طرز تهيه تراريوم
طرز تهيه تراريوم
طرز تهيه تراريوم
مرحله اول
مرحله دوم
مرحله سوم
مرحله چهارم
براي از بين بردن عوامل بيماري زا در خاک تهيه شده مي توان به روش زير عمل کرد: ابتدا خاک را مرطوب و در سيني بزرگي پهن کنيد، سپس آن را در دماي صد درجه سانتيگراد به مدت بيست دقيقه قرار دهيد. هر پنج دقيقه يک بار نيز خاک را به هم بزنيد. به اين ترتيب خاک استرليزه خواهد شد. خاکي که به تراريوم اضافه مي کنيد، بايد نسبتاً خشک باشد، در غير اين صورت به ديواره ها مي چسبد.
مرحله پنجم
برخي گياهان که مي توان از آنها در تهيه تراريوم استفاده کرد، عبارتند از: کالاته آ، پيروميا، سرخس، فيتونيا، پتوس، کاماادورا، سارانتا، کراسولا يا گياهاني مثل بنفشه، توت فرنگي وحشي و... .
کاکتوس، گياهان گلدار گرم سيري يا يک ترکيب از گياهان رنگارنگ براي استفاده در تراريوم مناسب هستند. گياهان به رشد پيوسته و آرام نياز دارند، هم چنين بايد توانايي هم زيستي با گياهان همراهشان را در شرايط يکسان داشته باشند. هرگز از ترکيبي از گياهان که نيازهاي رشد مختلفي دارند، استفاده نکنيد. گياهاني را انتخاب کنيد که از لحاظ واريته، اندازه، بافت و رنگ، احتياجاتشان مشابه يک ديگر باشد.
بهتر است گياهاني مورد استفاده قرار گيرند که از لحاظ اندازه، مناسب با ظرف انتخاب شده باشند. گياهاني که داراي رشد کم هستند، به دست کاري و نگهداري کمي نياز دارند. اگر شما مي خواهيد توجه بيشتري به آنها داشته باشيد، مي توانيد گياهاني را که رشد بيشتري دارند، آزمايش کنيد.
اگر ظرف تراريوم طوري است که تمام سطح آن شفاف بوده و داراي ديد است، بايد گياهان بزرگ تر را نزديک به مرکز بکاريد، اما اگر فقط دو يا سه سطح آن ديده مي شود، گياهان بلندتر بايد در قسمت ديواره پشتي جاي داده شوند. گياهان نبايد خيلي نزديک هم کاشته شوند، بلکه بايد فضاي کافي براي هر کدام از آنها در نظر گرفته شود. گياه بايد طوري مستقر شود که پايه گياه، هم سطح بالاي خاک باشد. اجازه ندهيد که پايه گياه بالاتر از سطح خاک قرار گيرد.
گياهان گرمسيري و جنگلي بايد در تراريوم بسته و يا دريچه دار مورد استفاده قرار گيرند و گياهان آبدار و شاداب در ظرف هاي باز. بسيار مهم است که گياهان، فاقد حشره يا بيماري باشند. هر برگ آسيب ديده، زرد يا برگي را که نشان از آسيب حشره يا بيماري دارد، فوراً جا به جا کنيد. اگر بيماري ها براي شما اهميت دارند، گياهان را براي دو هفته در يک بسته پلاستيکي قرار دهيد، اگر بيماري داشته باشند، روي شاخ و برگ و ساقه نمايان مي شود. سريعاً گياه را در ظرف بکاريد تا ريشه هاي بدون حفاظ خشک نشودند.
در ظرف هاي دهان گشاد مي توانيد از قاشق براي حفر کردن خاک استفاده کنيد. اگر از ظرفي با دهانه باريک استفاده مي کنيد، بايد از يک انبر بلند و باريک يا چوبي که انتهاي آن سيم حلقوي بسته شده است، استفاده کنيد. با اين چوب، چاله را پيش از کاشت حفر و پس از کاشت، چاله را پر کنيد و اطراف آن را به آرامي فشار دهيد. چوب بلندي که انتهاي آن يک چوب پنبه قرار دارد، وسيله مناسبي براي محکم کردن خاک اطراف گياه است. چون در تراريوم نمي خواهيم گياهان رشد سريع داشته باشند، متراکم کردن ريشه ها باعث مي شود که رشد گياهان آهسته شود.
مرحله ششم
مرحله هفتم
آبياري
وقتي که کناره هاي ظرف خشک هستند و هيچ رطوبتي در کناره ها آشکار نيست، مقدار کمي آب اضافه کنيد.
اگر بر اثر آبياري زياد، فضاي داخل ظرف مه آلود شد، در ظرف را برداريد تا آب اضافي تبخير شود، سپس درظرف را بگذاريد. وقتي که گياهان براي اولين بار در تراريوم کاشته مي شوند، تراريوم شروع به ايجاد آب و هواي مناسب گياه مي کند. گياهان رطوبت را از برگ هايشان از دست مي دهند که روي شيشه متمرکز مي شود و دوباره به خاک برمي گردد. اين چرخه باعث مي شود که تراريوم براي مدت ها احتياج به آبياري نداشته باشد. در تراريوم هاي بسته فاصله آبياري مي تواند يک ماه يا بيشتر باشد. در بيشترين حالت، به آبياري در هر دو هفته يک بار نياز است که بستگي به شرايط دارد.
کود
نور
منبع: نشريه انتظار نوجوان شماره 70.
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}