روش صحيح فريز کردن مواد غذايي
در منازل از دو نوع بسته بندي براي فريز کردن مواد غذايي استفاده مي شود.
-کيسه نايلون يا پلاستيک هاي زيپ دار ويژه بسته بندي.
البته توصيه شده، مواد غذايي در ظروف شيشه اي در فريز گذاشته شوند، چون اين ظروف ترکيبات شيميايي ندارند که به مواد غذايي واکنش نشان دهند. اما بايد هنگام پر کردن اين ظروف از ماده غذايي، مقداري فضاي خالي در نظر گرفت تا در اثر انبساط حاصل از يخ زدن ماده غذايي، ظرف نشکند.
بسته بندي با کيسه هاي نايلوني و زيپ دار، رايج است. البته به تازگي در بعضي کشورها از کاغذهاي چند لايه براي بسته بندي استفاده مي شود. اين کاغذها از چند لايه شامل يک لايه کاغذ يک لايه فويل آلومينيومي، گلاسين، سلفون و يک لايه قابل ارتجاع تشکيل شده اند که براي بسته بندي مواد غذايي مثل انواع ميوه، سبزي و گوشت استفاده مي شوند. اين نوع کاغذها به خوبي از ماده غذايي محافظت مي کنند.
در فريز کردن درست مواد غذايي، تغيير در عطر و طعم و بوي آنها ايجاد نمي شود، اما بي شک از ارزش غذايي آنها کاسته مي شود، به ويژه اگر مواد غذايي، بيشتر از زمان استاندارد در فريز نگهداري شوند. اگر مواد غذايي به طور صحيح بسته بندي و به سرعت در دماي فريز سرد شوند، کيفيت خود را بيشتر حفظ کرده و مدت ماندگاري شان افزايش مي يابد. پس از گذشت زمان استاندارد، اگر چه مواد غذايي به ظاهر سالم اند، اما هيچ گونه ارزش تغذيه اي نداشته و به تفاله تبديل مي شوند.
بسته هاي غذايي تان را چگونه در فريز نگهداري مي کنيد؟
-هرگونه تغيير دما، سبب خراب شدن مواد غذايي داخل فريز مي شود.
-از انباشتن فريز با مواد غذايي که همگي تازه بوده، و نياز به يخ زدن دارند، بپرهيزيد، چون اين کار موجب افزايش ناگهاني دماي فريزر و کاهش کيفيت مواد غذايي مي شود. بنابراين مواد تازه را به تدريج در فريزر بگذاريد.
-توجه داشته باشيد که اولين بسته بندي غذايي فريز شده، بايد اولين بسته اي باشد که براي مصرف از فريز خارج مي شود.
با اين روش ها مطمئناً هميشه از مواد غذايي تازه استفاده خواهيد کرد.
منبع: نشريه جوانان امروز، شماره 2095.