ناشناس

روانشناسی: عاقبت دوستی با دوستان ناباب چیست؟

#لطفا زود پاسخ دهید# بنده نوجوانی هستم.برخلاف همسن و سالان خودم و حتی جوانان نیز بزرگت هستم از نظر فکری به طوری که مثلا بیشتر به فکر زن و زندگی و اینده و خدا و ائمه میکنم.اما کسانی هستند در اطرافم(دوستان و اشنایان) که بی توجه بی این ها فقط در فکر دختر بازی و سیگار و قلیون و موتور سواری و رفیق بازی و ‌‌.. هستند. کسانی که در بچگی به شدت به اصطلاح مامانی و پاستوریزه بودند. بنده در اون موقع اهل دعوا و این کارا بودم اما نه به شدت الان اونها.الان به فکر افتاده ام و عاقل شدم واقعا اما گاهی دچار افسردگی میشوم زیرا:با خودم میگم اونها الان عشق و حال میکنن بزرگ هم شن یه زندگی با کمک اطرافیان دستو و پا میکنند و ... اما من الان خودم رو از رفیق بازی با دوستان ناباب و... منع میکنم و در اخر شاید وضعیتم کمی از اینها بهتر شود. میخواستم کمی از عاقبت دوستان و اطرافیانم که اهل دعوا و سیگار و قلیون و دختر بازی و رفیق بازی و اینها هستند بگویید تا عبرت بگیرم تا کمی امیدوار شوم.
شنبه، 29 ارديبهشت 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیده نرجس رضایی
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

روانشناسی: عاقبت دوستی با دوستان ناباب چیست؟

ناشناس ( تحصیلات : دبیرستان ، 15 ساله )

#لطفا زود پاسخ دهید#
بنده نوجوانی هستم.برخلاف همسن و سالان خودم و حتی جوانان نیز بزرگت هستم از نظر فکری به طوری که مثلا بیشتر به فکر زن و زندگی و اینده و خدا و ائمه میکنم.اما کسانی هستند در اطرافم(دوستان و اشنایان)
که بی توجه بی این ها فقط در فکر دختر بازی و سیگار و قلیون و موتور سواری و رفیق بازی و ‌‌.. هستند.
کسانی که در بچگی به شدت به اصطلاح مامانی و پاستوریزه بودند.
بنده در اون موقع اهل دعوا و این کارا بودم اما نه به شدت الان اونها.الان به فکر افتاده ام و عاقل شدم واقعا اما گاهی دچار افسردگی میشوم زیرا:با خودم میگم اونها الان عشق و حال میکنن بزرگ هم شن یه زندگی با کمک اطرافیان دستو و پا میکنند و ... اما من الان خودم رو از رفیق بازی با دوستان ناباب و... منع میکنم و در اخر شاید وضعیتم کمی از اینها بهتر شود.
میخواستم کمی از عاقبت دوستان و اطرافیانم که اهل دعوا و سیگار و قلیون و دختر بازی و رفیق بازی و اینها هستند بگویید تا عبرت بگیرم تا کمی امیدوار شوم.


مشاور: احسان فدایی

با سلام و سپاس از همراهی شما و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما پرسشگر محترم در ماه مبارک رمضان!
همان گونه که می دانید هم روایات، و هم تجربه به ما ثابت کرده است که افراد به دین دوستانشان هستند و تأثیر آنها بسیار بالاست. تأثیر دوستی آنقدر زیاد است که برای شناختن افراد، اول به سراغ دوستان او می روند. اگر دوستان خوبی داشت این را نشانه خوبی فرد می دانند و اگر دوستان نابابی داشت این شخص را هم مانند آنان می پندارند.
 سعدی می گوید:
**تو اول بگو با کیان زیستی پس آنگه بگویم که تو کیستی**
در احادیث اسلامی، غالب مباحثی که می بینیم در باب دوری از دوستان ناباب است. این روایات انگار می خواهند این را به ما گوشزد کنند که اگر دوستی را منحرف دیدید از او دوری کنید نه اینکه در عین دوستی مواظب باشید که منحرف نشوید. روایات، تأثیرگذاری دوست را آنقدر زیاد می دانند که توصیه های آنها، به دوری جستن و فاصله گرفته از نوع بد آنهاست. به همین دلیل اگر امکان دوری جستن است سریعاً اقدام کنید و از آنها دور شوید. زیرا لطماتی که این دوستان به انسان می زنند شاید هرگز قابل جبران نباشد. البته مراد ما از قطع رابطه و جدا شدن، قهر کردن نیست. بلکه به گونه ای برخورد شود که در عین ارتباط، حریم ها رعایت شود و آنها متوجه شوند که شما به ادب در رفتار و گفتار اهمیت می دهید و حاضر نیستید به هر نوع رفاقتی تن بدهید و شخصیت انسانی خود را لگدکوب کنید. البته شاید در برخی موارد نیاز به این باشد که ارتباط خود را با آنها به صفر برسانید. که این البته بستگی به افراد دارد. بنابراین، هرچند در روایات و کلمات بزرگان تأکید بسیاری بر داشتن دوست شده ایم  امّا از طرفی دیگر ائمه (علیهم السّلام) به شدت انسان را از دوستی با افراد ناباب نهی می کنند؛ دوستان شما آینده ای تاریک خواهند داشت. کسانی که از این سن به سیگار و قلیان عادت می کنند وقتی بزرگتر می شوند اعتیاد برایشان عادی است. یا در گوشه زندان به دلیل جرم تجاوز و ... قرار می گیرند. پس قدر خودتان را بدانید.
بنابراین خدا را شاکریم که به شما توفیق داد از جمع دوستان ناباب جدا شده اید و ان شاء الله آینده ای روشن سرشار از موفقیت خواهید داشت.
در پناه قرآن و عترت باشید.

بیشتر بخوانید:

دوستی و دوست‌یابی‌های سالم از نگاه روایات و روانشناسان (1)



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.