فشنگ فيل کش

اکثر ما تعريف درستي از ضربه عاطفي در ذهنمان نداريم و آن را با چيز هاي ديگر اشتباه مي گيريم . پس لازم است براي تعريف ضربه عاطفي يک مثال بياوريم . يک دختر 26 ساله و يک پسر 24 ساله سه سال است که درگير يک رابطه هستند . بعد از سه سال براي ازدواج به يک مشاوره مراجعه مي کنند ، بعداز انجام تست هاي مشاوره اي، به آنها گفته مي شود که براي ازدواج زوج مناسبي هستند . اما از همان روز ، آقا پسر با دختر خانم هيچ تماسي نمي گيرد ؛
شنبه، 3 تير 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
فشنگ فيل کش

 فشنگ فيل کش
فشنگ فيل کش


 

نويسنده : دکتر عليرضا شيري




 
ورود به روابط احساسي بدون داشتن مهارت ارتباطي لازم ، ممکن است نتيجه اي تلخ داشته باشد

خواسته و ناخواسته
 

اکثر ما تعريف درستي از ضربه عاطفي در ذهنمان نداريم و آن را با چيز هاي ديگر اشتباه مي گيريم . پس لازم است براي تعريف ضربه عاطفي يک مثال بياوريم . يک دختر 26 ساله و يک پسر 24 ساله سه سال است که درگير يک رابطه هستند . بعد از سه سال براي ازدواج به يک مشاوره مراجعه مي کنند ، بعداز انجام تست هاي مشاوره اي، به آنها گفته مي شود که براي ازدواج زوج مناسبي هستند . اما از همان روز ، آقا پسر با دختر خانم هيچ تماسي نمي گيرد ؛ يعني در لحظه اي که بايد در نقش يک حامي و حمايت کننده و شريک زندگي ظاهرشود ، عقب مي کشد . اينجاست که اين دختر خانم يک ضربه عاطفي بزرگ مي خورد . در يک تقسيم کلي ، دو نوع ضربه عاطفي داريم اول اينکه يکي از طرفين مي داند که دارد ضربه عاطفي مي زند . دوم اينکه نمي داند که دارد مرتکب چنين کاري مي شود . جالب اينکه اکثر آدم ها ، ضربه اي که خورده اند را يادشان مي ماند اما ضربه اي که زده اند را نه ؛ ضربه اي که شايد به همان آدم قبلي حتي بدترش را هم زده باشند.

رابين هود وارد مي شود !
 

يک مثلث مشهور داريم که شامل زجر دهنده ، قرباني و رابين هود ها مي شود . آدم ها ممکن است برحسب شرايطي که دارند در يکي از اين نقش ها قرار بگيرند .
يک آقا پسر به يک دختر خانم علاقه مند مي شود . اما هر چه ابراز علاقه مي کند هيچ جوابي نمي گيرد . اينجاست که دختر در نقش زجر دهنده ظاهر مي شود . اما بعد از يک مدت وقتي اين ارتباط به ازدواج رسيد يک تعويض نقش صورت مي گيرد ؛ وقتي به خاطر مشغله کاري توجه آقا به خانم کم مي شود اينجاست که دختر نقش قرباني و پسر نقش زجر دهنده را بازي مي کند . اکثر اوقات افراد جديدي هم پيدا مي شوند که ظلع سوم مثلث را کامل مي کنند و به عنوان يک رابين هود سر راه قرباني قرار مي گيرند و قصد دارند يک جورهايي دلسوزي کنند. در حالي که همين رابين هود ممکن است در جايي خودش نقش يک زجر دهنده را بازي کند . متاسفانه بالاي80 تا 90 درصد ارتباطات دختر و پسرهاي ايراني همين بازي رواني است. در عرصه زندگي ، آدم ها به صورت چرخشي نقش زجر دهنده، قرباني و رابين هود را بازي مي کنند . در اين ميان آدم فرهيخته کسي است که بتواند بخش بالغش را رشد بدهد و از اين بازي رواني خارج مي شود .

هيچ اتفاقي بي دليل نيست
 

ضربه عاطفي خود به خود اتفاق نمي افتد . زماني اتفاق مي افتد که يکي از دو طرف خوب ضربه زند و طرف مقابل هم خوب ضربه بخورد . کسي که در روابط ، نقش زجر دهنده را بازي مي کند از اول که زجر دهنده نبوده بلکه حتماً مشکلي در طرف مقابل بوده که اين زجردهندگي را رشد داده . خيلي از دختر ها در رابطه ، نقش بره را بازي مي کنند ؛ به اين معني که گرگ را به سمت خودشان جذب مي کنند و خيلي معصومانه به زندگي نگاه مي کنند که انگار زندگي هيچ روي بدي ندارد . آدمي با اين خصوصيات مشکلي ندارد که جز اينکه نبايد ازدواج کند . تمام پديده هاي زندگي روي ديگري هم دارند که اتفاقاً مخالف آن است . مثل بيماري و سلامتي . بيماري درون سلامتي وجود دارد ولي فقط گاهي خودش را نشان مي دهد طوري که ما هر وقت مي خواهيم سلامتي تعريف کنيم بايد بيماري را هم کنارش تعريف کنيم . در موضوع عشق و علاقه بايد روي ديگر قضيه را هم شناخت و تجربه کرد . مثل بي تفاوتي ، تنفر و ديده نشدن . در هيچ موضوعي نمي شود فقط روي خوب قضيه را ديد . وقتي کسي از رابطه و ناکامي هاي گذشته اش تعريف مي کند و مي بينيد که شخصيت دروني اين آدم ويژگي اي دارد که مي طلبد اين بلاها را سرش بياورند و گرنه امکان ندارد که تمام آدم هايي که با اين فرد در ارتباط بوده اند همگي شخصيت هاي ظالم و زجر دهنده اي داشته باشند .

