ناشناس

خیلی زودرنج و حساسم"چطور زودرنجی مو درمان کنم؟

سلام و تبریک سال نو. من از بچگی حساس و زود رنج هستم و تحمل نیش و کنایه ها ی دیگران رو ندارم. و به شدت عصبانی میشوم وقتی که به خط قرمزهام پا گذاشته بشود. چطو باید این احساسات منفی ر ا از خودم دور کنم؟
سه‌شنبه، 29 اسفند 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیده نرجس رضایی
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

خیلی زودرنج و حساسم"چطور زودرنجی مو درمان کنم؟

ناشناس ( تحصیلات : فوق دیپلم ، 20 ساله )

سلام و تبریک سال نو. من از بچگی حساس و زود رنج هستم و تحمل نیش و کنایه ها ی دیگران رو ندارم. و به شدت عصبانی میشوم وقتی که به خط قرمزهام پا گذاشته بشود. چطو باید این احساسات منفی ر ا از خودم دور کنم؟


مشاور: خانم امانی

مشاوره فردی
با سلام و سپاس از همراهی شما با مشاورین «راسخون»، از اینکه ما را به عنوان راهنمای خود انتخاب نمودید ، سپاسگزاریم.
در مورد علت بسیار حساس بودن  و زودرنج بودن باید بیان کرد که علت ایجاد این حساسیت های زیاد و زود رنج بودن به شخصیت فرد، ژنتیک، یادگیری و تربیت فرد در دوران کودکی باز می گردد و میتوان گفت که تا این زمان شما با زود رنجیتان تقویت شده اید یعنی وقتی خود را ناراحت نشان دادید و یا با حالت عصبانی به طرف مقابل نشان دادید که از حرف های او ناراحت هستید ، در آن زمان مسئله به طور موقتی حل شده است و آن اتفاقی رخ داده که باب میل شما بوده است ، اما نه به طور کامل و در موارد دیگری مجدد موجب ناراحتی شما شده است. برای حل این مشکل بهتر است به چند نکته توجه کنید:
1.نگرش خود را نسبت به حرف های دیگران مثبت کنید.زمانی که کسی شما را با حرفهایش رنجاند از خود بیرسید چرا هر موضوعی مرا به شکلی در می آورد؟این موضوع تا چه حد مهم است که مرا بیازارد؟چرا من ناراحت شدم ؟(سعی کنید دلیل واقعی ناراحتی خود را متوجه شوید، آیا احساس حقارت کردید آیا فکر کردید به حریم شما وارد شدند)؟ آیا منظور او واقعا رنجاندن من بود؟ در این مورد می توانید نظر طرف مقابل را جویا شوید مثلا بپرسید من ناراحتم از این حرف، فکر می کنم که تو فلان منظور را داشتی آیا درست فهمیدم ، چند بار که از دیگران بپرسید متوجه می شوید که اشتباه کردید و قضاوت شما غلط بوده است. ببینید یک اتفاق یکسان موجب رفتارهای مختلف از انسانهای مختلف می شود  مثلا در یک مهمانی خانوادگی کسی حرفی می زند و مخاطبش شما و یک نفر دیگر بوده است شما خیلی ناراحت می شوید زیرا خط قرمز شما بوده است و نفر دوم لبخندی میزند و اصلا برایش حرف طرف مقابل مهم نبوده است ، پس این نشان می دهد که حرف ان فرد موجب ناراحتی شما نبوده و گرنه هر دو نفر ناراحت می شدید بلکه قضاوت و فکر شما در مورد آن حرف شما را به این نتیجه میرساند. کسی که به شما حرفی میزند که موجب رنجش خاطر شما می شود را در نظر بگیرید او در چه موقعیتی است آیا از موضوعی ناراحت است مشکلی در خانواده و یا مثلا محیط کاریش دارد و شما بدموقع به سراغ او رفتید و سر صحبت را با او باز کردید.
2. در روابطتان خود را با دیگران به گونه ای تعلیم دهید که حرف های دیگران را بیش از حد جدی نگیرید در این صورت می توانید شادتر از همیشه زندگی کنید. و خود را  آماده رویارویی با فراز و نشیب‌های زندگی کنید و واقع‌نگر باشید . این را بدانید که چون ما موجودات اجتماعی هستیم و یکی از راههای اصلی ارتباطی حرف زدن با یکدیگر  هست پس خواسته و یا نخواسته احتمال وجود دارد که  حرف های دیگران ناراحت کننده باشد و اگر ما از هر حرفی ناراحت شویم تنها کسی که متضرر می شود خود ما هستیم .
3. همیشه در مسیر خودسازی و ارتقای روحی پیش روید و همیشه بدانید کجای مسیر هستند و برای وجود خود احترام قائل باشید.وقتی خود را باور داشته باشید دیگران نمیتوانند به این راحتی شما را ناراحت کنند.
اعتماد به نفس پایین و حساسیت بیش از حد با هم رابطه دارند پس تلاش کنید اعتماد به نفس خود را افزایش دهید.
افرادی که اعتماد به نفس خوبی دارند، معمولا زندگی بهتری را هم تجربه می‌کنند و در زندگی شرایط مناسب‌تری خواهند داشت.
پایین بودن میزان اعتماد به نفس، یکی از مهم‌ترین دلایلی است که می‌تواند فرد را حساس و زود رنج کند. به این معنی که این افراد چون نسبت به نوع زندگی و شرایطی که دارند، حساس هستند و خودشان را پایین‌تر از دیگران می‌دانند، نمی‌توانند حرف‌ها و نظرات دیگران را تحمل کنند و چنین رفتارهایی را از خود نشان می‌دهند. برای افزایش اعتماد به نفس خود می توانید از ـ خود گویی‌های مثبت ـ استفاده کنید . مثلا دیگران نمی توانند به راحتی من را با حرفهایشان ناراحت کنند . شخصیت من قوی تر از آن است که با حرف های دیگران آسیب بخورد . همچنین خوب است برای تقویت اعتماد به نفس، به خود آگاهی رسیده و شناخت دقیقی از نقاط ضعف و قوت‌تان پیدا کنید.
موفق باشید.

بیشتر بخوانید:
احساسات ما هنگام شنیدن انتقاد



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.