راهبرد سد در برابر نفوذ

سخنرانی مهم رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای مجمع جهانی اهل بیت علیهم‌السلام (۲6/5/۹۴)، تبیین فصل جدیدی از مبارزه با استکبار و حاوی یک ماموریت بسیار مهم برای امت بود. ماموریتی که رهبر معظم انقلاب آن را پس از
سه‌شنبه، 31 شهريور 1394
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
راهبرد سد در برابر نفوذ
راهبرد سد در برابر نفوذ

 






 

آغاز فصل جدیدی از مبارزه با استکبار

سخنرانی مهم رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای مجمع جهانی اهل بیت علیهم‌السلام (۲6/5/۹۴)، تبیین فصل جدیدی از مبارزه با استکبار و حاوی یک ماموریت بسیار مهم برای امت بود. ماموریتی که رهبر معظم انقلاب آن را پس از هشدارهای مکرر درباره‌ی نقشه‌ی پیچیده دشمن در فصل جدید رویارویی با ملت ایران ترسیم کردند. اما این ماموریت چیست؟

۱. مبارزه‌ی فعالانه با استکبار و به‌خصوص مبارزه با «اتم مصادیق» آن یعنی آمریکا (۲۰/۴/۹۴)، سیاست دائمی و همیشگی جمهوری‌اسلامی است که البته روش‌ها و تاکتیک‌های این مبارزه بنا به شرایط و همچنین نقشه دشمن تغییر می‌کند. از این‌رو «عرصه مجاهدت فقط جنگ نظامی نیست... اعم است از انواع مبارزات، از مبارزات فرهنگی گرفته تا مبارزات سیاسی تا مبارزات اقتصادی» (۲۶/۵/۹۴). دشمن نیز در این عرصه، از شیوه‌ها و الگوهای متفاوت و متنوع گاهی به صورت مجزا و پی‌در‌پی و گاهی به‌صورت موازی و هم‌زمان استفاده می‌کند. از برخورد مستقیم نظامی تا تهدید و فشار؛ از دیپلماسی و مذاکره تا نفوذ و اختلاف‌افکنی و...
۲. در گذرگاه چالش‌های انقلاب‌اسلامی با نظام سلطه، «هسته‌ای یک بهانه برای دشمن بود» (۱۲/۸/۹۲) تا بتواند راهبرد "تحریم- فشار" را عملیاتی کند. آمریکا در سال‌های اخیر تاحدودی هم توانست برخی دولت‌های مستکبر دنیا را با خود در این دشمنی همراه کند و نام آن را به غلط جامعه‌ی جهانی گذاشت. اما نظام اسلامی بر مبنای اصول و آرمان‌های خود و با توجه به اهمیت راهبردی صنعت و انرژی هسته‌ای، زیر بار فشار و تهدید قامت خم نکرد و در این مرحله «بر اثر مقاومت ملّت» و «شهامت و ابتکار دانشمندان عزیز ما» (۲۷/۴/۹۴) توانست تا به سرعت به دارایی‌های استراتژیک خود در حوزه هسته‌ای بیفزاید. این دوره، دوره‌ای بود که می‌توان از آن به‌ عنوان دوره «ایستادگی برای افزایش قدرت و دارایی‌ها» نام برد. همین دارایی‌ها بخشی از منابع قدرت کشور برای ورود به مرحله بعدی بود. به‌طوریکه «ما آن روزی که وارد این مذاکرات شدیم، دستاورد قابل قبول و مهمّی داشتیم؛ احساس کردیم با دست قوی داریم وارد میشویم.» (۲/۴/۹۴) در این دوره آن‌گونه که رهبر انقلاب اسلامی فرمودند: «راهبرد ایستادگی و تاب‌آوری در مقابل فشارها جواب داد. آمریکایی‌ها اذعان کردند که تحریم اثری ندارد.» (۲/۴/۹۴)
۳. آمریکایی‌ها که تلاششان برای تسلیم ناکام شده بود؛ به ایران از طریق یکی از «محترمین منطقه» پیغام دادند که می‌خواهیم «مسئله‌ی هسته‌ای را با ایران حلّ‌وفصل کنیم.» (۲/۴/۹۴) آن‌ها برای آغاز مذاکره دو نکته هم گفته بودند: یکی شناختن ایران «به‌عنوان یک قدرت هسته‌ای» و دوّم «برداشتن تحریم‌ها» (۲/۴/۹۴). رهبر معظم انقلاب درباره پیغام امریکایی‌ها می‌فرمایند «به آن واسطه‌ی محترم گفتم که ما به آمریکایی‌ها اطمینانی نداریم، به حرف این‌ها اطمینانی نیست. گفت حالا امتحان کنید؛ گفتیم خیلی خب، این دفعه هم امتحان می‌کنیم. مذاکرات این‌جوری شروع شد.» (۲/۴/۹۴) با آغاز مذاکرات در سال۹۱، تاکتیک «نرمش قهرمانانه» از سوی ایران برای رسیدن به اهدافش اتخاذ شد. از سوی دیگر استکبار دو هدف عمده را دنبال می‌کرد. یکی اینکه در متن نهایی بتواند «صنعت هسته‌ای را ریشه‌کن» کند و دوم اینکه با همکاری جریان روشنفکرنما و با پشتوانه‌ی تفکر دولتمرد قاجاری (۲۰/۱/۹۴) در داخل تلاش کند تا این مذاکره، بخشی از فرآیند سازش تفسیر شود. دو مرحله «ایستادگی برای افزایش قدرت و دارایی‌ها» و «نرمش قهرمانانه برای رسیدن به اهداف» به ایستگاه متن جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای رسید. متنی که-با همه قوت‌ها و ضعف‌ها- قرار است در مراکز و «مجاری قانونی بررسی شود.» البته نقد متن توافق شده آنگونه که رهبری می‌فرمایند، اگر «اعتماد عمومی را از مسئولین مشغول به کار سلب نکند» و موجب «بی‌اعتمادی عمومی» نشود و همراه با «اهانت و روش‌های خشم‌آلود» نباشد؛ می‌تواند کمک خوبی به این مراکز و مجاری قانونی باشد تا در ماموریت خطیر محوله برای بررسی و جلوگیری از سوءاستفاده دشمن از متن تهیه‌شده، موفق باشند.
۴. اما این پایان ماجرا نیست. دشمن مکار و مستکبر هرگز دست از دشمنی برنمی‌دارد و انقلاب‌اسلامی نیز به هیچ وجه از اصول خود کوتاه نیامده‌ و نخواهد آمد. مبارزه با استکبار ادامه خواهد داشت و تنها، روش آن پیچیده‌تر شده و حوزه‌های آن گسترش یافته است.

همان‌طور که انقلاب‌اسلامی از مذاکرات به‌‌دنبال رسیدن به اهدافی بود، نظام سلطه نیز برای آن نقشه و اهدافی داشت. در این مرحله هم وارد حوزه‌ای شده‌ایم که هر دو سوی این منازعه برای آینده‌شان طرح و نقشه دارند. مهمترین وظیفه‌ی امت حزب‌الله در این عرصه، همان‌طور که در دیدار این هفته (۲۶/۵/۹۴) اشاره شد «پرهیز از اختلاف» و ایجاد سد در برابر «نفوذ دشمن» خواهد بود. نفوذی که در نقشه‌ی جدید دشمن به صورت جدی در عرصه‌های گوناگون سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و ... دنبال خواهد شد. به موازات اینکه متن در مسیر قانونی پیش‌بینی شده بررسی می‌شود، آحاد جامعه انقلابی کشور نیز همراه با بصیرت و دشمن‌شناسی ماموریت مهم و خطیر خود را در مرحله‌ی جدید می‌داند: «ایجاد سد در برابر نفوذ»
منبع مقاله: Khamenei.ir



 

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما