روز فرشته
روز فرشته
روز فرشته
نويسنده:مصطفي زاده
به دنيا آوردن نوزاد بزرگترين دغدغه مادران است و براي آن راه هاي متفاوتي وجود دارد. اگر مي خواهيد نوع زايمان تان را انتخاب كنيد بياييد با روش هاي مختلف آشنا شويم.
بارداري آغاز يك راه زيباست كه به تولد فرزند ختم مي شود. همه مادرها و پدرها دوست دارند پايان اين راه زيبا هم شيرين باشد. براي همين است كه تقريبا هر زني از نيمه هاي دوران بارداري خود ساعت هاي بسياري را به زايمان و شيوه به دنيا آوردن فرزندش فكر مي كند. تا چند دهه پيش راه هاي زايمان براي زنان يكي دو راه محدود بيشتر نبود، اما در سال هاي اخير امكانات مختلفي براي تولد نوزادان به كار گرفته مي شود كه به مادران و پدران كمك مي كند خاطره شيرين تري از زايمان به خاطر داشته باشند. اگر چه در كشور ما هنوز تمام اين امكانات موجود نيست و بين شهرهاي مختلف هم تفاوت زيادي وجود دارد، اما ما همه روش هاي ممكن براي زايمان در ايران را در اين جا آورده ايم. در مورد هر كدام از اين روش ها هم چيزي را كه لازم است بدانيد، آورده ايم تا اطلاعات كاملي در مورد هر نوع از زايمان داشته باشيد. با اين اطلاعات مي توانيد خودتان را بسنجيد و بهفميد كدام روش زايمان براي شما مناسب تر است.
در زايمان طبيعي معمولا پس از 40 هفته بارداري كامل مي شود و فرآيند زايمان به صورت خود به خود آغاز مي شود. دردهاي زايمان همان چيزي هستند كه اغلب زن ها به خاطر ترس از آنها تن به سزارين مي دهند. با اين وجود دردهاي زايمان 2 ويژگي مهم دارند كه آنها را در درجه مطلوبيت بيشتري نسبت به دردهاي سزارين قرار مي دهد. يكي اين كه دردها مقطعي هستند، يعني به صورت دائم درد وجود ندارد و در نتيجه در طول زمان درد، مدت هاي كوتاهي براي استراحت وجود دارد. دوم اين كه دردهاي زايمان طبيعي تا قبل از تولد فرزند هستند، در حالي كه دردهاي زايمان سزارين تقريبا يك روز بعد از زايمان به اوج خود مي رسند؛ يعني زماني كه زن، مادر شده است و نوزاد به او نياز دارد.
عوراض خاصي وجود ندارد.
درست نيست. چيزي كه موجب چنين اتفاقي مي شود، زايمان نيست بارداري است، آن هم بارداري هاي پي در پي و ضعيف بودن عضلات شكم كه ممكن است به خاطر سن بالا يا ورزش نكردن ايجاد شده باشد.
اين هم از عوارض بارداري است و ارتباط مستقيمي با نحوه زايمان ندارد. اغلب خانم ها بعد از زايمان (چه سزارين و چه طبيعي ) براي مدتي دچار اين عارضه خواهند شد. اگر چه كساني كه داراي هموروئيد حاد باشند، نمي توانند زايمان طبيعي كنند چون بر اثر فشار زايمان ممکن است دچار خونريزي شوند.
*مهم ترين فايده زايمان طبيعي بهبودي سريع آن است. مدت زمان بهبودي نسبي در زايمان طبيعي كمتر از يك شبانه روز است، در حالي كه زايمان سزارين حداقل 4 روز براي بهبودي نسبي نياز دارد. اين را بگذاريد كنار اين كه زن بعد از زايمان ديگر يك زن تنها نيست، يك مادر است و نوزادي دارد كه به شدت وابسته به اوست و نمي تواند از او بخواهد كه شير نخواهد، چون او درد دارد و نمي تواند بنشيند تا شيرش بدهد.
*ارتباط مادر و نوازد در دقايق اول تولد تاثير زيادي بر نوزاد دارد. مادراني كه زايمان طبيعي كرده اند مي توانند در همان اولين دقايق فرزندشان را در آغوش بگيرند و در يك ساعت اول او را شير بدهند. اين شير كه آغوز نام دارد، ماده اي بسيار مقوي و حامل تمام پادتن هاي بدن مادر است كه در همان اولين ساعت نوزاد را ايمن مي كند.
*رحم در زايمان طبيعي سريع تر جمع مي شود و اندام مادر با سرعت بيشتري به حالت قبل برمي گردد. علاوه بر اين به دليل بهبودي سريع امكان ورزش نيز يك هفته بعد از زايمان وجود دارد.
-طبيعي هر چيزي را ترجيح مي دهم.
-شجاعت كافي براي روبه رو شدن با سختي هاي زندگي ام را دارم.
-كسي را براي كمك در روزهاي اول بعد از زايمان ندارم.
-نمي خواهم هزينه زيادي بكنم.
-به يك بيمارستان خوب و مجهز دسترسي دارم.
-مي خواهم مادر شدن را با تمام وجود حس كنم.
-مي خواهم اولين كسي باشم كه فرزند را در آغوش مي كشم.
كساني كه دچار يكي از اين موارد هستند، معمولا منع زايمان طبيعي دارند:
-موقعيت بريچ جنين در شكم (سر جنين پايين نباشد.)
-كوچك بودن غير طبيعي لگن زن يا قد كمتر از 150 سانتي متر.
-سابقه خونريزي يا سقط يا مشكلات ديگر در بارداري (به تشخيص پزشك)
-موقعيت اضطراري براي جنين (مثل نبض غير عادي يا دفع مكونيوم.)
-هموروئيد حاد.
-ديسك حاد.
-ديابت بارداري.
-فشار خون بالا.
-پارگي كيسه آب پيش از هفته 37.
-درشتي غير عادي جنين.
-سابقه سزارين قبلي يا هر جراحي شكمي ديگر.
به هر كدام از اين دلايل هم كه باشد، نمي شود به كسي خرده گرفت. اگر چه بعضي از اين دلايل قابل رفع هستند (مثل انواع ترس كه با مطالعه بيشتر و شنيدن تجربيات ديگران حل مي شوند) اما در نهايت انتخاب با شماست.
-از درد مي ترسم.
-مي ترسم كلي درد بكشم و آخرش مجبور به سزارين بشوم.
-آستانه تحملم پايين است و زود خسته يا عصبي مي شوم.
-بيمارستاني با كادري مجرب براي زايمان طبيعي در دسترسم نيست.
تقريبا تمام بيمارستان هاي داراي بخش زنان و زايمان امكان زايمان طبيعي را دارند. بعضي از بيمارستان هاي خصوصي در شهرهاي بزرگ به دليل مشكلات زايمان طبيعي براي كادر درماني (غير قابل پيش بيني بودن، مدت طولاني و هزينه كم!) زايمان طبيعي را انجام نمي دهند. در اين مورد حتما از بيمارستان سوال كنيد.
حدود هزينه
بسته به نوع امكانات جانبي بيمارستان هزينه متفاوت است. جدا از دستمزد پزشك متخصص (كه معمولا نيازي به حضور او در زايمان طبيعي نيست، مگر زايمان هاي خاص يا به درخواست بيمار) هزينه بيمارستان و زايمان كمتر از 200 هزار تومان خواهد بود. با داشتن بيمه و زايمان در بيمارستان هاي دولتي، اين هزينه به سمت رايگان ميل مي كند.
منظور از گاز در واقع تركيباتي از داروهاي مسكن است كه همراه با اكسيژن خالص (كه خودش آرامش بخش است) در طول مدت درد به زن داده مي شود تا تنفس كند. اين تركيب موجب آرامش بيشتر زن مي شود و در دردهاي طولاني بسيار مفيد است.
