ناشناس

مشاوره تربیت فرزند: فرزندم خیلی به فوتبال علاقه داره،هر فوتبالی رو که تلویزیون پخش میکنه میخواد ببینه. چطور میتونم کنترلش کنم؟

باسلام. فرزند من خیلی به فوتبال علاقه داره(5ساله هستش) و هر فوتبالی رو که تلویزیون پخش میکنه میخواد ببینه. چطور میتونم این کارش رو کنترل کنم که در آینده برای درس و تحصیل و سایر موارد به مشکل بر نخورم؟
سه‌شنبه، 1 خرداد 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیده نرجس رضایی
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

مشاوره تربیت فرزند: فرزندم خیلی به فوتبال علاقه داره،هر فوتبالی رو که تلویزیون پخش میکنه میخواد ببینه. چطور میتونم کنترلش کنم؟

ناشناس ( تحصیلات : کم سواد ، 26 ساله )

باسلام.
فرزند من خیلی به فوتبال علاقه داره(5ساله هستش) و هر فوتبالی رو که تلویزیون پخش میکنه میخواد ببینه.
چطور میتونم این کارش رو کنترل کنم که در آینده برای درس و تحصیل و سایر موارد به مشکل بر نخورم؟


مشاور: خانم ضیایی

سلام و احترام خدمت شما مادر گرامی. از اینکه سوال خود را با ما در میان گذاشتید سپاسگزارم. امیدوارم صحبت هایم برایتان مفید واقع شود. بیان کردین" فرزندتان هر فوتبالی که تلویزیون پخش می کند را می خواهد، ببیند. چطور کنترلش کنید؟" برای کاهش زمانی که کودک با تلویزیون می گذراند، باید در ابتدا یک جایگزین جذاب و مناسب به آن‌ها بدهید. یعنی وقتی می خواهیم کودکان را از بخشی از فعالیت مورد علاقه یشان سلب کنیم، باید سرگرمی مناسبی به جای آن قرار دهیم تا کودک دچار ناکامی نشود. مثلا فعالیت ها یا بازی هایی در خانه و یا خارج از منزل برای کودک در نظر بگیریم که در آن ها احساس هیجان و رغبت ایجاد کند. در واقع باید کاری کنیم که بچه ها در خانواده دلگرمی، دل خوشی، هیجان زیاد داشته باشند، این گونه کمتر جذب رسانه می شوند. بهترین راهکار این هست، هر روز نیم ساعت با کودک خود بازی کنید. بازی مانند غذا برای کودک است و برای رشد روحی و روانی او لازم است. این بازی ها باید تعاملی باشد"حتما والدین در بازی مشارکت داشته باشند " ، متنوع باشد و فعالیتی که مورد علاقه کودک است انتخاب کنید.در این نیم ساعت انتقاد،تهدید و دعوا نداریم فقط تشویق و تحسین. نکته ی بعد، با توجه به علاقه ای که فرزند شما به فوتبال دارد خیلی خوب هست این فعالیت را در فضای واقعی بسط دهید. فرصت هایی را برای پسرتان فراهم کنید تا بتواند این شور و هیجان را به صورت فعالانه و در جمع تخلیه کند. چراکه صرف کردن زمان زیادی به تماشای تلویزیون کودک را منفعل و گوشه گیر و منزوی می کند. بنابراین فعالیت های گروهی بسیار راه گشا و مناسب هست.
و از طرفی دیگر باید قوانینی را هم برای کودک وضع کرد، پیشنهاداتی خدمتتان عرض می کنم:
- تربیت رسانه ای اول از والدین شروع می شود. یعنی بی هدف از رسانه استفاده نکنند و از صبح تا شب تلویزیون ، روشن نباشد تا بتوانند الگوی خوبی برای فرزندشان باشند.
- برای اینکه کودک، حرف شما را گوش دهد لازم هست اقتدار و قاطعیت لازم را داشته باشید. اقتدار یعنی رد کردن درخواست غلط کودک و عکس‌العمل نشان دادن در مقابل کار غلط بدون آسیب به شخصیت و عزت نفس او. اقتدار درست در قطب مخالف دربست در خدمت بودن است. یعنی زمانی که کودک می خواهد کاری را انجام دهد که شما مخالف هستید بر روی نه خود، پافشاری کنید و گریه و زاری و جیغ و داد بچه بر روی شما تاثیری نداشته باشد. البته اوایل سخت به نظر می رسد ولی پس از مدتی این پیام را به کودک منتقل می کند تنها راه رسیدن به خواسته هایش گریه و جیغ نیست.
- برای اقتدار لازم است که در منزل قانون وجود داشته باشد. خانه باید حتماً دارای قانون باشد و قانون‌های خانه متناسب با سن کودک باشد. پدر و مادر باید در اجرای قوانین خانه، همراه و متحد باشند.
- بعضی مواقع به خاطر بعضی مصالح در برابر قوانین انعطاف‌پذیر باشیم.
- زمان استفاده از تلویزیون را تعیین می کنیم
مثلا فقط کودک حق دارد 2 ساعت تلویزیون ببیند یا یکی از ورزش های فوتبال را دنبال کند و مقتدرانه رفتار می کنیم که کودک متوجه قاطعیت در کلام ما شود.
- اگر بیش از زمان تعیین شده از تلویزیون استفاده کرد، محدودیت هایی را برایش درنظر بگیرید و تسلیم نشوید. مثلا از قبل با کودکتان صحبت کنید اگر بیش از اندازه تلویزیون ببیند، از یکی از فعالیت های مورد علاقه اش مثل رفتن به پارک محروم می شود و قاطعانه برخورد کنید.
- بهتر است اوایل، هر زمان که به حرف شما گوش داد و زمان کمتری به دیدن فوتبال اختصاص داد را با یک پاداش و لذت گره بزنید تا نهادینه شود. تشویق کردن و جایزه دادن و جدول ستاره ها تا هفت سالگی بهترین روش برای آموختن کار خوب است. به مرور کودک شرطی می شود و کار خوب در او نهادینه می شود. مثلا وقتی بعد از زمان تعیین شده، تلویزیون را خاموش کرد، فوری او را تشویق کنید و یک امتیاز به او دهید و وقتی امتیازها به 5 رسید، یک جایزه برایش تهیه کنید یا روش های دیگری که شما با توجه به علایق کودک، می توانید از آن استفاده کنید. و در نهایت به یاد داشته باشید کودکان به آسانی به مسائل مختلف عادت می کنند ولی به سختی عادت نادرست را ترک می کنند و این مسئله با صبوری و همراهی شما مادر گرامی همراه هست.
به امید لحظات شاد در کنار فرزند عزیزتان

بیشتر بخوانید:
تماشای تلویزیون و حدود آن برای کودکان



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مشاوره مرتبط