ناشناس
روانشناسی: آیا رابطه م رو با طرف مقابل ادامه بدم یا نه؟
سلام وخسته نباشید من 3 سال هست ک با یه پسری درارتباطم وطرف مقابل استاد دانشگاه هست اولای رایطمون قصدش جدی بود و واسه ازدواج کردن خواستیم باهم آشنا بشیم ک به تفاهم رسیدیم خونواده ها درجریان باشن تو 2 سال خیلی رایطمون خوب بود ولی سال اخر زد زیرش هرموقع بحث ازدواج میکردم سکوت میکرد البته منم رعتارای درستی تداشتم همش بداخلاقی و لجبازی وسرد بودم باهاش و همیشه همه جا حق رو به خودم اومدم الان ک به خودم اومدم خیلی پشیمونم چون تو5 ماه ک خواستگار داشتم و ازش خواستم بیادجلو بهونه اورد من از دوستم جدا بودم الان بعد 5 ماه دوباره باهم اشتی کردیم ومن نمیدونم چطوری ازش بپرسم ک قصدش جدی هست یا خیر چون میگن بحثو ازدواج رو وقتی دخترا میکشن وسط پسر ازاون دختر فراری میشه نمیدونم رابطه دوستی رو ادامه بدم یانه و چطوری بهش ثابت کنم ک عوض شدم چطوری ازش بپرسم ک قصش ازدواج هست یاخید همیشه تو حرف زدن واین ک بتونم منظورمو برسونم مشکل دارم تو همه جا جوری حرفمو میزنم ک برداشت دیگه ای میکنن درحالی ک منظورم رودرست متوجه نشدن ایا کتابی هست ک معرفی کنین دراین مورد من تو زندگیم هم این مشکل رو خواهم داشت اگه درست نشه
مشاور: خانم موحدنساج
دوست عزیز خیلی خوشحالم بابت اینکه تصمیم بر تغییر رویه اشتباه خود گرفته اید. این گونه روابط از اول بدون اطلاع والدین اشتباه است، و اگر واقعا قصد ازدواج باشد می توان زیر سایه والدین مدتی را برای شناخت بهتر طرفین در نظر گرفت. از طرفی مدت طولانی دوران آشنایی نیز درست نیست و موجب تغییر رفتار و آسیبهای زیاد روحی به خصوص برای دختر می شود. ولی اکنون می توانید با جملاتی ساده درخواست خود را به او بیان کنید، مثلا (من دیگر نمی خواهم روابط دوستی و پنهانی از والدینم داشته باشم، پس دیگر نمی خواهم به این رابطه به شکل کنونی ادامه دهم ، این به این معنا نیست که از شما کدورتی به دل دارم بلکه می خواهم سبک زندگی خود را تغییر دهم و از ایجاد روابط عاطفی با مرد نامحرم جلوگیری کنم)
مطمئنا شما خیلی بهتر از بنده می توانید جملات مناسبی را برای بیان منظور خود پیدا کرده و به او بگویید. برای اینکار اول سخنانی که مد نظر دارید را بنویسید، سپس وقتی در خانه تنها بودید جلو آینه تمرین کنید یا با صدای برای خود تکرار کنید ، تا هم روی سخنان خود تسلط لازم را بیابید و هم استرس شما کاهش یابد و هم در صورت پیدا کردن مشکلاتی در جملات آنها را رفع کنید.
اگر حتی با این تمرین نمی توانید منظور خود را به درستی منتقل کنید، می توانید برای این آقا یک نامه بنویسید و به ایشان بدهید، فقط چند نکته برای بیان یا نگارش نامه را مد نظر داشته باشید:
- او در سخنان شما باید جدیت برای تغییر سبک زندگی و قطع روابط خارج از چارچوب خانواده را کاملا درک کند، پس جملات خود را سنجیده انتخاب کنید تا او فکر نکند می تواند با کمی سخن شما را به ادامه این روند راضی کند.
- از ابراز علاقه در سخنانتان به شدت بپرهیزید.
- از او بخواهید به خواسته شما احترام بگذارد.
- از او بابت همراهی این مدت تشکر کنید و به او بگویید که کدورتی از او به دل ندارید.
- از او نخواهید که به خواستگاری شما بیاید ، بلکه اجازه دهید اگر خود واقعا برای جدی شدن رابطیتان به نتیجه رسید ، اقدام کند. مطمئن باشید اگر واقعا به شما علاقه مند باشد با این کار احترام بیشتری برایتان قائل خواهد شد و اقدام خواهد کرد. از متنی که ارسال کرده اید مشخص است نوشتار خوبی دارید، فقط لازم است کمی اعتماد به نفس خود را تقویت کنید.
برای تقویت بیان خود ، زیاد کتاب بخوانید، تا با این کار دایره لغات ذهنیتان افزایش یافته و شیوه انتقال مفاهیم را به صورت عملی در متن های گوناگون بیاموزید.
معرفی کتاب: روش سخن گفتن و برقراری ارتباط با دیگران - نویسنده: خداداد بخشی - انتشارات پر شکوه
بیشتر بخوانید:
راهکارهای ارتباطات مؤثر