عوارض جانبی ملوکسیکام

ملوکسیکام یا موبیک یک داروی غیر استروئیدی ضد التهابی (NSAID) بوده که عمدتا برای درمان درد، سفتی و کاهش تورم ایجاد شده توسط آرتروز مورد استفاده قرار می گیرد. همانند همه ی داروهای دیگر، این دارو نیز دارای عوارض
يکشنبه، 5 دی 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
عوارض جانبی ملوکسیکام
عوارض جانبی ملوکسیکام

 

مترجم: سهیلا حاجی زاده
منبع:راسخون
 

ملوکسیکام یا موبیک یک داروی غیر استروئیدی ضد التهابی (NSAID) بوده که عمدتا برای درمان درد، سفتی و کاهش تورم ایجاد شده توسط آرتروز مورد استفاده قرار می گیرد. همانند همه ی داروهای دیگر، این دارو نیز دارای عوارض جانبی متنوعی می باشد.

مصارف ملوکسیکام

ملوکسیکام عمدتا برای درمان استئوآرتریت، روماتیسم مفصلی و آرتریت روماتوئید بچه ها مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو در سال 2000 به تصویب رسیده و در حال حاضر تحت نام تجاری رایج موبیک به فروش می رسد. ملوکسیکام به شکل قرص و همچنین به صورت مایع در دسترس می باشد. اداره ی غذا و دارو این دارو را برای درمان حیوانات و همچنین سگ ها به تصویب رسانده است. ملوکسیکام می تواند یا هنگام خوردن غذا و یا بعد از پایان یافتن غذا مصرف شود. با این حال، چون مصرف این دارو باعث درد معده می شود، توصیه می شود که از مصرف این دارو همراه با غذا خودداری شود. مصرف بیش از حد این دارو می تواند منجر به ایجاد عوارض جانبی جدی گردد و از این رو، توصیه می شود که این دارو زیر نظر پزشک متخصص مصرف شود.

عوارض جانبی ملوکسیکام

برخلاف داروهای دیگر، ملوکسیکام می تواند عوارض جانبی جدی را ایجاد کند، که در این مورد شما باید بلافاصله با پزشک مشورت کنید.
برجسته ترین عوارض جانبی ملوکسیکام عبارتند از:
زخم معده: یکی از عوارض جانبی جدی ملوکسیکام این است که این دارو می تواند باعث درد شدید و در طول زمان (اگر برای طولانی مدت مصرف شود) باعث سوراخ شدن معده می گردد. این دارو می تواند تهدید کننده ی زندگی نیز باشد.
کاهش عملکرد کلیه: یکی از عوارض جانبی جدی این دارو این است که منجر به کاهش ارسال خون به کلیه ها شده و از این رو آسیب های غیر قابل برگشتی را به کلیه های بیمار وارد می کند.
واکنش های آلرژیک: واکنش های آلرژیک مانند خارش پوست یا تورم صورت، زبان و لب ها عوارض جدی دیگر ملوکسیکام می باشد.
مشکلات تنفسی: این دارو می تواند باعث مشکل شدن تنفس شده که این امر منجر به تشویش و اضطراب می گردد.
درد قفسه ی سینه: عوارض جانبی ملوکسیکام باعث تنگی قفسه ی سینه شده که منجر به درد شدید این ناحیه می گردد.
دفع خون در ادرار، مدفوع و استفراغ: یکی از عوارض جانبی جدی ملوکسیکام ممکن است از طریق علائمی مانند ملنا یا خون در ادرار و مدفوع توسط بیمار تجربه شود.
ضعف در یک قسمت بدن: یکی از عوارض جانبی و قابل توجه این دارو این است که باعث فلج شدن قسمتی از بدن از جمله ناتوانی در صحبت کردن می گردد.
زردی پوست و چشم: عوارض دیگر ملوکسیکام تغییر در رنگ چشم ها و پوست می باشد. بیمارانی که این دارو را مصرف می کنند، علائمی از زردی چشم ها و پوست را نشان می دهند.
چند تا از رایج ترین عوارض ملوکسیکام که ممکن است جزئی باشند و نیاز به دارویی نداشته باشند عبارتند از:
حالت تهوع، مشکلات گوارشی، از دست دادن اشتها، اسهال یا یبوست، سرگیجه و غش کردن، احساس سوزش در دل، خستگی، سردرد، اختلال در بینایی و ناآرامی و افسردگی

نگرانی ها و هشدارها هنگام استفاده از ملوکسیکام

بیمارانی که دارای سابقه ی آسم هستند، باید به شدت از این دارو اجتناب کنند چون دارای عوارض جانبی متعددی می باشد. در صورتی که ملوکسیکام با آسپرین مصرف شود، احتمال بالاتری برای توسعه ی زخم معده وجود دارد. افرادی که اخیرا تحت عمل جراحی قلب قرار گرفته اند، باید قبل از مصرف ملوکسیکام با پزشک مشورت کنند چون احتمال خطر حملات و سکته ی قلبی وجود دارد. ملوکسیکام با برخی داروهای دیگر تداخل دارد. به منظور جلوگیری از عوارض، بیماران باید ابتدا با پزشک خود در رابطه با مصرف مکمل ها یا داروهای متنوع دیگر بحث کنند. در صورتی که الکل، سیگار و یا هر گونه ماده ی مخدر دیگری را مصرف می کنند، باید پزشک خود را در جریان قرار دهند. بیماران باید پزشک خود را از مصرف داروهایی جهت درمان فشار خون بالا و یا هر گونه داروی ضد التهابی دیگر آگاه کنند. همچنین باید از مصرف هر گونه داروی تجویز نشده با این دارو خودداری شود.
زنان باردار در طول سه ماهه ی اول و دوم بارداری خود باید به شدت از مصرف داروی ملوکسیکام خودداری کنند. این دارو دو تا از رگ های خونی اصلی قلب و ریه را بسته و ممکن است باعث مرگ جنین گردد. برخلاف دیگر داروهای التهابی، ملوکسیکام یک داروی بسیار قوی بوده و باید به منظور اجتناب از عوارض جانبی مرتبط با این دارو، تنها بعد از مشورت با پزشک مصرف شود.

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.