خيانت
 

يکي از موضوعاتي که مي شود در ضربه عاطفي به آن پرداخت اين است که بعضي افراد استعداد ضربه خوري بالايي دارند ؛ يعني مستعد هستند که يک ضربه عاطفي را از بيرون دريافت کنند . اين افراد گروهي هستند که در درون احساس خوبي نسبت به خودشان ندارند . هميشه نسبت به چهره و خصوصيات اغلب ظاهري شان احساس ضعف مي کنند . طوري که فکر مي کنند هميشه عده اي وجود دارند که از آنها زيباتر و بهتر هستند که هر وقت باشند آنها ديده نمي شوند و طرف مقابلشان دنبال چيزي است که در آنها وجود ندارد. اين گروه هميشه در روابطشان اين خود کم بيني را وارد مي کنند و به طور ناخودآگاه کارهايي انجام مي دهند که مطمئن شوند اين فکر در موردشان درست است . ضربه عاطفي يك احساس ذهني است كه در بازي هاي رواني به وجود مي آيد. مثل بوكس، وقتي جايي بازي هست خطر ضربه خوري بالا مي رود. به همين روال، يكي از موضوعاتي كه منجر به ضربه عاطفي مي شود ، خيانت است . يک خيانت اگر از سمت يکي از طرفين رابطه اتفاق بيفتد در نهايت منجر به يک ضربه عاطفي سنگين مي شود و اغلب طرف مقابل را ناک اوت مي کند .
منبع :همشهري جوان شماره 299



 

تبلیغات در راسخون
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
موارد بیشتر برای شما
«کودتا» در ایران، «اعتراض» در فرانسه؛ خوانش تطبیقی بر پایهٔ بیانات رهبر شهید
«کودتا» در ایران، «اعتراض» در فرانسه؛ خوانش تطبیقی بر پایهٔ بیانات رهبر شهید
تهدید به استفاده از بمب مادر علیه ایران؛ بررسی حقوقی مسئولیت آمریکا
تهدید به استفاده از بمب مادر علیه ایران؛ بررسی حقوقی مسئولیت آمریکا
چی کار کنم همه چیز یادم نرود!
چی کار کنم همه چیز یادم نرود!
انگل ژیاردیا در گربه چیست و چه خطراتی برای انسان دارد؟
انگل ژیاردیا در گربه چیست و چه خطراتی برای انسان دارد؟
سقوط هولناک نظامی آمریکایی از سقف ورزشگاه حین مسابقه فوتبال
play_arrow
سقوط هولناک نظامی آمریکایی از سقف ورزشگاه حین مسابقه فوتبال
غارت یک سوپر مارکت توسط معترضان فرانسوی
play_arrow
غارت یک سوپر مارکت توسط معترضان فرانسوی
وقتی اینترنشنال دچار آشفتگی رسانه‌ای می‌شود!
play_arrow
وقتی اینترنشنال دچار آشفتگی رسانه‌ای می‌شود!
تصاویری از وضعیت خیابان‌های پاریس
play_arrow
تصاویری از وضعیت خیابان‌های پاریس
ماکرون: افزایش قیمت سوخت به‌خاطر جنگ علیه ایران است + فیلم
play_arrow
ماکرون: افزایش قیمت سوخت به‌خاطر جنگ علیه ایران است + فیلم
نتانیاهو: فقط من و ترامپ می‌توانیم برنامه هسته‌ای ایران را متوقف کنیم + فیلم
play_arrow
نتانیاهو: فقط من و ترامپ می‌توانیم برنامه هسته‌ای ایران را متوقف کنیم + فیلم
صدای ستاره‌ها و غبار در ویدئوی ناسا + فیلم
play_arrow
صدای ستاره‌ها و غبار در ویدئوی ناسا + فیلم
نتانیاهو اعلام کرد: هدف ما نابودی ایران است + فیلم
play_arrow
نتانیاهو اعلام کرد: هدف ما نابودی ایران است + فیلم
فروش آیفون‌های از آب گرفته‌شده در هرمزگان با الزام گمرکی و رجیستری + فیلم
play_arrow
فروش آیفون‌های از آب گرفته‌شده در هرمزگان با الزام گمرکی و رجیستری + فیلم
حاجی‌بابایی: اگر آمریکا «بمب‌های مادر» را بیاورد، «موشک‌های پدر» را به سراغش خواهیم فرستاد + فیلم
play_arrow
حاجی‌بابایی: اگر آمریکا «بمب‌های مادر» را بیاورد، «موشک‌های پدر» را به سراغش خواهیم فرستاد + فیلم
لحظه فرار کارگر شهرداری از مرگ + فیلم
play_arrow
لحظه فرار کارگر شهرداری از مرگ + فیلم