمان دارد تا بتوانید از افسردگی و اندوه بعد از طلاق خود رها شوید. اما این شما هستید که میتوانید به خودتان کمک کرده و خیلی زودتر به زندگی عادی خود بازگردید.طبیعی است که بعد از طلاق احساس غم و اندوه کنید. به نظر میرسد هر دقیقه با چیز جدیدی روبرو میشوید که ناراحتتان میکند.
اما ما باید احساسات خود را کنترل کنیم. این احساسات نامنظم و شدید، طبیعی هستند و در نهایت روزی به پایان میرسند و در آن زمان قادر خواهید بود به جلو حرکت کنید. 2
چگونه میتوان افسردگی بعد از طلاق را درمان کرد؟
1. مراجعه به روانشناس
مراجعه کردن به رواشناس و درمیان گذاشتن احساسات خود با او اولین قدمی است که باید بردارید.اگر میزان افسردگی شما شدید باشد احتمالا در کنار آن باید به روان پزشک هم مراجعه کنید و از داروهای درمانی او استفاده کنید.
مشاوره افسردگی کمک زیادی به شما در درمان و کنار آمدن با طلاق میکند.
2. به خودتان اجازه ی سوگواری بدهید
ممکن است بخاطر داشتن احساسات شدید و ناراحت کنندهی خود نگران باشید و بترسید که این احساسات تا آخر عمر همراه شما باشند.چیزی که برای التیام این درد لازم و ضروری است، این است که به خودتان برای سوگواری حق بدهید و احساساتتان را تخلیه کنید.
به شما قول میدهیم این غم و ناراحتی همیشگی نیست و درد شما به مرور زمان از بین خواهد رفت.
3. دربارهی احساساتتان صحبت کنید
برای راحت شدن و تخلیهی خودتان میتوانید احساساتتان را با افراد نزدیک و قابل اعتماد در میان بگذارید.دریافت حمایت و حس همدردی از جانب دیگران باعث ایجاد آرامش روانی در شما میشود. 3
پی نوشت:
1.www.chetor.com
2.www.setare.com
3.www.honarehzendegi.com
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}