در چاههای نفت را ببندیم؛
من دو، سه سال قبل از این گفتم که آرزو مىکنم یک روزى درِ چاههاى نفتمان را ببندیم و به دنیا اعلام کنیم که مىخواهیم یک مدت نفت نفروشیم. البته این آرزوى دوردستى است؛ دسترسى به آن بسیار مشکل است و آسان هم نیست. خدا لعنت کسانى را که از اولِ پیدا شدن چاههاى نفت در این کشور به خصوص آن وقتىکه قیمت نفت مقدارى گران شد اساس و بناى کار را در این کشور بر روى درآمد نفت گذاشتند که بعد از انقلاب هم به خاطر گرفتاریهاى متعدد، همان وضع کم و بیش ادامه پیدا کرد. سالهاست که دولتهاى ما هم این دولت فعلى، هم دولتهاى قبلى درصدد بودند که وابستگى به نفت را کم کنند؛ تلاشهایى هم کردند، اما کارِ سختى است. فعلًا وضعیت این است که درآمد دولت کم است.
بیانات رهبر معظم انقلاب در خطبههاى نماز جمعهیتهران، 4/10/1377
قیمتگذاری نفت به دست غربیها است؛
مادهی ارزشمندى که امروز دنیا جانش به آن بند است یعنى نفت، به ملتهاى خاصى متعلق است. عمدتاً در همین منطقهی خود ما، مقدارى هم در جاهاى دیگر اما سرنوشت این ماده، قیمتگذارى و مصرفش، دست دیگران است و صاحبان اصلى در آن کمترین نقش را دارند! یک روز سیاستهاى آنها به نحوى اقتضا مىکند که قیمت را اندکى بالا ببرند، تا فلان دولت پولدار شود و برود جنسهاى آنها را بخرد؛ لذا مقدارى قیمت را بالا مىبرند. یکوقت سیاستها اقتضا مىکند که چند کشور را دچار تنگناى اقتصادى کنند، پس قیمت نفت باید پایین بیاید؛ لذا قیمت نفت پایین مىآید؛ از داخل «اوپک» هم به آنها کمک مىشود! دولت و ملت ما باید یک فکر اساسى براى این مشکل بکنند.
بیانات رهبر معظم انقلاب در خطبههاى نماز جمعهیتهران، 4/10/1377
وابستگی به نفت،میراث رژیم پهلوی است؛
کیفیت بناى هندسهی اقتصاد کشور، از دوران رژیم وابستهی پهلوى، کیفیّت غلطى بوده که تغییر دادن آن تا امروز، کار دشوارى بوده است. به خصوص در دوران جنگ که فرصت سازندگى و تولید هم نبود، همان روش وابستگى به نفت، ادامه پیدا کرد؛ روز به روز تشدید شد، یا لااقل همانطور ادامه یافت. مسؤولین کشور، دولت خدمتگزار و علاقهمندان به سرنوشت این کشور مىتوانند این روش را عوض کنند و انشاءاللّه عوض خواهند کرد. این خواب خوشى است که کمپانیهاى نفتى و وابستگان به آنها در دنیا دیدهاند که خیال مىکنند این ملت، همیشه خودش را وابسته نگاه خواهد داشت! عزیزان من! البته این تصمیمها نیاز به فضاى برادرانه دارد.
بیانات در اجتماع زائران و مجاوران بارگاه ملکوتی حضرت علی بن موسی الرضا(علیهالسلام) ، 1/1/1378
سرنوشت نفت به دست بیگانگان است؛
من از سه، چهار سال پیش بهاین طرف، به خصوص تأکید کردهام تا آنجایى که مىتوانند، باید وابستگى اقتصادى کشور را به نفت، کم کنند. نفت، کالایى است که ما داریم. البته ارزشمند است و باید از این هم استفاده شود؛ منتها امروز سرنوشت این کالا به دست صاحبانش که ما باشیم نیست، به دست بیگانگان است! طبیعى است اقتصادى که بر پایهی کالایى است که قیمتگذارى آن در دست دیگران است، همین مشکلات را هم دارد؛ یک روز مىشود بشکهاى 18 دلار و 20 دلار، یک روز هم ناگهان به 5/7 دلار و 8 دلار تنزل مىکند! ما احتیاجى نداریم به این که این کالا را اینطور مصرف کنیم. ما مىتوانیم در داخل کشور، از منابع فراوان و عظیمى که وجود دارد، استفاده کنیم و دولت، امروز در فکر این مسایل است.
بیانات در اجتماع زائران و مجاوران بارگاه ملکوتی حضرت علی بن موسی الرضا(علیهالسلام)، 1/1/1378
توسعهی صادرات غیرنفتی؛
گسترش هرچه بیشتر صادرات غیرنفتى به منظور کاهش اتکای اقتصاد به نفت.
پیام به رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام براى رسیدگى به موارد پیشنهادى دولت، 19/1/1378
استقلال اقتصادی با قطع وابستگی به نفت؛
ما امروز دنبال استقلال اقتصادى هستیم؛ دنبال رها شدن کشور از وابستگى به نفت هستیم. امروز مىخواهیم در وضع اقتصادى کشور ترتیبى داده شود که پایین آمدن فلان مقدار از قیمت یک بشکه نفت، نتواند در کشور ما این همه تأثیر بگذارد. این کارها چگونه ممکن است؟ اگر ما بخواهیم خودمان را از نفت بىنیاز کنیم، غیراز این است که باید به محیط کار، به جامعهکارگرى، به مسألهی کارگاهها و به مسألهی آموزش کارگران، اهتمام ویژهاى بشود؟
بیانات مقام معظم رهبرى در دیدار جمع کثیرى از کارگران و معلّمان، به مناسبت «روز کارگر» و «هفتهی معلم»، 15/2/1378
آمادگی برای قطع نفت؛
این مسألهی قطع یک ماههی نفت که ما گفتیم، یک مسألهی اساسى است. با این مسأله نمىشود سطحى برخورد کرد. البته یک مسألهی نمایشى هم نیست که دولتى تنها بایستد و بگوید من نفت خود را قطع مىکنم؛ معلوم نیست چه طورى قطع مىکند یا نمىکند. این یک مسألهی جدّى و واقعى است و باید همه تصمیم بگیرند.
آمدند گفتند که قطع نفت به ضرر کشورهاى قطع کننده است؛ در حالى کهاین طور نیست؛ این خطاى در محاسبه است. قطع نفت به ضرر ملتها نیست؛ به سود آنهاست. همین الان شما مىبینید در نوسانات قیمت نفت، چند صباح قیمت به 24 دلار، 25 دلار مىرسد؛ اما بعد از چند روز به 15 دلار، 16 دلار کاهش پیدا مىکند. از بالا رفتن و پایین آمدن قیمتها ملتها این همه ضرر مىبینند؛ چون اختیار در دست دیگران است. با قطع یک ماههی نفت، این قدرت تصمیمگیرى در ملتهاى اسلامى آشکار خواهد شد.
بیانات در دیدار جمع کثیرى از کارگران و معلمان به مناسبت «روز کارگر» و «هفتهی معلم»، 11/2/1381
نفت را مفت میفروشیم؛
من یک وقت راجع به نفت گفتم، اگر این نفتى که دست کشورهاى این منطقه است، در دست اروپاییها بود و بنا بود آنها به شما مردم ایران و مردم سایر کشورهایى که امروز نفت تولید مىکنند، بفروشند، براى هر استکانش جانِ شما را مىگرفتند! حالا میلیونها بشکه را به قیمت ثمن بَخس مىخرند و پولى که بابت آن مىدهند، مثل ندادن است.
بیانات در دیدار مسؤولان و کارگزاران نظام، 11/8/1382
نفت سرمایه است؛
سرمایه را باید به سرمایه تبدیل کنیم. شما در باب مسایل اقتصاد کلان کشور مىگویید نفتِ استخراج شده، سرمایهیملى است و نباید آن را خرج خوراک روزمره بکنیم؛ باید به یک سرمایهی ماندگار تبدیل کنیم.
دیدار با نمایندگان مجلس، 27/3/1383
نفت تمام میشود؛
یاوهگوها و یاوهبافها بیخود سعى نکنند این طور بپراکنند که چه لزومى دارد این کار و چرا دنبالش مىکنند؛ نه، این نیاز ملت ایران است. امروز کشورهاى پیشرفتهی دنیا بیشترین یا سهم مهمى از انرژى برق خودشان را از نیروگاههاى هستهاى تولید مىکنند، نه از نفت که هم سرمایهی دود زاست و هم تمام شدنى و هم قابل تبدیل به چیزهاى بسیار ارزشمندتر از سوخت. آنها که مىخواهند ملتهاى داراى نفت را از این موهبت محروم کنند، مىگویند شما که نفت دارید، دیگر به انرژى هستهاى چه نیازى دارید؟ مگر باید نفت را تمام کنیم، بعد دست به طرف شما حتماً دراز کنیم! سرنوشت ملتها نیاز به شماست؟ آنها مىگویند نفت را مصرف کنید، بعد دستتان که خالى شد، محتاج ما شوید؛ بیایید درِ خانه ما.
بیانات در دیدار هیأت علمى و کارشناسان جهاد دانشگاهى، 1/4/1383
نفت را ارزان میفروشیم؛
من یک وقت گفتم که اگر نفت در اختیار آنها بود و ما احتیاجِ به نفت داشتیم، یک بطرى نفت را به قیمت پدر و مادرشان به ما مىفروختند. اینطور نبود که یک بشکه نفت را مثلاً فرض کنید 20، 30 یا 35 دلار - و در واقع مفت - که ما الان داریم مىفروشیم، بفروشند. ولى مىبینید که کشورهاى داراى نفت، سرمایهی تجدید نشدنى خودشان را تبدیل مىکنند به یک پول ناقابل. اینها مىخواهند همین معادله را در مسألهی سوخت اتمى بهوجود بیاورند؛ یعنى کارى کنند که اگر ما نیروگاه اتمى هم داریم، براى سوختش محتاج آنها باشیم.
بیانات در دیدار هیأت علمى و کارشناسان جهاد دانشگاهى، 1/4/1383
نفت تحت تأثیر قدرتهای جهانی است؛
اینها مىخواهند انرژى کشور همیشه وابسته به نفت باشد که نفت هم تحتتأثیر سیاستهاى قدرتهاى جهانى است. مىخواهند ملتها را با ریسمانهاى نامرئى همیشه در مشت خودشان نگه دارند؛ ملت ایران این را قبول نمىکند.
بیانات در دیدار مردم پاکدشت در سالروز عید سعید غدیر، 10/11/1383
نفت را ارزان میفروشیم؛
من چند سال پیش در یکى از سخنرانیهاى اول سال در مشهد گفتم اگر نفتى که امروز تولید کشور ما و منطقهی خاورمیانه است، اروپایىها و غربىها مىداشتند و بنا بود ما از آنها نفت بخریم، هر بشکهی نفت را از قیمتى که امروز از این منطقه مىخرند، گرانتر مىفروختند و حاضر نبودند به ما نفت بدهند. آنها از هر چیزى که ملتهاى این منطقه را مستغنى و مستقل کند و آنها را روى پاى خودشان نگه دارد، نگرانند.
بیانات در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی، 1/1/1384
نفت باید برای نسلهای بعدی بماند؛
براى ما مسألهی هستهاى، مسألهی علمى و اقتصادى است. در مسألهی هستهاى، راهى را که تا الان آمدهایم و بحمداللَّه به طور کامل هم موفق بودهایم، اگر بتوانیم در آن پیش برویم و به آخر برسانیم، این یک پیشرفت علمى براى کشور است. جوانان ایرانى در این میدان، مهارت و استعداد و توانایى علمىِ خودشان را ثابت کردهاند؛ این از لحاظ علمى خیلى براى ما باارزش است. از لحاظ اقتصادى هم مقرون به صرفه است. آنها مىگویند شما از همین نفت و سوختهاى فسیلى - یعنى منابع تجدید ناپذیر و تمام شدنى - استفاده کنید. این مثل این است که شما بخواهید در باغچهی خودتان سبزى بکارید یا میوه تولید کنید و بفروشید و زندگىتان را از آن اداره کنید؛ کسى بگوید نه آقا، شما برو اشیایى که در خانهات هست - آن یادگارهاى قدیمى، آن نگین تاریخى، آن فرش زیر پایت - بفروش و بخور. ما مىخواهیم منابع تجدید ناپذیرمان براى نسلهاى دیگر بماند. اینطور نباشد که 20 سال دیگر، 25 سال دیگر، این کشور نفت نداشته باشد؛ مجبور باشیم نفت خود را از آمریکا یا از عوامل آمریکا بخریم. ما مىخواهیم جایگزین نفت داشته باشیم و آن، انرژى هستهاى است. آنها مىگویند نه، نداشته باشید؛ همان نفتتان را مصرف کنید تا تمام شود.
بیانات در خطبههاى نماز جمعهیتهران، 28/5/1384
نفت را ارزان میفروشیم؛
من یک وقتى در همین مشهد در حضور جمعیت عظیم مردم گفتم، اگر این نفتى که امروز در اختیار ماست، در اختیار اروپا و آمریکا بود، ما براى هر بشکهاش باید در مقابل آنها سجده مىکردیم تا یک بشکهی نفت به ما بدهند؛ مگر مىدادند؟! اینها مىخواهند 15 سال، 20 سال آیندهی ملت ایران براى نیاز صنعتى و کشاورزى خود و براى جریان حیات در کشور خود، محتاج آنها باشد؛ برود درِ خانهیآنها؛ اهمیت انرژى هستهاى این است.
بیانات در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی، 1/1/1385
نفت یک روز تمام میشود؛
نفت یک منبع تمام شدنى و تجدید ناپذیر است. نفت تا ابد که باقى نمىماند؛ اگر اینطور که امروز مصرف مىشود، مصرف شود، تا 20 سال، 25 سال دیگر نفت ملت ایران تمام خواهد شد. دنیا به جاى نفت به سراغ انرژىهاى جایگزین رفته است که از همه مهمتر و قابل اطمینانتر، انرژى هستهاى است. اگر کشور ما 20 سال دیگر انرژى هستهاى نداشته باشد، براى راهاندازى یک کارخانه، دستش به سمت کسانى دراز است که پیشرفت ملت ایران را به هیچ قیمتى نمىپسندند. آبرو و عزت ملت را مىگیرند تا یک مختصرى از آنچه که در اختیار دارند، بهاین ملت بدهند.
بیانات در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی، 1/1/1385
نفت را هدر میدهیم؛
شما ببینید نفت چه قدر در سرنوشت یک کشور اثر دارد. کشف کردن نفت و استخراج کردن نفت یعنى یک ذخیرهاى را از زیر زمین درآوردن و در واقع به یک معنا هدر دادن؛ این بلایى که ما امروز داریم سر نفت در مىآوریم، هدر دادن نفت است؛ والا استفادهیبهینه از این ماده ممکن است هزار برابر ارزش مادى و معنوىاش بیشتر از آن چیزى باشد که امروز ما داریم خرج مىکنیم.
بیانات در دیدار مسؤولان سازمان انرژی اتمی و کارشناسان هستهای،25/3/1385
منبع: borhan.ir
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}