رسانه ها از دیدگاه امام خمینی (3)
رسانه ها از دیدگاه امام خمینی (3
10. اصلاح اخلاق جامعه
11. کوشش در حفظ آرامش کشور
12. پرهیز از تضعیف ارکان و نهادهای نظام اسلامی
«قوه قضائیه، که ملجأ و پناهگاه مردم ستمدیده است، قوهای است مستقل و هیچ مقامی حق دخالت در آن را ندارد و اگر کسانی پیدا شوند که ندانسته در امور قضایی دخالت میکنند، باید بدانند که برخلاف دستورات شرعیه و نظام جمهوریاسلامی عمل کردهاند. و اگر دانسته تخلف میکنند، مستحقق عقاب و تعقیباند... . مجلات و روزنامهها و رسانههای گروهی توجه داشته باشند که تضعیف قوه قضائیه برخلاف موازین اسلامی است و از پخش چیزهایی که موجب تضعیف یا توهین مقام قضاست، احتراز کنند. این کشور اسلامی است و باید هر امری موافق با موازین اسلامی باشد.شکایت از قاضی یا دادگاه باید به حسب مقررات شرعی باشد و شاکی هرکس هست حق ندارد در مطبوعات یا رسانههای گروهی یا در مجامع عمومی طرح دعوا کند و علیه قوه قضائیه جوسازی نماید».(3)
ایشان درباره پرهیز از تضعیف قوای مسلح نیز میفرماید:
«انصاف نیست که جوانان عزیز اسلام از ارتش و سپاه و ژاندارمری و بسیج و شهربانی گرفته... در سراسر کشور در خدمت اسلام و مسلمین خون خود را نثار و جان خود را فدا کنند، ما در کناری بنشینیم و با قلمها و زبانهای خود، قلب نورانی آنان را آزار دهیم».(4)
13. بررسی دقیق مقالات و چاپ عکسها
14. مقالات اصلاحی و نوع تیترها
باید توجه کنید که روزنامهای تیترش چیزی نباشد که محتوایش آنطور نباشد، نه بهآن تندی که در تیتر است و نه به آن عظمت، این غش است. درست مثل کاسبی که روی متاعش چیز خوب میریزد و آخرش فاسد است و این حرام است و اگر تیتر با محتوا نخواند، غش است که شما با قلمهایتان میکنید. باید توجه کنید و شک نکنید ما روز محاسبه داریم. از همه چیزها محاسبه میشود. آن روز، خود انسان، قلمها، دستها، چشمها شهادت میدهند. دیر یا زود، چیزی نیست، ولی چنین روزی هست».
15. پرهیز از مطالب تکراری و طولانی
16. پرهیز از عکسهای مهیج
باید دید تو چه میکنی، چه خدمتی داری به این مملکت میکنی، با قلمت داری چه میکنی؟ با قلمت بچههای ما را داری به باد فنا میدهی یا تربیت میکنی؟»(6)
17. پرهیز از مسائل تفرقهانگیز
18. بهرهگیری از نیروهای متعهد
ملتی که برای اینکه از زیر این سلطهها خارج شود، آنقدر مجاهده کرده است، آنقدر جوان داده است، آنقدر زحمت کشیده است، یکوقت میبینید راه مجله، راه مطبوعات، راه رایو تلویزیون، نطقها و همه آن چیزهایی که الآن هست، به واسطه ورود اشخاصی که خلاف آن چیزی که مسیر ملت است، عمل میکنند، منحرف شده و شما بعداً متوجه آن میشوید. این از مسائل مهمی است که توجه به او لازم است و اغماض از آن جایز نیست».(8)
19. ارزیابی سوابق و افکار اشخاص
اگر کسی افکارش منحرف بوده و حالا بیاید ادعا بکند که من برگشتهام، ما باید قبول کنیم، اما نباید او را مجلهنویس کنیم. این دو، باهم فرق دارد. بسیاری از اشخاص هستند که میآیند و میگویند ما توبه کردیم. البته توبه آنها قبول است، لکن نمیشود آنها را سرکاری گذاشت که آن کار اهمیت دارد؛ برای اینکه ما نمیدانیم این شخص به حسب واقع «توبه» کرده است یا میخواهد با کلمه توبه ما را بازی دهد. ما قبول میکنیم که در جامعه مسلمین مثل سایر مسلمانان با او عمل کنیم، اما نباید رادیو تلویزیون را به دست او بدهیم و یا او را در رادیو- تلویزیون راه دهیم و یا مجلهای که برای تربیت افراد و برای ترویج مسیر اسلامی ملت است، به دست او بدهیم و یا نوشتههایش را به دست او بسپاریم.
ما نباید خوشباور باشیم! خیلی از اشخاص هستند که تمام حرفهایشان حرفهای اسلام است، تمام حرفهایشان حرفهای نهجالبلاغه است، تمام حرفهایشان حرفهای قرآن است، لکن مسیرشان این نیست. اشخاصی هستند که این راه را پیش گرفتند برای اینکه خودشان را در جامعه جا بزنند و آن مقصدی را که دارند، عمل کنند».(9)
پینوشت ها :
1. همان، ج14، ص249.
2. همان، ج12، ص484.
3. همان، ج18، ص339 و340.
4. همان، ج14، ص73.
5. همان، ص61 و62.
6. همان، ج8، ص23.
7. همان، ج13، ص248.
8. همان، ص474.
9. همان، ج13، ص475.
/ن
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}