راهنمایی در خصوص یک مورد ازدواج

سلام دختر مجرد ۳۷ ساله ای هستم و کارمند . در سال گذشته یکی از همکارانم از من تقاصای ازدواج کرد که من با توجه به اینکه ایشان از همسرشان جدا شده بودند تقاضای ایشان را رد کردم. ایشان مجددا یک ماه پیش درخواست خود را مطرح کردند. این بار من با مشورت با دوستانم به این نتیجه رسیدم که با ایشان ملاقات داشته باشم و شناختی نسبت به او داشته پیدا کنم. ضمناًدر تحقیقات اولیه از ایشان در محل کار به هیچ نکته منفی برخورد نکردم و حتی همه از اخلاق و منش و خصوصیاتش تعریف میکنند. نکاتی که در مورد ایشان برای من مطرح است این است که ۱- تقاصای ایشان این بود که ما چند جلسه ای ابتدا با هم صحبت کنیم و اگر یک موافقت ۵۰ درصدی حاصل شد،ایشان با خانواده شان به طور رسمی به منزل ما تشریف بیاورند. که من بعد از دوجلسه که با ایشان(با اطلاع خانواده ام) ملاقات داشتم از او خواستم که در صورت تمایل به ادامه آشنایی حتما به طور رسمی اقدام کنند‌. که ایشان قبول کرده اند. ۲-تفاوت سنی ایشان با من ۷ سال است. ۳- ازدواج قبلی ایشان، که ۷ سال به طول انجامیده است و دلیل جداییشان را دخالت بسیار زیاد خانواده همسر قبلی و وابستگی همرشان را به خوانواده اش عنوان میکنند. ۴-از خود ایشان و نیز از دیگر همکاران شنیده ام که علاقه زیادی به من دارند و چند موردی را اخیرا خانواده برای ایشان درنظر گرفته بودندبه خاطر من قبول نکرده اند. ۵- از صحبت با ایشان متوجه شدم که شخص فوق العاده عاطفی و حساسی هستند. ۶- در مورد اشتباهات خودشان در زندگی گفتند که ۹۰ درصد مشکلات از خود ایشان بوده چون اعتراصی به کارها و رفتار همسرش نمیکرده و اگر هم میخواسته اعتراضی کند، تاثیری نداشته. ۷- به گفته خودشان این اتفاق در زندگی باعث شده که اعتماد به نفسشان فوق العاده پایین بیاید و در زندگی دچار ناامیدی و سرخوردگی شوند. که البته گفتند در صورتی که زندگی خوبی داشته باشند، قادر خواهند بود خودشان را تعییر دهند. ۸- گفتند که همسرقبلیشان او را از حضور در جمع خانواده و دوستانشان منع کرده اند و باعث شدند ارتباطات فامیلی انها که خیلی هم زیاد بوده ، فوق العاده محدود شود. خانم عطاریان عزیز با این اوصاف ایشان را چگونه ارزیابی می کنید و من درجلسات بعدی صحبتم با ایشان چه مواردمهمی را باید در نطر بگیرم و بپرسم؟ با سپاس فراوان
چهارشنبه، 24 آبان 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: حسن نجفی
موارد بیشتر برای شما

راهنمایی در خصوص یک مورد ازدواج

( تحصیلات : فوق لیسانس ، 37 ساله )

سلام
دختر مجرد ۳۷ ساله ای هستم و کارمند . در سال گذشته یکی از همکارانم از من تقاصای ازدواج کرد که من با توجه به اینکه ایشان از همسرشان جدا شده بودند تقاضای ایشان را رد کردم. ایشان مجددا یک ماه پیش درخواست خود را مطرح کردند. این بار من با مشورت با دوستانم به این نتیجه رسیدم که با ایشان ملاقات داشته باشم و شناختی نسبت به او داشته پیدا کنم. ضمناًدر تحقیقات اولیه از ایشان در محل کار به هیچ نکته منفی برخورد نکردم و حتی همه از اخلاق و منش و خصوصیاتش تعریف میکنند.
نکاتی که در مورد ایشان برای من مطرح است این است که
۱- تقاصای ایشان این بود که ما چند جلسه ای ابتدا با هم صحبت کنیم و اگر یک موافقت ۵۰ درصدی حاصل شد،ایشان با خانواده شان به طور رسمی به منزل ما تشریف بیاورند. که من بعد از دوجلسه که با ایشان(با اطلاع خانواده ام) ملاقات داشتم از او خواستم که در صورت تمایل به ادامه آشنایی حتما به طور رسمی اقدام کنند‌. که ایشان قبول کرده اند.
۲-تفاوت سنی ایشان با من ۷ سال است.
۳- ازدواج قبلی ایشان، که ۷ سال به طول انجامیده است و دلیل جداییشان را دخالت بسیار زیاد خانواده همسر قبلی و وابستگی همرشان را به خوانواده اش عنوان میکنند.
۴-از خود ایشان و نیز از دیگر همکاران شنیده ام که علاقه زیادی به من دارند و چند موردی را اخیرا خانواده برای ایشان درنظر گرفته بودندبه خاطر من قبول نکرده اند.
۵- از صحبت با ایشان متوجه شدم که شخص فوق العاده عاطفی و حساسی هستند.
۶- در مورد اشتباهات خودشان در زندگی گفتند که ۹۰ درصد مشکلات از خود ایشان بوده چون اعتراصی به کارها و رفتار همسرش نمیکرده و اگر هم میخواسته اعتراضی کند، تاثیری نداشته.
۷- به گفته خودشان این اتفاق در زندگی باعث شده که اعتماد به نفسشان فوق العاده پایین بیاید و در زندگی دچار ناامیدی و سرخوردگی شوند. که البته گفتند در صورتی که زندگی خوبی داشته باشند، قادر خواهند بود خودشان را تعییر دهند.
۸- گفتند که همسرقبلیشان او را از حضور در جمع خانواده و دوستانشان منع کرده اند و باعث شدند ارتباطات فامیلی انها که خیلی هم زیاد بوده ، فوق العاده محدود شود.
خانم عطاریان عزیز با این اوصاف ایشان را چگونه ارزیابی می کنید و من درجلسات بعدی صحبتم با ایشان چه مواردمهمی را باید در نطر بگیرم و بپرسم؟
با سپاس فراوان


مشاور: آقای احسان فدایی

پرسشگر محترم

مطمئنا خوب مى‏دانید که ازدواج بزرگ‏ترین و مهم‏ترین حادثه زندگى انسان است و موفقیت یا شکست در آن سرنوشت ساز خواهد بود. ازدواج و زندگى مشترک وقتى ثمر بخش، سودمند و ماندگار است که عقربه روحیه‏ها، غرایز و طرز تفکر دو طرف، همسو و نزدیک باشد. در غیر این صورت، ریسمان وحدت و یگانگى به ضعف و سستى مى‏گراید و سرانجام گسسته مى‏شود. ما در زندگى خود شاهد پدیده‏هاى تلخ و درد آورى هستیم که دختران و پسران و خانواده‏هاشان را مى‏آزارد و کاخ زندگى مشترک زوجین را فرو مى‏پاشد. بى‏تردید محاسبات غلط، احساسات زودگذر، خیالات و توهمات بى‏اساس عامل اصلى تحقق این پدیده‏ها به شمار مى‏آید. بنابراین، اگر در گزینش همسر اصول صحیح رعایت شود، بخش عظیمى از ناگوارى‏ها و نابسامانى‏ها و مشکلات از میان مى‏رود و زندگى جوانان پربارتر و زیباتر مى‏شود. اسلام درباره ازدواج و انتخاب همسر آن قدر قانون و مطلب و تأکید دارد که انسان در شگفتى فرو مى‏رود.

پرسشگر گرامی توجه داشته باشید که در هر ازدواج لازم است یک سری معیارها و ملاک‌ها از سوی دختر و پسر در نظر گرفته شود تا ازدواج و تشکیل زندگی مشترک با سعادت و خوشبختی دو طرف همراه باشد. بسیاری از مشکلاتی که افراد در خانواده‌ها دارند به دلیل عدم در نظر گرفتن این ملاک‌ها در انتخاب همسر می‌باشد. مسأله ازدواج یکی از مهمترین تصمیماتی است که هر جوانی باید در زندگیش بگیرد و اگر در این انتخاب و تصمیم بسیار مهم درست و منطقی عمل کند آینده روشنی را برای خود رقم زده است و الا تا آخر عمرش خودش را سرزنش می کند که چرا ... .لذا با توجه به اهمیت این امر لازم است که فرد تمام تلاش خودش را بکند تا انتخاب مناسبی داشته باشد.

یک همسر خوب و مناسب باید دارای ملاکها و معیارهایی باشد که در اینجا به طور خلاصه به آنها اشاره میکنیم. ( در صورت نیاز می توانید نکات کاملتر را در مکاتبات بعدی از ما بخواهید): 1. تدین و دین دار بودن فرد. 2. اخلاق نیک داشتن، که منظور داشتن صفات و خلق و خوهای پسندیده در نظر عقل و شرع است . 3. شرافت و اصالت خانوادگی، که منظور نجابت و پاکی خانواده است. 4. عقل، که در واقع همان نور افکنی است که جاده زندگی را روشن می کند. 5. کفویت و تناسب در زمینه ها و جنبه های مختلف مانند: تدین، اخلاق، تحصیلات، زیبایی و وضعیت ظاهری، سن و ... .

* یکی از مسائلی که در مورد این ازدواج مطرح است شکست در ازدواج قبلی ایشان است خوب است که راجع به علت جدایی اش از همسر سابق اش با دقت بیشتری تحقیق کنید. می توانید از خانواده همسر قبلی ایشان نیز کمک بگیرید و از آنان علل جدایی ایشان را پرس و جو کنید؛ چرا که مهم ترین مطلبی که در این مرحله باید مشخص شود علت جدایی فرد مورد نظر از همسرش می باشد. شما باید در این مرحله برای این سوالات پاسخ مناسبی پیدا کنید.علت کامل ودقیق جدایی فرد مورد نظر از همسرش چه بوده است؟ آیا علتی که او در ظاهر بیان کرده است صحت دارد؟

در چنین مواردی بهتر است که طرفین با مراجع به مرکز مشاوره و داشتن یک جلسه مشاوره ازدواج و احیانا اجرای تست های لازمه تناسب لازم برای ازدواج را بررسی کنند.

پس توصیه میکنیم علاوه بر تحقیق دقیق حتما از مشاوره حضوری نیز بهره مند شوید.

در مورد سؤالاتی که باید از ایشان بپرسید نیز لازم می دانیم به کل سؤالات خواستگاری و موضوعاتی که لازم است بدانها توجه نمایید بپردازیم که در جلسات بعدی می توانید از آنها بهره بگیرید.

پرسش های جلسه ی اول:

محورهای مشترک و سؤال های مربوط به آن عبارتند از:

1. اعتقادات: میزان پایبندی و اعتقاد شما به مسائل دینی چقدر است؟

نکته: در اعتقادات دینی از مصادیقی که خود به آنها اعتقاد درید، سؤال کنید؛ از جمله واجبات(نماز، روزه، حج، خمس، زکات و ...) و مستحبات(زیارت، محافل مذهبی و ...) و مسأله تقلید؛ چرا که هر یک به شکلی در زندگی مشترک تأثیر گذار خواهد بود.

نقش الگویی طرف بر فرزندان در نماز و روزه، موافقت و همراهی برای سفر حج، مصرف از درآمدی که حقوق شرعی آن داده نشده، اختلاف در فتاوای مراجع تقلید و ... از جمله ی این آثار است.

2. پایبندی به ارزش های فرهنگی: نظرتان درباره پوشش همسر آینده و حضور او در محافل و جمع نزدیکان و استفاده از فن آوری روز از جمله ماهواره چیست؟

3. استقلال فکری: تا چه حد به نظر دیگران به ویژه پدر و مادر و دوستان، در امور زندگی مشترک اهمیت می دهید؟

نکته: با این پرسش می خواهید به دهن بینی، وابستگی به پدر و مادر و دوستان، و اجازه دخالت به دیگران در زندگی دست یابید.

4. اهداف کلی زندگی: هدف کلی و اصلی شما در زندگی چیست؟

نکته: ممکن است طرف شما به علم، ورزش، هنر، و ... علاقه بیش از حد داشته باشد و شما نقطه مقابل او باشید.

5. ارتباطات اجتماعی: اگر همسر آینده شما در محیط کار یا بین نزدیکان با نامحرمان با حفظ ضوابط شرعی و عرفی ارتباط داشته باشد، چه می کنید؟

نکته: با این سؤال می خواهید به میزان سخت گیری وی در این زمینه پی ببرید.

6. ارتباطات فامیلی: تا چه اندازه به رفت و آمد با دوستان و نزدیکان خود و نزدیکان خود و نزدیکان همسرتان تمایل دارید؟

نکته: می خواهید بفهمید که از تیپ شخصیتی درونگرا است یا برونگرا و آیا در ارتباطات فامیلی و با دوستان مجردی زیاده روی می کند یا نه.

محورهای اختصاصی که خانم از آقا می پرسد، عبارتند از:

1. نوع سکونت: آیا می خواهید مستقل زندگی کنید یا بنا دارید با والدین خود محل سکونت مشترک داشته باشید؟

نکته: در صورت تمایل به زندگی با والدین، باید مشخص شود که چگونه(در یک محله، یک مجتمع، یک آپارتمان، یک طبقه یا یک دستگاه) می خواهد با آنان زندگی کند.

2. فعالیت های سیاسی- اجتماعی زن: آیا موافق هستید که همسر آینده شما فعالیت سیاسی- اجتماعی داشته باشد و تا چه اندازه؟

3. اشتغال و تحصیل زن: آیا موافق هستید که همسر آینده تان اشتغال داشته باشد یا به تحصیل خود ادامه دهد؟

نکته: حتماً در مورد اشتغال، به نوع آن(مراکز تجاری، اداری، آموزشی و ...) و در مورد تحصیل به سطح آن(کاردانی، کارشناسی، ارشد و دکتری) اشاره شود.

4. سطح زندگی: در زندگی مشترک تا چه حد به مسافرت و مهمانی دادن توجه خواهید داشت؟

نکته: با این پرسش می خواهید به روحیه طرف در میزان هزینه کردن برای زندگی و خساست احتمالی او پی ببرید.

پرسش های جلسه دوم:

پرسش های جلسه دوم، در مرحله بعدی اهمیت قرار دارد.

سؤال های مشترک از سوی خانم و آقا مطرح می شود که عبارتند از:

1. هماهنگی اعتقادی و مذهبی با خانواده: میزان هماهنگی اعتقادی و مذهبی شما با خانواده چقدر است؟

نکته: دلیل این سؤال، فاصله هایی است که گاهی بین شخص و خانواده اش از این جهات وجود دارد و مسأله همتایی خانوادگی را از بین می برد.

2. گناهان مؤثر بر زندگی مشترک: اگر همسر شما بخواهد موسیقی حرام گوش دهد یا فیلم های مبتذل ببیند، چه عکس العملی خواهید داشت؟ اگر کسی در بین نزدیکان من یا شما اهل مصرف مشروبات الکلی باشد، درباره ی او چه احساسی خواهید داشت؟

نکته: در این مورد برای حفظ حرمت طرف، سؤال را باید به شکل معکوس پرسید و فقط از گناهانی سؤال می شود که بر زندگی مشترک تأثیر می گذارند و از گناهان فردی سؤال نمی شود.

3. عصبانیت و خشونت: وقتی عصبانی می شوید، چه عکس العملی از خود نشان می دهید؟ آیا ممکن است کسی را کتک هم بزنید؟

4. بد دهنی: اگر همسر آینده شما خدای نخواسته به شما ناسزا بگوید و واژگان زشتی را به کار برد، چه خواهید کرد؟

نکته: در این مورد نیز سؤال به شکل معکوس پرسیده می شود.

5. دروغگویی: دروغگویی را در چه مواردی جایز و درست می دانید.

6. وابستگی به دوستان: تا چه حد علاقه مندید با دوستان دوران مجردی در محافل و مجالس رابطه داشته باشید؟

7. زود رنجی و قهر: اگر با همسر خود دچار مشکل شوید، در چه صورتی قهر می کنید و قهرتان چقدر طول می کشد؟

8. خط فکر سیاسی: شخصیت های محبوب سیاسی شما چه کسانی هستند؟

5 سؤال اختصاصی وجود دارد که آقا از خانم می پرسد:

1. جلب رضایت همسر: زن تا چه حد باید رضایت همسرش را جلب کند و تا چه میزان باید به خواسته های او توجه داشته باشد؟

2. قناعت: تعریف قناعت از نظر شما چیست و تا چه حد قناعت دارید؟

3. تجملات و تشریفات: درباره تجملات و تشریفات در زندگی و حدود آن چه نظری دارید؟

4. سازگاری: اگر همسر آینده شما در اثنای زندگی، شغل خود را از دست بدهد یا ورشکست شود، چه خواهید کرد؟

5. دغدغه زن سالاری: دیدگاه شما درباره جایگاه مرد در زندگی چیست؟

نکته: با این سؤال می خواهید بفهمید که روحیه زن سالاری دارد یا نه. آیا خود را عقل کل می داند یا برای خود جایگاه مشاوری مهربان قائل است.

چند سؤال اختصاصی وجود دارد که خانم از آقا می پرسد:

1. دخانیات: نظرتان درباره سیگار و مصرف آن و مواد مخدر چیست و درباره معتادان چه احساسی دارید؟

نکته: این سؤال در جلسه دوم پرسیده می شود تا شائبه پول دوستی و مادی گرای زن پیش نیاید.

2. اعتقاد به مشاوره: برای رفع مشکلات زندی تا چه حد به مشاوره اعتقاد دارید و آن را مؤثر می دانید.

نکته: اکثر مردها به مشاوره تن نمی دهند؛ زیرا گمان می کنند رفتن نزد مشاوره به معای اعتراف به اشتباه است.

3. مصرف درآمد زن: چنانچه همسر آینده شما درآمدی داشته باشد، نظر شما درباره مصرف آن چیست؟

نکته: این سؤال در جایی مورد دارد که زن برای درآمد خود برنامه خاصی داشته باشد و نخواهد تمام یا قسمتی از آن را در اختیار شوهر قرار دهد.

4. دغدغه مرد سالاری: دیدگاه شما درباره جایگاه زن در زندگی چیست و به او چقدر میدان می دهید؟

نکته: برخی از مردان، زن را موجودی ضعیف(ناقص العقل و الایمان) می دانند که البته خلاف سیره و روش اولیای الهی است.

پرسش های جلسه سوم:

برخی از مسائل را به سبب حیا نمی توان در جلسات اول و دوم مطرح کرد یا هنوز زمان طرح آن ها نرسیده است. این سؤال ها عبارتند از:

1. فرزند دار شدن و زمان آن: آیا در زندگی زناشویی مایلید فرزند داشته باشید؟ در این صورت، چه زمانی را برای فرزند دار شدن مناسب می دانید؟

2. شیوه تربیتی فرزندان: در تربیت فرزندان چه مبنایی دارید؟ آیا برای تربیت آنان از کتک هم استفاده می کنید؟

3. انتظار خاص از همسر آینده: آیا انتظار خاصی از همسر آینده خود دارید؟

در پایان برایتان آرزوی موفقیت می کنیم و تأکید می نماییم از مشاوره حضوری در مراکز مشاوره معتبر غفلت ننمایید.

موفق باشید.



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.