حرفه ای با نمایشگر چرخان، CANON-60D

دوربین60D، یکی از مهم ترین دوربین های این شرکت بزرگ سازنده دوربین های دیجیتال به حساب می آید. تغییراتی که نسبت به مدل های قبلی در این دوربین ایجاد شده، خبر از تغییرات سیاست های این شرکت می دهد و این دوربین
چهارشنبه، 15 آذر 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
حرفه ای با نمایشگر چرخان، CANON-60D
 حرفه ای با نمایشگر چرخان، CANON-60D





 
دوربین60D، یکی از مهم ترین دوربین های این شرکت بزرگ سازنده دوربین های دیجیتال به حساب می آید. تغییراتی که نسبت به مدل های قبلی در این دوربین ایجاد شده، خبر از تغییرات سیاست های این شرکت می دهد و این دوربین را در بین دوربین های کامپکت و حرفه ای جای می دهد. شرکت کانن در سال های گذشته در پنج سطح اقدام به تولید دوربین دیجیتال حرفه ای کرد. حرفه ای ترین دوربین های این شرکت با سنسور فول فریم یا 36 میلیمتری با نام 1Ds شناخته می شوند. جایگزین ارزان تر این دوربین ها، سری 5D هستند. در سطح دوم، دوربین هایی با سرعت عکاسی بالا قرار دارند که انتخاب اول عکاسان خبری است. این دوربین های حرفه ای با نام 1D به بازار آمدند و فول فریم هم نیستند.
تا پیش از دوربین های جدید 60D,7D، کانن دوربین های سری 10D تا 50D را به عنوان جایگزین های ارزان تر سری 1D معرفی می کرد. و این دوربین ها، انتخاب دوم عکاسان خبری به حساب می آیند. البته این دوربین ها هم فول فریم نیستند و سنسوری کوچک تر از سری 1D دارند. در سطح آخر هم دوربین های سطح مقدماتی حرفه ای قرار دارند که از 300D شروع شده و تا به حال به 5D50 رسیده اند. اما با تغییراتی که کانن در دو دوربین 7D,60D داده است، تقسیم بندی به هم خورده و به نظر می رسد نشانه ای از تغییر سیاست این شرکت در تولید دوربین های حرفه ای باشد. اما دوربین 60D نسبت به دوربین قبلی اش، 50D و دوربین حرفه ای تر 7D چه تغییراتی داشته است؟
$ یک نمایشگر چرخان
احتمالاً شما هم در میان عکاسان خبری، افرادی را دیده اید که در ازدحام جمعیت دوربین هایشان را بالای سر می گیرند و بدون دید شروع به عکاسی می کنند. صفحه نمایش این دوربین ها به آنها اجازه نمی دهد که دیدی بهتر نسبت به صحنه داشته باشند. اما امروز فصل جدیدی در عکاسی حرفه ای آغاز شده است؛ دوربین های حرفه ای با صفحه نمایش چرخان. تا پیش از این، صفحه نمایشگر های چرخان و جداشونده، فقط مخصوص دوربین های کامپکت یا خانوادگی بود. اما 60D با نمایشگر 3 اینچی اش، تغییری مهم در دوربین های این رده ایجاد کرد. این نمایشگر، شبیه به آنچه در دوربین های کامپکت دیده می شود، جدا می شود، می چرخد و به عکاس اجازه می دهد تا در هر زاویه ای با دید مناسب عکاسی کند. تغییر دیگر هم در تعداد نقاط این نمایشگر است که از 920 هزار در مدل قبلی به یک میلیون و 40 هزار افزایش یافته است. البته کانن در این زمینه پیشتاز به حساب نمی آید و سال ها قبل، الیمپوس، یکی از تولید کنندگان اصلی دوربین حرفه ای، از این ویژگی استفاده کرد اما با استقبال مواجه نشد. با این اوصاف نمی توان مطمئن بود که بالا بردن تعداد نقاط نمایشگر، بتواند گامی مهم در راستای جلب توجه مشتریان باشد. مخصوصاً که 60D به دلایلی که در ادامه می آید، انتخاب مناسبی برای حرفه ای ها نیست و بیشتر یک تغییر سیاست کلی از سوی کانن به حساب می آید. کانن با تغییر در تولید این دوربین، آن را به سوی دوربین های consomer یا مصرفی هدایت کرده است و اگر این تغییر در تولید، با استقبال بازار مواجه شود، آن وقت باید نشست و منتظر تغییرهای جدید در بقیه دوربین های این شرکت ماند. دیر نیست که شرکت کانن، از نمایشگر چرخان و امکانات دیگر روی بدنه های حرفه ای تر خود هم بهره ببرد.
$ 60D، کمتر حرفه ای
در تمام این سال ها، دوربین های دورقمی (سری 10D) ویژگی هایی حرفه ای تر نسبت به سری 300D یا سه رقمی ها داشتند؛ هرچند از نظر اندازه عکس ها و مگاپیکسل هایشان شبیه به هم بودند. مثلاً هر دو دوربین 300D,10D، رزولوشنی به اندازه 6.3 مگاپیکسل دارند. این سیاست، در تمام مدل های مشابه این دو سری دنبال شد تا به دوربین جدید 60D رسیدیم. در حقیقت همیشه فاصله آشکاری بین این دو سری وجود داشت و دو رقمی ها جانشین های ارزان تر دوربین حرفه ای 1D محسوب می شدند. با این وجود، پارامترهای تعیین کننده این اختلاف در 60D، کم رنگ تر شده اند و شکاف بین دوربین های حرفه ای و مصرفی کانن پر شده است.