بيمارستان هاي كمي هستند كه امكان زايمان در آب را دارند. كثيف كاري زياد، سخت شدن استريل و ضدعفوني كردن محل، لباس هاي متفاوت و خيس شدن كادر درماني از جمله دلايلي هستند كه كمتر بيمارستاني زير بار اين امكان مي رود. با اين حال زايمان در آب يكي از حالت هاي بسيار آرامش بخش در زايمان است. در اين حالت زن مدت درد را در داخل آب مي گذراند كه هم موجب تسكين اندك درد مي شود و هم به زن آرامش بيشتري براي تحمل درد مي دهد.
زايمان در منزل در بسياري از كشورهاي اروپايي روش اصلي زايمان است. در اين روش زن با مامايي كه از قبل مراقبت هاي بارداري او را انجام مي داده، زايمان را در خانه انجام مي دهد. راحتي زن در زايمان، آرامش بيشتر و حضور همسر در طول فرآيند زايمان چيزي است كه اين نوع زايمان را عالي مي كند. در ايران هم ماماهاي خاصي اين كار را انجام مي دهند. در هر حال براي اين زايمان حتما بايد يك آمبولانس مجهز جلوي در خانه باشد تا در صورت رخ دادن هر اتفاقي زن را سريع به بيمارستان برساند.
با اين تزريق، اندام پايين تر از كمر بي حس شده و زن ديگر درد را حس نمي كند، اما مي تواند حركت كند و با اراده خودش زور بزند.
*در مواردي سردرد يا كمردرد گزارش شده است. اين عارضه ممكن است به خاطر اشتباه متخصص بيهوشي يا ضخيم بودن سوند يا تكان خوردن زن در هنگام وارد كردن سوند اپيدورال رخ بدهد. در اين حالت مقدار بسيار كمي از مايع داخل نخاع خارج مي شود كه موجب به هم خوردن تعادل مايع نخاعي شده و سرد يا كمردرد به دنبال دارد. اين درد ممكن است چند ساعت تا چند هفته طول بكشد. اگر چه متخصصان حرفه اي و كيفيت مناسب سوند مي تواند جلوي اين عارضه را بگيرد.
*كند شدن فرآيند زايمان نيز يكي از عوارض اين روش است. با توجه به اين كه مادر دردي حس نمي كند، اعمال فشار توسط مادر ممكن است كمتر يا كم اثرتر شود در اين صورت فرآيند زايمان كمي طولاني تر مي شود كه اگرچه درد بيشتري ندارد، اما ممكن است جنين را به خطر بيندازد و موجب استفاده از ابزار كمكي براي خارج كردن بچه (وكيوم يا فورسپس) شود.
*ممكن است بي حسي به طور كامل صورت نگيرد. يعني بي حس نشود يا نيمي از بدن بي حس شود. اين موضوع كه بسيار نادر است، عارضه خاصي ندارد و فقط موجب احساس دردهاي طبيعي مي شود.
از چيزهايي است كه در اپيدورال غيرممكن است. سوند اپيدورال جايي وارد كمر مي شود كه نخاع تمام شده و هيچ گونه امكان تماس با نخاع را ندارد.
كساني كه مشكل ديسك كمر دارند، نبايد از ايپدورال استفاده كنند. باقي موارد منع مثل زايمان طبيعي است.
چند بيمارستان در تهران و بيمارستان هاي ديگري در مراكز استان ها اين امكان را دارند، اگر مي خواهيد اپيدورال كنيد، هم از بيمارستان بپرسيد و هم با زناني كه در آن بيمارستان از اين امكان استفاده كرده اند، گپي بزنيد تا دست تان بيايد كه متخصص و وسايل اين كارشان مناسب است يا نه.
چيزي حدود 300 هزار تومان به هزينه زايمان طبيعي اضافه مي شود.
اگر خيلي دل تان مي خواهد زايمان طبيعي داشته باشيد، اما تحمل درد را نداريد اين بهترين گزينه است. حتي مي توانيد در بدو ورود به بيمارستان شرط كنيد كه هر وقت احساس كرديد دردها برايتان غير قابل تحمل شده است درخواست اپيدورال بكنيد. فقط حواس تان باشد كه وقتي دهانه رحم بيشتر از 6 سانتي متر باز شده باشد، ديگر اپيدورال انجام نمي شود. چون هم ديگر فايده اي ندارد (اپيدورال حدود 50 دقيقه بعد بي حسي را ايجاد مي كند كه در اين مرحله از زايمان چيزي تا انتهاي زايمان نمانده ) و هم مي تواند موجب توقف زايمان شود.
عامل ديگر، ترجيح زايمان سزارين براي پزشكان و كادر بيمارستاني است. دستمزد پزشك متخصص در زايمان سزارين بسيار بالاست. سزارين زمان مشخصي دارد و پزشك يا ماما مجبور نيست نيمه هاي شب براي بيماري كه ناگهان با درد آمده، خودش را به بيمارستان برساند. كل زمان جراحي نيم ساعت بيشتر نيست و لازم نيست پرستار يا ماما چند ساعت بالاي سر مادر بايستند. همه اينها باعث مي شود اغلب بيمارستانها سزارين را به زايمان طبيعي ترجيح بدهند، تا جايي كه بعضي از بيمارستان هاي خصوصي در تهران اصلا زايمان طبيعي انجام نمي دهند.
*قبل از زايمان و حين آن دردي ندارد.
*اندام تناسلي بخيه نمي خورد.
*جاي برش و بخيه براي هميشه روي شكم تان مي ماند و ممكن است براي تمام عمرتان دچار عارضه هايي مثل بي حسي در محل بخيه يا دردهاي مبهم زير بخيه شويد.
*خونريزي حين زايمان علاوه بر خونريزي طبيعي بعد از زايمان مي تواند شما را بسيار ضعيف كند.
*بيهوشي يا بي حسي اسپاينال (از كمر) مي تواند عوارضي داشته باشد.
*درد شديد بعد از زايمان از چند ساعت بعد تا چند روز بعد مي تواند زن را به كل زمين گير كند. مصرف مسكن زياد هم به علت شيردهي درست نيست.از همه مهم تر اين كه شيردهي به نوزاد در روزهاي اول كاملا دردناك و سخت خواهد بود و در صورت بي علاقگي به شيردهي ممكن است نوزاد كلا شير مادر را پس بزند.
*بيهوشي عمومي:اين شيوه كه تا چند سال پيش شيوه اصلي سزارين بود، الان ديگر كمتر استفاده مي شود. عوارض شديد بيهوشي عمومي (اختلالات حافظه حالت تهوع، سردردهاي شديد و آثاي مغزي دائمي) باعث شده كه كمتر كسي به سراغ اين شيوه برود. اگر چه در موارد منع شيوه هاي ديگر زايمان يا براي كساني كه دچار ترس بسيار شديد از زايمان هستند، اين شيوه تنها شيوه كارآمد است.
حداقل 800 هزار تومان اما حداكثرش به پزشك و بيمارستاني بستگي دارد و تا 6 ميليون هم ممكن است بالا برود.
-هزينه بالا
-در دسترس نبودن متخصص زنان خوب
-تمايل به زايماني با عوارض كمتر
-كساني كه به هر دليل (اعم از ترس يا نبودن امكانات مناسب زايمان طبيعي ) دوست ندارند زايمان طبيعي داشته باشند.
*كساني كه قبلا يك سزارين داشته اند.
*كساني كه جزو موارد منع زايمان طبيعي هستند.
منبع:نشريه شهرزاد، شماره 19.
بارداري آغاز يك راه زيباست كه به تولد فرزند ختم مي شود. همه مادرها و پدرها دوست دارند پايان اين راه زيبا هم شيرين باشد. براي همين است كه تقريبا هر زني از نيمه هاي دوران بارداري خود ساعت هاي بسياري را به زايمان و شيوه به دنيا آوردن فرزندش فكر مي كند. تا چند دهه پيش راه هاي زايمان براي زنان يكي دو راه محدود بيشتر نبود، اما در سال هاي اخير امكانات مختلفي براي تولد نوزادان به كار گرفته مي شود كه به مادران و پدران كمك مي كند خاطره شيرين تري از زايمان به خاطر داشته باشند. اگر چه در كشور ما هنوز تمام اين امكانات موجود نيست و بين شهرهاي مختلف هم تفاوت زيادي وجود دارد، اما ما همه روش هاي ممكن براي زايمان در ايران را در اين جا آورده ايم. در مورد هر كدام از اين روش ها هم چيزي را كه لازم است بدانيد، آورده ايم تا اطلاعات كاملي در مورد هر نوع از زايمان داشته باشيد. با اين اطلاعات مي توانيد خودتان را بسنجيد و بهفميد كدام روش زايمان براي شما مناسب تر است.
1ـ زايمان طبيعي
در زايمان طبيعي معمولا پس از 40 هفته بارداري كامل مي شود و فرآيند زايمان به صورت خود به خود آغاز مي شود. دردهاي زايمان همان چيزي هستند كه اغلب زن ها به خاطر ترس از آنها تن به سزارين مي دهند. با اين وجود دردهاي زايمان 2 ويژگي مهم دارند كه آنها را در درجه مطلوبيت بيشتري نسبت به دردهاي سزارين قرار مي دهد. يكي اين كه دردها مقطعي هستند، يعني به صورت دائم درد وجود ندارد و در نتيجه در طول زمان درد، مدت هاي كوتاهي براي استراحت وجود دارد. دوم اين كه دردهاي زايمان طبيعي تا قبل از تولد فرزند هستند، در حالي كه دردهاي زايمان سزارين تقريبا يك روز بعد از زايمان به اوج خود مي رسند؛ يعني زماني كه زن، مادر شده است و نوزاد به او نياز دارد.
عوراض خاصي وجود ندارد.
نقش اول:فقط و فقط مادر
حرف هاي نادرست
درست نيست. چيزي كه موجب چنين اتفاقي مي شود، زايمان نيست بارداري است، آن هم بارداري هاي پي در پي و ضعيف بودن عضلات شكم كه ممكن است به خاطر سن بالا يا ورزش نكردن ايجاد شده باشد.
اين هم از عوارض بارداري است و ارتباط مستقيمي با نحوه زايمان ندارد. اغلب خانم ها بعد از زايمان (چه سزارين و چه طبيعي ) براي مدتي دچار اين عارضه خواهند شد. اگر چه كساني كه داراي هموروئيد حاد باشند، نمي توانند زايمان طبيعي كنند چون بر اثر فشار زايمان ممکن است دچار خونريزي شوند.
وزن تقريبي بچه
فايده ها
*مهم ترين فايده زايمان طبيعي بهبودي سريع آن است. مدت زمان بهبودي نسبي در زايمان طبيعي كمتر از يك شبانه روز است، در حالي كه زايمان سزارين حداقل 4 روز براي بهبودي نسبي نياز دارد. اين را بگذاريد كنار اين كه زن بعد از زايمان ديگر يك زن تنها نيست، يك مادر است و نوزادي دارد كه به شدت وابسته به اوست و نمي تواند از او بخواهد كه شير نخواهد، چون او درد دارد و نمي تواند بنشيند تا شيرش بدهد.
*ارتباط مادر و نوازد در دقايق اول تولد تاثير زيادي بر نوزاد دارد. مادراني كه زايمان طبيعي كرده اند مي توانند در همان اولين دقايق فرزندشان را در آغوش بگيرند و در يك ساعت اول او را شير بدهند. اين شير كه آغوز نام دارد، ماده اي بسيار مقوي و حامل تمام پادتن هاي بدن مادر است كه در همان اولين ساعت نوزاد را ايمن مي كند.
*رحم در زايمان طبيعي سريع تر جمع مي شود و اندام مادر با سرعت بيشتري به حالت قبل برمي گردد. علاوه بر اين به دليل بهبودي سريع امكان ورزش نيز يك هفته بعد از زايمان وجود دارد.
پرسش هاي مهم
-طبيعي هر چيزي را ترجيح مي دهم.
-شجاعت كافي براي روبه رو شدن با سختي هاي زندگي ام را دارم.
-كسي را براي كمك در روزهاي اول بعد از زايمان ندارم.
-نمي خواهم هزينه زيادي بكنم.
-به يك بيمارستان خوب و مجهز دسترسي دارم.
-مي خواهم مادر شدن را با تمام وجود حس كنم.
-مي خواهم اولين كسي باشم كه فرزند را در آغوش مي كشم.
كساني كه دچار يكي از اين موارد هستند، معمولا منع زايمان طبيعي دارند:
-موقعيت بريچ جنين در شكم (سر جنين پايين نباشد.)
-كوچك بودن غير طبيعي لگن زن يا قد كمتر از 150 سانتي متر.
-سابقه خونريزي يا سقط يا مشكلات ديگر در بارداري (به تشخيص پزشك)
-موقعيت اضطراري براي جنين (مثل نبض غير عادي يا دفع مكونيوم.)
-هموروئيد حاد.
-ديسك حاد.
-ديابت بارداري.
-فشار خون بالا.
-پارگي كيسه آب پيش از هفته 37.
-درشتي غير عادي جنين.
-سابقه سزارين قبلي يا هر جراحي شكمي ديگر.
به هر كدام از اين دلايل هم كه باشد، نمي شود به كسي خرده گرفت. اگر چه بعضي از اين دلايل قابل رفع هستند (مثل انواع ترس كه با مطالعه بيشتر و شنيدن تجربيات ديگران حل مي شوند) اما در نهايت انتخاب با شماست.
-از درد مي ترسم.
-مي ترسم كلي درد بكشم و آخرش مجبور به سزارين بشوم.
-آستانه تحملم پايين است و زود خسته يا عصبي مي شوم.
-بيمارستاني با كادري مجرب براي زايمان طبيعي در دسترسم نيست.
تقريبا تمام بيمارستان هاي داراي بخش زنان و زايمان امكان زايمان طبيعي را دارند. بعضي از بيمارستان هاي خصوصي در شهرهاي بزرگ به دليل مشكلات زايمان طبيعي براي كادر درماني (غير قابل پيش بيني بودن، مدت طولاني و هزينه كم!) زايمان طبيعي را انجام نمي دهند. در اين مورد حتما از بيمارستان سوال كنيد.
حدود هزينه
بسته به نوع امكانات جانبي بيمارستان هزينه متفاوت است. جدا از دستمزد پزشك متخصص (كه معمولا نيازي به حضور او در زايمان طبيعي نيست، مگر زايمان هاي خاص يا به درخواست بيمار) هزينه بيمارستان و زايمان كمتر از 200 هزار تومان خواهد بود. با داشتن بيمه و زايمان در بيمارستان هاي دولتي، اين هزينه به سمت رايگان ميل مي كند.
انواع زايمان هاي طبيعي
منظور از گاز در واقع تركيباتي از داروهاي مسكن است كه همراه با اكسيژن خالص (كه خودش آرامش بخش است) در طول مدت درد به زن داده مي شود تا تنفس كند. اين تركيب موجب آرامش بيشتر زن مي شود و در دردهاي طولاني بسيار مفيد است.
بيمارستان هاي كمي هستند كه امكان زايمان در آب را دارند. كثيف كاري زياد، سخت شدن استريل و ضدعفوني كردن محل، لباس هاي متفاوت و خيس شدن كادر درماني از جمله دلايلي هستند كه كمتر بيمارستاني زير بار اين امكان مي رود. با اين حال زايمان در آب يكي از حالت هاي بسيار آرامش بخش در زايمان است. در اين حالت زن مدت درد را در داخل آب مي گذراند كه هم موجب تسكين اندك درد مي شود و هم به زن آرامش بيشتري براي تحمل درد مي دهد.
زايمان در منزل در بسياري از كشورهاي اروپايي روش اصلي زايمان است. در اين روش زن با مامايي كه از قبل مراقبت هاي بارداري او را انجام مي داده، زايمان را در خانه انجام مي دهد. راحتي زن در زايمان، آرامش بيشتر و حضور همسر در طول فرآيند زايمان چيزي است كه اين نوع زايمان را عالي مي كند. در ايران هم ماماهاي خاصي اين كار را انجام مي دهند. در هر حال براي اين زايمان حتما بايد يك آمبولانس مجهز جلوي در خانه باشد تا در صورت رخ دادن هر اتفاقي زن را سريع به بيمارستان برساند.
2 ـ زايمان طبيعي بدون درد يا اپيدورال
با اين تزريق، اندام پايين تر از كمر بي حس شده و زن ديگر درد را حس نمي كند، اما مي تواند حركت كند و با اراده خودش زور بزند.
نقش اول:ماما نقش اول را دارد.
فايده ها
عوارض احتمالي
*در مواردي سردرد يا كمردرد گزارش شده است. اين عارضه ممكن است به خاطر اشتباه متخصص بيهوشي يا ضخيم بودن سوند يا تكان خوردن زن در هنگام وارد كردن سوند اپيدورال رخ بدهد. در اين حالت مقدار بسيار كمي از مايع داخل نخاع خارج مي شود كه موجب به هم خوردن تعادل مايع نخاعي شده و سرد يا كمردرد به دنبال دارد. اين درد ممكن است چند ساعت تا چند هفته طول بكشد. اگر چه متخصصان حرفه اي و كيفيت مناسب سوند مي تواند جلوي اين عارضه را بگيرد.
*كند شدن فرآيند زايمان نيز يكي از عوارض اين روش است. با توجه به اين كه مادر دردي حس نمي كند، اعمال فشار توسط مادر ممكن است كمتر يا كم اثرتر شود در اين صورت فرآيند زايمان كمي طولاني تر مي شود كه اگرچه درد بيشتري ندارد، اما ممكن است جنين را به خطر بيندازد و موجب استفاده از ابزار كمكي براي خارج كردن بچه (وكيوم يا فورسپس) شود.
*ممكن است بي حسي به طور كامل صورت نگيرد. يعني بي حس نشود يا نيمي از بدن بي حس شود. اين موضوع كه بسيار نادر است، عارضه خاصي ندارد و فقط موجب احساس دردهاي طبيعي مي شود.
حرف هاي نادرست
از چيزهايي است كه در اپيدورال غيرممكن است. سوند اپيدورال جايي وارد كمر مي شود كه نخاع تمام شده و هيچ گونه امكان تماس با نخاع را ندارد.
پرسش هاي مهم
كساني كه مشكل ديسك كمر دارند، نبايد از ايپدورال استفاده كنند. باقي موارد منع مثل زايمان طبيعي است.
چند بيمارستان در تهران و بيمارستان هاي ديگري در مراكز استان ها اين امكان را دارند، اگر مي خواهيد اپيدورال كنيد، هم از بيمارستان بپرسيد و هم با زناني كه در آن بيمارستان از اين امكان استفاده كرده اند، گپي بزنيد تا دست تان بيايد كه متخصص و وسايل اين كارشان مناسب است يا نه.
چيزي حدود 300 هزار تومان به هزينه زايمان طبيعي اضافه مي شود.
اگر خيلي دل تان مي خواهد زايمان طبيعي داشته باشيد، اما تحمل درد را نداريد اين بهترين گزينه است. حتي مي توانيد در بدو ورود به بيمارستان شرط كنيد كه هر وقت احساس كرديد دردها برايتان غير قابل تحمل شده است درخواست اپيدورال بكنيد. فقط حواس تان باشد كه وقتي دهانه رحم بيشتر از 6 سانتي متر باز شده باشد، ديگر اپيدورال انجام نمي شود. چون هم ديگر فايده اي ندارد (اپيدورال حدود 50 دقيقه بعد بي حسي را ايجاد مي كند كه در اين مرحله از زايمان چيزي تا انتهاي زايمان نمانده ) و هم مي تواند موجب توقف زايمان شود.
3 ـ زايمان سزارين
عامل ديگر، ترجيح زايمان سزارين براي پزشكان و كادر بيمارستاني است. دستمزد پزشك متخصص در زايمان سزارين بسيار بالاست. سزارين زمان مشخصي دارد و پزشك يا ماما مجبور نيست نيمه هاي شب براي بيماري كه ناگهان با درد آمده، خودش را به بيمارستان برساند. كل زمان جراحي نيم ساعت بيشتر نيست و لازم نيست پرستار يا ماما چند ساعت بالاي سر مادر بايستند. همه اينها باعث مي شود اغلب بيمارستانها سزارين را به زايمان طبيعي ترجيح بدهند، تا جايي كه بعضي از بيمارستان هاي خصوصي در تهران اصلا زايمان طبيعي انجام نمي دهند.
نقش اول:پزشك
وزن تقريبي بچه
فايده ها
*قبل از زايمان و حين آن دردي ندارد.
*اندام تناسلي بخيه نمي خورد.
عوارض احتمالي
*جاي برش و بخيه براي هميشه روي شكم تان مي ماند و ممكن است براي تمام عمرتان دچار عارضه هايي مثل بي حسي در محل بخيه يا دردهاي مبهم زير بخيه شويد.
*خونريزي حين زايمان علاوه بر خونريزي طبيعي بعد از زايمان مي تواند شما را بسيار ضعيف كند.
*بيهوشي يا بي حسي اسپاينال (از كمر) مي تواند عوارضي داشته باشد.
*درد شديد بعد از زايمان از چند ساعت بعد تا چند روز بعد مي تواند زن را به كل زمين گير كند. مصرف مسكن زياد هم به علت شيردهي درست نيست.از همه مهم تر اين كه شيردهي به نوزاد در روزهاي اول كاملا دردناك و سخت خواهد بود و در صورت بي علاقگي به شيردهي ممكن است نوزاد كلا شير مادر را پس بزند.
انواع
*بيهوشي عمومي:اين شيوه كه تا چند سال پيش شيوه اصلي سزارين بود، الان ديگر كمتر استفاده مي شود. عوارض شديد بيهوشي عمومي (اختلالات حافظه حالت تهوع، سردردهاي شديد و آثاي مغزي دائمي) باعث شده كه كمتر كسي به سراغ اين شيوه برود. اگر چه در موارد منع شيوه هاي ديگر زايمان يا براي كساني كه دچار ترس بسيار شديد از زايمان هستند، اين شيوه تنها شيوه كارآمد است.
پرسش هاي مهم
حداقل 800 هزار تومان اما حداكثرش به پزشك و بيمارستاني بستگي دارد و تا 6 ميليون هم ممكن است بالا برود.
-هزينه بالا
-در دسترس نبودن متخصص زنان خوب
-تمايل به زايماني با عوارض كمتر
-كساني كه به هر دليل (اعم از ترس يا نبودن امكانات مناسب زايمان طبيعي ) دوست ندارند زايمان طبيعي داشته باشند.
*كساني كه قبلا يك سزارين داشته اند.
*كساني كه جزو موارد منع زايمان طبيعي هستند.
منبع:نشريه شهرزاد، شماره 19.
/ج
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}