ناشناس
علت گره افتادن در کسب و کارم و عدم توجه خدا چیه؟
سلام، جوانی هستم ۲۳ ساله، این روزا به هر دری دارم میزنم تا یه لقمه نون حلال دربیارم تا بتونم یه پس اندازی برا آینده داشته باشم ولی هر دفعه پشت سر هم خدا یه جوری حالم رو میگیره. هر بار که میخوام یه حرکت جدید حلالی برا کسب و کار بزنم، خدا جلوم وایمیسه. حس میکنم خیلی لذت میبره وقتی تو کارم مشکلی پیش میفته! هر دفعه با خودم میگم دیگه این دفعه بهش توکل نمیکنم اما ایمان قلبیم این اجازه را نمیده. خدا هم هر بار یه حال گیری اساسی میکنه. اگه قراره من بخوام و اون هر دفعه برام نخواد خب من چرا باید به درگاهش دعا کنم با اینکه مطمئنم هیچ گشایش و فرجی از درگاه اون نسبت به من نخواهد بود. (علت گره افتادن تو کسب و کارم چیه؟)
خدا فراموش نکن یه بنده ای هم به اسم رضا داری لااقل یک دهم از اون چیزای کوچیکی که میخوام رو بهم بده. به جان خودم هدف من از کسب درآمد چیزی به جز خیر نیست.
مشاور: قربان منتظمی
سلام. با تشکر از مراجعه شما به سایت راسخون و عذرخواهی بابت تاخیر در پاسخگویی به دلیل وجود مشکلات فنی؛
دلایل احتمالی مشکلات شما
نگرش منفی: شاید به دلیل شکستهای گذشته، ناخودآگاه نگرش منفی نسبت به آینده پیدا کردهاید. این نگرش منفی میتواند باعث شود که فرصتهای جدید را نبینید یا از آنها استفاده نکنید.
عدم صبر و شکیبایی: موفقیت در هر کاری نیاز به صبر و تلاش مداوم دارد. شاید انتظار شما برای رسیدن به نتیجه خیلی زود باشد و به همین دلیل ناامید شدهاید.
فقدان برنامهریزی دقیق: نداشتن برنامه مشخص و هدفمند برای کار، میتواند منجر به شکست شود.
عدم استفاده از مشاوره: شاید مشورت با افراد باتجربه و متخصص بتواند به شما کمک کند تا مشکلات خود را بهتر شناسایی کرده و راه حلهای مناسبتری پیدا کنید.
تفسیر نادرست از اتفاقات: ممکن است اتفاقاتی که برای شما میافتد را به عنوان نشانهای از عدم رضایت خدا تفسیر کنید، در حالی که ممکن است دلایل دیگری برای این اتفاقات وجود داشته باشد.
روزی هر چه و هر کجا باشد می رسد
از امام علی (علیه السلام) پرسیدند: اگر در خانه مردى را به رویش بندند، روزى او از کجا خواهد آمد؟ حضرت فرمودند: «از آن جایى که مرگ او مى آید.» درک و فهم بسیاری از امور در ذهن کوچک ما نمیگنجد که تأمین رزق نیز از همین امور است. به گمان ما رساندن روزی به بندگان کاری مشکل است در صورتی که چنین کاری برای خداوند که قادر مطلق است سهل و آسان میباشد. (نهج البلاغه، ترجمه دشتى، حکمت 356)
خداوند با علم به تمام نیازهای مادی و معنوی انسان، او را به بهترین و زیباترین شکل ممکن خلق کرده است. خداوند بسیاری از نیازهای انسان را در بدو تولد رفع کرده و برای بسیاری دیگر نیز پاسخی مناسب قرار داده است. آیا کسی که این چنین از تمام نیازهای انسان مطلع است نیاز انسان به رزق و روزی را نادیده میگیرد؟ آیا خدایی که انسان را به بهترین صورت ممکن آفریده در مرحله روزی دادن او را رها خواهد کرد؟
حقیقت رزق
امام علی (علیه السلام) فرمودند: «به یقین بدانید! خداوند براى بنده خود هرچند با سیاست و سختکوش و در طرح و نقشه نیرومند باشد، بیش از آنچه که در علم الهى وعده فرمود، قرار نخواهد داد و میان بنده، هرچند ناتوان و کم سیاست باشد و آنچه در قرآن براى او رقم زده حایلى نخواهد گذاشت.
هر کس این حقیقت را بشناسد و به کار گیرد، از همه مردم آسودهتر است و سود بیشترى خواهد برد و آن که آن را واگذارد و در آن شک کند، از همه مردم گرفتارتر و زیانکارتر است. چه بسا نعمت داده شدهاى که گرفتار عذاب شود و بسا گرفتارى که در گرفتارى ساخته شده و آزمایش گردد. پس اى کسى که از این گفتار بهرهمند مىشوى، بر شکرگزارى بیفزاى و از شتاب بىجا دست بردار و به روزى رسیده قناعت کن.» (نهج البلاغه، ترجمه دشتى، حکمت 273)
چه بسا افراد گمان کنند که هر چه برنامهریزی و تلاش آنان برای کسب روزی بیشتر باشد، روزی آنان نیز بیشتر خواهد شد اما طبق فرموده حضرت علی (علیه السلام)، چنین نیست. هرچه تدبیر انسان بیشتر باشد خداوند او را به خود و تدبیرهایش سرگرم میکند و در مقابل انسانی که خود را به خداوند بسپارد خدا تدبیر امور او را به عهده میگیرد.
این یک سنت الهی است که انسان به دنبال روزی خود برود اما لزوما نباید برای کسب روزی خود را به آب و آتش زد. حضرت میفرمایند نه مانند فرد تسلیم شده باش که گمان میکند قضا و قدر الهی او را احاطه کرده و از دست او هیچ کاری ساخته نیست و نه همه توجه و همت خود را معطوف به کسب روزی کن.
در واقع، انسان باید برای کسب روزی تلاش کند؛ زیرا تلاش برای کسب روزی از سنتهای الهی است. از سوی دیگر، انسان باید در کسب روزی جانب اعتدال را رعایت نماید. در واقع، رعایت اعتدال در کسب روزی باعث افزایش عفت آدمی و به تبع آن مانع از سقوط انسان در ورطه گناهان میشود.
چه اموری باعث افزایش روزی میشوند؟
1. روزى را با صدقه دادن فرود آورید. (نهج البلاغه، ترجمه دشتى، حکمت 137)
2. نرمى مدارا و نیکوکارى و خوش خلقى موجب آبادانى شهرها و افزایش رزق و روزى مى گردد. (تحف العقول، ترجمه جعفرى، ص 372)
3. هر که را تأخیر مرگ و افزایش روزى خوش آید باید صله رحم کند. (اصول کافی، ترجمه مصطفوى، ج3، ص 224)
4. شستن دستها پیش از صرف غذا و پس از آن سبب افزایش روزى است. (تحف العقول، ترجمه حسن زاده، ص 163)
5. زکات موجب افزایش روزى است. (مواعظ امامان علیهم السلام (ترجمه جلد 75 بحار الأنوار)، ص 164)