حرفه ای با نمایشگر چرخان، CANON-60D
$ سرعت عکاسی
یکی از ویژگی های دوربین های دو رقمی که دلیل اصلی محبوبیت شان به حساب می آمد، سرعت بالای عکسبرداری پیاپی آنها بود. دوربین 50D، می توانست با سرعت 6/3 فریم در ثانیه عکاسی کند. اما همین ویژگی در دوربین جدید دو رقمی به 5/3 فریم کاهش یافته است. 7D می تواند در هر ثانیه، 8 فریم عکس بگیرد که فقط دو فریم کمتر از سریع ترین دوربین کانن است. این پارامتر می تواند عامل تعیین کننده ای برای بازار هدف تعیین شده باشد. در حقیقت کانن با سیاست جدید، مشتاقان دوربین های حرفه ای را به سمت 7D سوق داده است.
$ طراحی ظاهری و باتری
پیش از اینها، شرکت کانن در تولید مدل های قبلی اش از بدنه محکم منیزیمی استفاده می کرد، شبیه به مدل های سه رقمی (سری 300D)، در حالی که این دوربین جدید بدنه پلاستیکی دوربین های دورقمی را دارد، تنها کمی بزرگ تر. به این ترتیب، در ظاهر هم بدنه دوربین 60D نسبت به دوربین قبلی این سری یعنی 50D کوچک تر شده است. در راستای همین تغییرات است که می توان تولید این دوربین را آغاز فصل جدایی این سری با دوربین های حرفه ای تر کانن دانست. شکل و شمایل و جاگذاری دکمه های خاموش و روشن هم درست مثل دوربین 7D تغییر داده شده اند و با وجود کوچکتر شدن بدنه، این دوربین هم از باتری بسیار پر دوام LP-E6 که در 7D دیده شد، استفاده می کند.
$ نورسنجی و فوکوس
یکی از مهم ترین ویژگی های اولیه دوربین ها که تفاوت سطح آنها را رقم می زند، سیستم فوکوس و نورسنجی آنهاست که تفاوتی فاحش میان دوربین های دو رقمی و دوربین های سه رقمی ایجاد می کند. البته تفاوت زیادی بین سیستم فوکوس و نورسنجی 50D,60D دیده نمی شود، بلکه دوربین 7D است که جهش چشم گیری در این زمینه داشته است. 60D و دوربین قبلی اش هر دو از 9 نقطه فوکوس استفاده می کنند اما دیافراگم های بازتر از 2/8 نقطه مرکزی، باعث شده اند تا فوکوس این دوربین در نورهای کمتر، بهتر از دوربین های قدیمی تر باشد. سیستم نورسنجی این دوربین پیشرفت چشم گیری نسبت به مدل قبلی داشته است.
$ رزولوشن:
با 60D می توانید علاوه بر کادرهایی با نسبت معمول 3:2، عکاسی با نسبت های دیگر مثل 4:3 را هم تجربه کنید. در این حالت، رزولوشن دوربین به 16 مگاپیکسل می رسد.
$ نمایشگر:
بزرگ ترین تغییر در نسل دوربین های دیجیتال حرفه ای. زمان آن رسیده تا با شکل و شمایل قدیمی خداحافظی کنیم و به دوربین هایی با نمایشگر چرخان بیندیشیم.
$ طراحی:
با یک مقایسه ساده مشخص می شود که این دوربین، کوچک تر از دوربین های نسل قبل از خود است و از نظر اندازه جای خود را به دوربین 7D داده است.
حرفه ای با نمایشگر چرخان، CANON-60D
$ بدنه:
در دوربین جدید کانن، خبری از بدنه های محکم منیزیمی نیست و به جای آن، از بدنه پلاستیکی استفاده شده است.
$ ویژگی ها 60D
مگاپیکسل: 18
فیلم برداری: دارد 1080x1920
(ISO) حساسیت : 100-6400
عکاسی پیاپی: 5/3 در ثانیه، تا 53 عکس JPG
قیمت: 1200000 تا 1300000 تومان
$ نقاط قوت و ضعف
+ سیستم نورسنجی این دوربین، بهتر از دوربین های قبلی است
صفحه نمایش چرخان آن، باعث می شود تا در زاویه دیدهای مختلف، توانایی عکاس پایین نیاید.
عمر باتری بسیار مناسب است
- هنگام تغییر نسبت کادر، رزولوشن دستگاه پایین می آید
تغییر iso، باعث ایجاد نویز در تصویر می شود
$ ویژگی ها 7D
مگاپیکسل: 18
فیلم برداری: دارد 1080x1920
(ISO) حساسیت: 100-3200
عکاسی پیاپی: 8 فریم در ثانیه تا 126 عکس JPG
قیمت: 1500000 تا 1600000 تومان
حرفه ای با نمایشگر چرخان، CANON-60D
$ ویژگی ها 50D
مگاپیکسل:15/5
فیلم برداری: ندارد
(ISO) حساسیت: 100-3200
عکاسی پیاپی: 6/3 در ثانیه تا 90 عکس JPG
قیمت: 900000 تا 1000000 تومان
$ دانستنیهای دیجیتال
دوربین 60D کانن، با صفحه نمایش چرخان و تغییر محل برخی از کلیدها، تبدیل به یک گزینه خوب برای عکاسان آماتور اما عشق عکاسی شده است. افرادی که دوست دارند با کیفیت حرفه ای عکس بگیرند اما نمی توانند با دوربین های حرفه ای ارتباط برقرار کنند.
منبع: ویژه نامه دانستنیهای دیجیتال ش ـ مهرماه 89

 

 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط