ناشناس

معنی کافر و مسلمان چیست؟

با سلام ۱)معنی کافر و مسلمان چیست؟ چون من مدتی است که مطالعه می کنم کمی ذهنم دچار ابهام شده است. در جایی خواندم که می گفت همین که انسان به وحدانیت خدا و رسالت پیامبر ایمان داشته باشد مومن است و گرفتار عذاب دائمی نمی شود. در جایی دیگر خواندم که حتی اگر کسی به این مسائل اعتقاد داشته باشد ولی در عمل با آنها دشمنی کند یا سب و دشنام مقدسات را بگوید یا اعلام بیزاری کند از خدا و پیامبر کافر است. حتی اگر قلبا به خدا و پیامبر هم اعتقاد داشته باشد مگر آخر خود شیطان هم قلبا به خدا و پیامبر اعتقاد ندارد پس چرا ما او را کافر حساب می کنیم اگر ممکن است این ابهام من را برطرف کنید؟ ۲)آیا ایمان یک مقوله فکری است یا عملی؟
چهارشنبه، 23 مرداد 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

معنی کافر و مسلمان چیست؟

ناشناس ( تحصیلات : فوق دیپلم ، 21 ساله )

با سلام
۱)معنی کافر و مسلمان چیست؟ چون من مدتی است که مطالعه می کنم کمی ذهنم دچار ابهام شده است. در جایی خواندم که می گفت همین که انسان به وحدانیت خدا و رسالت پیامبر ایمان داشته باشد مومن است و گرفتار عذاب دائمی نمی شود. در جایی دیگر خواندم که حتی اگر کسی به این مسائل اعتقاد داشته باشد ولی در عمل با آنها دشمنی کند یا سب و دشنام مقدسات را بگوید یا اعلام بیزاری کند از خدا و پیامبر کافر است. حتی اگر قلبا به خدا و پیامبر هم اعتقاد داشته باشد مگر آخر خود شیطان هم قلبا به خدا و پیامبر اعتقاد ندارد پس چرا ما او را کافر حساب می کنیم اگر ممکن است این ابهام من را برطرف کنید؟
۲)آیا ایمان یک مقوله فکری است یا عملی؟


مشاور: خانم نورالدینی

امام علی علیه السلام از پیامبر خدا حضرت محمد صلی‌الله علیه و آله و سلم روایت کرده اند که: الایمان معرفة بالقلب و قول باللسان و عمل بالارکان ، ایمان شناخت با دل و گفتن با زبان و عمل با ارکان بدن است . مطابق این حدیث نبوی «ایمان» دارای سه بعد قلبی، لسانی و عملی است. بنابراین ایمان تنها معرفت قلبی نیست بلکه باید در گفتار و رفتار نیز نمودار گردد. پس ایمان هم گرایش درونی و قلبی، هم بیان و اظهار زبانی و هم عمل و رفتار است. درست است که شیطان به خدا و بیامبر صلوات الله علیه اعتقاد دارد ولی کافر بودنش به معنای انکار ربوبیت و مبدا و خالق عالم نیست بلکه کفر شیطان از نوع پوشاندن حقیقت و کبر و غرور و نافرمانی امر و دستور خداوند است.



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.