پرورش هندوانه کار دشواری نیست.

اگر شما علاقه مند به باغبانی هستید، سعی کنید هندوانه را در باغچه ی خودتان پرورش دهید. در این جا برخی نکات مهم در رابطه با رشد هندوانه ی شیرین، آبدار و تازه را بیان خواهیم کرد.
سه‌شنبه، 9 آذر 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
پرورش هندوانه کار دشواری نیست.
پرورش هندوانه کار دشواری نیست.

 

مترجم: سهیلا حاجی زاده
منبع:راسخون
 

اگر شما علاقه مند به باغبانی هستید، سعی کنید هندوانه را در باغچه ی خودتان پرورش دهید. در این جا برخی نکات مهم در رابطه با رشد هندوانه ی شیرین، آبدار و تازه را بیان خواهیم کرد.
امروزه، چین بزرگترین تولید کننده ی هندوانه در جهان می باشد. تحقیقات نشان می دهد که منشاء هندوانه به هزاران سال پیش در صحرای کالاهاری در آفریقا برمی گردد. تحقیقات انجام شده در مصر نشان داد که این میوه از 5 هزار سال پیش در این کشور کشت و برداشت می شود.
هندوانه از طریق مسیر تجارت دریایی به تدریج به کشورهای مدیترانه ای وارد شد. این میوه در قرن دهم در چین کشت شده و در کشت آن در قرن سیزدهم در سراسر قاره ی اروپا گسترش یافت. اصطلاح هندوانه اولین بار در واژگان انگلیسی در اوایل قرن هفدهم ذکر شد. نام گیاه شناسی هندوانه Citrullus lanatus بوده و متعلق به خانواده ی خیار می باشد. امروزه آمریکا چهارمین کشور تولید کننده ی هندوانه در دنیا می باشد.
گذراندن روزهای گرم تابستان بدون خوردن هندوانه غیر قابل تصور است! شما می توانید بخش کوچکی از حیاط خانه ی خودتان را به رشد هندوانه اختصاص دهید.
نحوه ی رشد هندوانه
دماهای 26 تا 35 درجه سانتی گراد روز و 18 درجه سانتی گراد در شب درجه حرارت مطلوب برای رشد هندوانه می باشد.
بذور هندوانه باید در بهار، هنگامی که هوا گرم بوده و سرما کاملا برطرف شده، کشت شود. گیاهان هندوانه نیاز به مقدار زیادی نور خورشید، خاک با زهکش خوب و pH بین 6 تا 8/6 دارند. به دلیل رشد این میوه در خاک مرطوب، احتمال توسعه ی بیماری نیز بیشتر است.
شما می توانید هندوانه را توسط بذر و یا خرید نهال از یک نهالستان بکارید. این گیاهان جهت توسعه و رشد نیاز به فضای نسبتا زیادی دارند. برای کسانی که فضای کمتری را برای رشد این میوه در اختیار دارند، پرورش روبه بالای این میوه بر روی پیچک های محکم روشی ایده آل می باشد. هندوانه یک گیاه بالارونده ی طبیعی نیست، اما با استفاده از پیچک های فلزی می تواند به صورت بالا رونده رشد کند. هنگام استفاده از پیچک ها، میوه تمایل به آویزان شدن داشته و از این رو باید با ساخت قفسه برای میوه ها از آن ها حمایت کرد.
قبل از کاشت بذور هندوانه، محلی را که مقدار زیادی نور خورشد دریافت کرده و از باد نیز به دور است را انتخاب کنید. با این وجود، مطمئن شوید که گردش هوای کافی در اطراف منطقه ی انتخاب شده وجود داشته باشد.
خاکی که دارای تهویه ی خوب با کمپوست غنی است را فراهم آورید. مرحله ی مهم بعدی در فرایند آماده سازی خاک، افزودن کودهای آلی و شخم زدن خاک جهت مخلوط کردن همه ی مواد به خاک می باشد. خاک شنی و لومی حاصلخیز که رطوبت را حفظ کرده و در عین حال دارای زهکش خوبی نیز هستند، بهترین خاک برای کشت هندوانه می باشد. شما می توانید خاک را با افزودن کود، کمپوست و برگ های مرده آماده کنید.
جهت ایجاد تپه های کشت قبل از کاشت بذور، خاک را با چنگک جمع کنید. تپه ها باید حداقل 3 اینچ ارتفاع و 15 تا 18 اینچ عرض داشته باشند، به طوری که زهکشی به آسانی صورت گیرد. این گیاهان رطوبت دوست نیستند و بنابراین بهتر است بر روی تپه کشت شوند.
در صورتی که شما از بذر برای کشت هندوانه استفاده می کنید، بهتر است آن ها را چند دقیقه قبل از کشت در کمپوست چای خیس کنید. هر بذر را بر روی یک تپه با ایجاد یک سوراخ 1 اینچی در زیر سطح زمین کشت کنید. با این حال، در صورتی که بخواهید به طور مستقیم نهال هندوانه را کشت کنید، باید نهال ها را از پوشش پلی اتیلنی که در ابتدا بذور در آن ها رشد کرده اند، خارج کنید. نهال ها را به آرامی در گودال هایی به عمق 1 تا 2 اینچ قرار دهید. به یاد داشته باشید که باید فضای کافی بین دو گیاه را فراهم آورید.
پس از اتمام کار شما نیاز به ایجاد یک چاله در اطراف بذر و یا نهال به منظور حفظ آب دارید. آبیاری یک بار در هفته برای رشد گیاه هندوانه کافی است.
استفاده از روش نشاء کردن
نشاء گیاه هندوانه نیز کار مفیدی است. پیوند تمایل به باردهی یک هفته زودتر نسبت به ارقام کشت شده با بذر دارد. به منظور رشد نشاءها، شما باید بذر را حداقل 4 هفته قبل از کشت آن در باغ، کشت کنید. بذور باید درون ظروفی با 2 اینچ عرض و با مقدار زیادی زهکش کشت شوند.
جوانه زنی این بذور 4 تا 6 روز طول می کشد و در طول 4 هفته دانهال ها، ریشه های قوی را توسعه داده و به رشد سریع تر نشاء بعد از کاشت در باغچه کمک می کند.
ضروری است که دانهال های نشاء شده برای 7 تا 10 روز آینده، قبل از این که به بستر باغچه منتقل شوند، مقاوم گردند. در طول دوره ی مقاوم شدن، دانهال ها باید به منظور رشد آهسته تر، آب بسیار کمی را دریافت کنند. دانهال ها باید در محلی با دماه های نسبتا خنک تر نگه داری شوند.
هنگامی که نشاها دارای 2 تا 3 برگ حقیقی و 4 تا 5 اینچ طول بودند، آن ها را بر روی تپه های موجود در باغچه کشت کنید.
دیگر موارد ضروری در رابطه با هندوانه
آفات و بیماری ها
برخی از آفات و بیماری هایی که ممکن است مانع از رشد گیاه هندوانه شوند شامل: آنتراکنوز، کنه ها، سوسک خیار، لکه برگی آلترناریایی پژمردگی فوزاریومی و شته ها می باشد.
تغذیه
بستر باغچه بایدقبل از کشت بذور یا دانهال های هندوانه با 3 پوند کودهای حاوی مقادیر مساوی نیتروژن، فسفر و پتاسیم تیمار گردد. گیاهان باید بار دیگر بعد از ایجاد حالت رونده شدن تغذیه شوند. سومین مرتبه ی تغذیه بعد از اولین برداشت صورت می گیرد.
گرده افشانی
به نظر می رسد ابتدا گل های نر گیاه هندوانه ظاهر می شوند. گل های نر نسبتا کوچک تر از گل های ماده هستند. گل های نر جهت گرده افشانی میوه به منظور توسعه ی میوه مورد نیاز می باشند.
برداشت
هندوانه ی کشت شده از طریق بذر 85 تا 95 روز بعد از کاشت برداشت می شوند. با این حال، برخی ارقام کوچک تر و گردتر هندوانه 75 تا 85 روز طول می کشد تا برسند.
از طرف دیگر، هندوانه های کشت شده از طریق نشاء یک هفته زودتر از هندوانه های کشت شده با بذر بالغ می شوند.
یکی از نشانه های رسیدن میوه ی هندوانه، قهوه ای یا خشک شدن پیچک نزدیک میوه می باشد.
هنگامی که رنگ قسمت زیرین رقم دانه دار هندوانه از سبز روشن به سفید کرمی تبدیل شد، میوه آماده ی برداشت می باشد. در مورد هندوانه های بدون بذر، رنگ قسمت زیرین میوه از سبز روشن به زرد طلایی تغییر می کند.
یکی دیگر از نشانه های آماده شدن میوه جهت برداشت، ضربه زدن به هندوانه می باشد. در صورتی که رسیده باشد، صدای توخالی می دهد. در حالی که، اگر هندوانه هنوز نرسیده باشد، صدای سنگینی می دهد.

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط