جواهرده ییلاقى در دل ابرها

اینجا رامسر است. شهرى بسیار زیبا و دیدنى که از یک سو روبه دریا دارد و از آن سوى دیگر به تپه هاى پر از درخت و درختچه مى نگرد. مى گویند نام رامسر در گذشته سخت سر بوده است چون مردم این سرزمین در برابر حکام...
شنبه، 14 دی 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
جواهرده ییلاقى در دل ابرها
جـواهر ده یـیلاقى در دل ابـرها
 

نویسنده:وحید صابرى
 
 
 
اینجا رامسر است. شهرى بسیار زیبا و دیدنى که از یک سو روبه دریا دارد و از آن سوى دیگر به تپه هاى پر از درخت و درختچه مى نگرد. مى گویند نام رامسر در گذشته سخت سر بوده است چون مردم این سرزمین در برابر حکام و جباران سرسختانه مقاومت مى کردندو سخت سر خوانده شد . یکى دیگر از دلایل این نامگذارى، وجود صخره هاى آهکى و زمین هاى سخت بوده است.
عده اى دیگر معناى سخت سر را به معناى مکان و اوضاع طبیعى رام نشده و اینکه زندگى کردن در آنجا مشکل بوده است، مى دانند.
جواهرده ییلاقى در دل ابرها

یک روایت دیگر نیز حاکى از آن است که با توجه به اینکه معناى سیر در گویش این منطقه به معناى جا و مکان است، رامسر به معناى مکانى آرام و رام مى باشد. در عین حال هم به گفته مردم، سبب این نامگذارى این بوده که در گذشته هاى دور، رامسر هرگز به یاد ندارد که مردمش در برابر زورگویان دوره خود تسلیم شده باشند و با سرسختى تمام مبارزه مى کردند.
جواهرده ییلاقى در دل ابرها

رامسر، سرزمین آبهاى معدنى است.
نیدشت از جمله آبهاى معدنى است که در دوازده کیلومترى جنوب رامسر در کنار رودخانه صفارود که آب آن براى گرفتگى مفاصل و عضلات و دفع سنگ کلیه نافع است، انجیره بن، نارزان و در منطقه سادات محله از جمله دیگر این مکان هاست.
رامسر آب گرم هاى معروفى هم دارد که عبارتند از: محمود گرما، اشکر گرما، کش گرما و ...
از سال ۱۳۰۰ شمسى با ساخت بناهاى مجلل و مهمانخانه هاى نو و نیز به دلیل وجود چشمه هاى آب معدنى گرم به همراه چشم اندازهاى طبیعى بسیار جذاب به رامسر توجه بیشترى شد.
نمى دانم تا بحال به جواهرده رفته اید یا نه. اما اگر سفرى به رامسر داشتید حتما از جاده باریک، پرپیچ و خم، پردست انداز بادرختان سر به فلک کشیده و زیبا به جواهر ده بروید.
جواهرده ییلاقى در دل ابرها

ییلاق جواهرده ، بهشت گمشده ایران، در ۲۵ کیلومترى رامسر و در ارتفاع ۲ هزارمترى از سطح دریا قرارگرفته است ییلاقى در وسط ابرها.
مردم ییلاق جواهرده اصالتا رامسرى هستند. ۴ ماه از سال را اینجا مى آیند و آبان ماه ییلاق را ترک کرده و به رامسر برمى گردند. شغل مردم بیشتر کارگرى و فروشندگى است.
زنها چادر شب مى بافند. بعضى چند دام(گاو) هم در خانه دارند.
جواهرده ییلاقى در دل ابرها

پرورش زنبورعسل و ماهى نیز در اینجا رواج دارد.
واژه جواهرده به خاطر زیبایى توصیف ناپذیر این ییلاق به کار رفته است.
مسجد آدینه جواهرده از جمله میراث کهن ایران است که پیشینه اى ۸۰۰ ساله دارد. چند سال قبل ساختمان قدیمى مسجد براثر صاعقه به کلى ویران شد و سوخت.
جواهرده ییلاقى در دل ابرها

از لحاظ موقعیت جغرافیایى و جاذبه هاى طبیعى رامسر، گردشگاه ها و نقاط طبیعى دیدنى بسیارى در این شهر و اطراف آن وجود دارد پارک جنگلى صفارود که در۹کیلومترى رامسر و در نزدیکى جاده جواهرده که چشمه هاى آب سرد معدنى در آن واقع شده است،از جمله جاذبه هاست .

جواهرده ییلاقى در دل ابرها



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط