نقدی بر انیمیشن ماه
پیام بصری غرب به کودکان سرگشته امروز
صنعت انیمیشن سازی در کشورهای غربی به گونه ای خاص پس از جنگ جهانی دوم به عنوان سلاحی جدید، در عرصه ی معرفی فرهنگ و تمدن غربی مورد استفاده قرار گرفت و هم اکنون نیز به مثابه یک ابزار مهم جنگ نرم به شمار می رود
صنعت انیمیشن سازی در کشورهای غربی به گونه ای خاص پس از جنگ جهانی دوم به عنوان سلاحی جدید، در عرصه ی معرفی فرهنگ و تمدن غربی مورد استفاده قرار گرفت و هم اکنون نیز به مثابه یک ابزار مهم جنگ نرم به شمار می رود و همچنین کمپانی های غربی و آمریکایی، به سبب آن که مخترعان و صاحبان اولیه ی این صنعت می باشند، توانسته اند بیش ترین استفاده را از آن در راه ترویج و گسترش ﺍﺻﻮﻝ، هنجارها و باورهای ﻣﻨﺤﻂ ﺧﻮﺩ به کار برند.
کمپانی های بزرگ انیمیشن سازی، تحت عنوان شرکتهای رسانهای و سرگرمی پیوسته در پی تزریق اندیشه های مسموم خود به قلب و ذهن کودکان و نوجوانان امروز در سراسر جهان می باشند و با هدف اصلی کنترل اذهان در صدد ایجاد انواع انحرافات اخلاقی و بالأخص اعتقادی، و نیز اغوای افراد بشر برآمده اند.
انریکو کاساروسا – کارگردان:
انریکو کاساروسا متولد جنوا در ایتالیا و ساکن سان فرانسیسکو، از جمله طراحان استوری بورد می باشد که هم اکنون در استودیو انیمیشن پیکسار مشغول به کار است. وی در سال 2008 میلادی بر روی ایده ی اولیه "La luna" کار کرد و در پاییز 2009 تولید این انیمیشن آغاز شد.همچنین وی سبک صحبت کردن شخصیت های "La luna" را از مجموعه انیمیشن های "La Linea" اثر کارتونیست و انیماتور ایتالیایی گرفته است و تیپولوژی کاراکتر های انیمیشن نیز از روستائیان، کشاورزان و یا معدنچیان دهههای 1930 و 1920 میلادی برداشته شده است.
نیم نگاهی به داستان انیمیشن:
داستان "La luna" پیرامون افسانه پسربچه ای است که همراه پدر و پدربزرگ خود سوار بر قایقی چوبی و قدیمی به سر کار می رود. پس از انداختن لنگر توسط پدربزرگ در وسط دریا، و اختلافاتی که بین پدر و پدر بزرگ بر سر نحوه کلاه گذاشتن پسر بچه پیش می آید، ماه کامل ظاهر میشود و حال پسربچه باید از نردبانی بالا رفته و لنگر بزرگتری را در مکانی مناسب قرار دهد.نماد گرایی:
پیام انیمیشن "La luna":
آن چه از بررسی نمادها روشن می شود این است که دولت مردان آمریکا همچنان می خواهند اسلام را به عنوان دشمن جدید و خطر جدی، به جای کمونیسم از راه های مختلف بالأخص از طریق تبلیغات رسانه ای، به جهانیان معرفی کنند. در حقیقت پس از اضمحلال و از میان رفتن اتحاد جماهیر شوروی و کمونیسم، امریکا برای ادامه حیات و بقای خود نیاز به ساختن یک دشمن فرضی و ایدئولوژیک دیگر داشت، از این رو به واسطه ی رسانه های خود اصطلاحاتی نظیر "اسلام سیاسی" را جایگزین "غول کمونیسم" کرده و مسلمانان را چون چهره ای که سابقاً از کمونیست ها نشان می داد، خشونت طلب، تروریست، جنگجو و ... نشان می دهد و امروزه این اسلام است که در جای یک دشمن فرضی برای استکبار جهانی به ایفای نقش می پردازد و همواره مورد حمله و هجوم آنان قرار می گیرد.برای نمونه می توان به جمله ای از جوزف نای (Joseph Nye)، نظریه پرداز مشهور جنگ نرم (Soft War) اشاره کرد: «آمریکایی ها نقشی را به اسلام داده اند که پیش از این به کمونیسم در اتحاد جماهیر شوروی داده بودند.»
/ج
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}