يکشنبه، 28 دی 1393

پرسش :

با توجه به روایت غدیر اینکه پیامبر مولا را طوری بالا آوردند که سفیدی زیر بغل ایشان پدیدار شد در حالی که تا آن روز کسی ندیده بود منظور چیست و پوشش پیامبر چگونه بود؟

پاسخ :
پیامبر اکرم ـ صلی الله علیه و آله و سلم ـ جامه های مختلف می پوشید، از جمله گاهی لباس و جامه ای بود مانند حوله احرام که عبارت از پارچه سفیدی بود، دارای بندی که از یقه بسته می شد و آستین نداشت، احتمال دارد لباس پیامبر اینگونه بوده باشد که هنگام بلند کردن دست زیر بغل دیده شود. چنان که در لباس و حوله احرام نیز چنین است.
احتمال دیگر این است که پیامبر ـ صلی الله علیه و آله و سلم ـ با لباس احرام بوده چون پس از حج بود، که برخی از لباس های احرام را عوض کرده و برخی دیگر که به جای پیراهن می پوشند عوض نکرده باشد، علاوه بر این لباس های زمان پیامبر که مردم و پیامبر اکرم می پوشیدند ساده بود، از جمله همین پیراهن های بدون آستین، و گاهی آستین گشاد که اگر دست بالا می رفت زیر بغل دیده می شد.

معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر:
1ـ الغدیر، علامه امینی.
2ـ چشمه سار غدیر، حمزه کریم خانی.
3ـ غدیر در امواج، محمدباقر انصاری، انتشارات دلیل ما.
منبع: اندیشه قم