آشنایی با نام های خداوند: الناصر
«الناصر» به معنی یاری دهنده است، زیرا که حق سبحانه یاری می فرماید پیامبران خود را در استیلای آن ها بر معاندان از جهت حجّت و برهان و یاری می فرماید مؤمنان را بر شیاطین و حزب آن ها به گردانیدن وسواس و شبهات از
عدد ابجدی: 341 «الناصر» به معنی یاری دهنده است، زیرا که حق سبحانه یاری می فرماید پیامبران خود را در استیلای آن ها بر معاندان از جهت حجّت و برهان و یاری می فرماید مؤمنان را بر شیاطین و حزب آن ها به گردانیدن وسواس و شبهات از دل ایشان و ثابت نگه داشتن آن ها بر دین حق. «النّصر» نیز به همین معنی استعمال شده است.
پژوهه در مفهوم النّاصر از مترجم
از مادّه ی «نصر» به معنی «یاری کردن» است. این ماده بنابه گفته ی «تبیین اللغات»، در اصل به معنی «روآوردن نیکی و دوام یافتن آن» است. اسم مفعول از «نصر» به معنی «یاری داده شده» «منصور» و جمع آن «منصورون» است چنان که خداوند «ناصر» و پیامبران و اولیاء و مؤمنان حقیقی «منصورون» هستند.مسلّماً خداوند مولای شماست و او بهترین ناصر(یاری کننده) است. [آل عمران/150]
آیات قرآن موارد متعدّد نصر پروردگار را برای بندگانش بیان می کند که همگی حکایت از عنایت و اعانت خاص حقتعالی می نماید.
همچنین بندگان خداوند تبارک و تعالی نیز می توانند یاور و ناصر خوبی برای سایرین باشند و نصرت برای بندگان خدا به این صورت است که در عبادت کوشا بوده و حدود و احکام الهی را محترم شمارند و از منهیات و آنچه را که او امر به اجتناب فرموده منع کند.
پیروزی لشکر حق بر باطل و غلبه ی «جندالله» و یاری خداوند نسبت به بندگان مرسل و مخلص از وعده های مسلّم خداوند و از سنّت های قطعی اوست و پیروزی بندگان صالح خدا بر کافران و مشرکان و معاندان از حتمیت های مبرهن تاریخی است.
نویسنده: ملاحبیب الله شریف کاشانی
مترجم و شارح: استاد محمد رسول دریایی
منبع: شریف کاشانی، ملاحبیب الله؛ (1383)، خواص و مفاهیم اسماء الله الحُسنی(نامهای زیبای خداوند)، ترجمه ی محمدرسول دریایی، تهران: نشر صائب، چاپ ششم.
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}