اول انديشه ، وانگهي گفتار
نويسنده:محمدرضا عليزاده
طرز تاثيرگذاري از طريق سخنراني
اگر اين حرف «جولينبايو» درست باشد که «براي جلب کردن مردم به خود بايد شخصيت داشت.» اين شخصيت چيست و اصولا شخصيت داشتن برحسب چه معيارهايي معني پيدا ميکند؟ هر فردي بايد داراي چه ويژگيهايي باشد تا بتواند مورد توجه مردم واقع شده و درديد اکثريت داراي مقبولبت و محبوبيت باشد؟ نويسنده به همين پرسشها پاسخ ميدهد.
صورت زيباي ظاهر
هوش اجتماعي
• اعتماد خريدني نيست بلكه دست يافتني است. برخي افراد از طريق تصميمگيريهاي موثر و موضعگيريهاي صحيح، مردم را به سمت خود جلب ميكنند.
• افرادي که مايلاند توجه مردم را به خود جلب کنند، به شدت مراقب وضعيت ارتباطي خود با ديگران هستند.
• افراد خواهان جلب توجه ديگران با بهرهگيري از مهارتهاي ارتباطي خود به طور دايم به دنبال يافتن نقاط حساس مردم براي دادن پاداشهايي (مادي يا معنوي) هستند. آنها ارزش تشكر از ديگران را به خوبي درك ميكنند.
• انرژي مثبت يک فرد ميتواند مردم را به سوي او جذب کرده و در عين حال همگان را به سوي فعاليتهاي سازنده، رشد و ترقي رهنمون کند. افرادي که داراي انرژي بيشتري هستند، جرأت بيشتري براي وارد شدن به مخاطرات دارند، خوشبينتر هستند، بهتر ديگران را ترغيب ميكنند و نسبت به ديگران احساس درك بيشتري دارند.
• دروغگويي به از بين رفتن اعتماد و ايجاد تنفر در فرد مقابل منجر ميشود و بالاخره محبوبيت قلبي را از ميان ميبرد.
موضوع دومي که به آن اشاره ميشود «ايده» است. گمان ميکنيد چگونه ايدههايي نظر مردم را جلب ميکند؟
1) ترسيم چشم اندازي جذاب:
2) سخن گفتن صريح:
موضوع سومي که مطرح شد شانس بود. قضاوت در اين مورد را به خود شما ميسپاريم.
زبان بدن
جلب مخاطب اينترنتي
در 3 دقيقه ابتدايي که کاربر به يک سايت اينترنتي مراجعه ميکند 22 درصد به عکسها و 78 درصد به مطالب نگاه مياندازد. اگر در سايت اينترنتي خود عکس متحرک گذاشتهايد لازم است بدانيد تحقيقات نشان داده است، کاربران اينترنتي به هر تبليغ يا تصوير متحرک در صفحه اينترنت خود بيعلاقهاند و بلافاصله از آن رد ميشوند. اين حرف البته به اين معني نيست که صفحه وبلاگ يا سايت خود را از عکس تهي کنيد. استفاده هوشمندانه از عکس در کنار مطالب ميتواند جذاب باشد.
آهنرباي انساني
افراد داراي کاريزما ميتوانند به جاي استفاده از منطق يا قدرت بيانشان صرفا با حضورشان و با بودنشان باعث جذب مخاطب شوند و در ديگران تاثير بگذارند اما در واقع کاريزما جزو آن خصوصيتهاي غيرقابل توضيح است. کسي نميتواند برايتان بگوييد دقيقا چيست اما آن را حس ميکند و باعث ميشود فرد داراي کاريزما فوق طبيعي به نظر برسد.
اولين بار که اين قضيه شخصيتي توسط ماکس وبر، جامعهشناس براي بيان خصوصيات رهبران و افراد داراي قابليت پيشاهنگي و رهبري توصيف شد، اکثر افراد عليرغم اينکه متوجه منظور او شده بودند اما نميتوانستند آن را براي ديگران توضيح بدهند اما بعدها الهامبخشي، جذابيت، ترغيبکنندگي و توانايي رهبري را براي توصيف آن به کار بردند. عدهاي هم آن را همان انرژي مثبت ميدانند و بعضي آن را به الکتريسيته تشبيه ميکنند. کاريزما از نظر وبر و بسياري از روانشناسان يک نوع موهبت و خصيصه ذاتي است اما بعضي از روانپزشکان و روانشناسان ميگويند کاريزما را ميتوان با مجموعهاي از رفتارها و برخوردهاي منطقي به دست آورد.
منبع:www.salamat.com
/ن