دوشنبه، 20 بهمن 1393

پرسش :

چرا از ديدگاه امام خمينى(رحمه الله) موجودیت رژیم صهیونیستی مشروعیت ندارد؟

پاسخ :
حضرت امام خمينى(رحمه الله) از همان ابتداى تشكيل صهيونيسم بر ماهيت و فلسفه ى وجود آن پى برد و خطر آن را به جهان اسلام، به ويژه ملت مسلمان ايران اعلام نمود و در موقعيت هاى مختلف با سياست هاى صهيونيستى به مخالفت برخاست، به طورى در پيامى چنين فرمود:
علماى اسلام و زعماى دين و ملت دين دار ايران و ارتش نجيب با دول اسلامى برادر است و در منافع و مضار، همدوش آنهاست و از پيمان با اسرائيلِ دشمن اسلام و ايران، متنفر و منزجر است. اينجانب اين مطلب را به صراحت گفتم، بگذار عمال اسرائيلى به زندگى من خاتمه دهند.
آرى اين موضوع چنان اهميت دارد كه امام(رحمه الله) حاضر است در راستای تبيين موضوع و اطلاع رسانی در باره خطر ، حتى جان خويش را به خطر اندازد.
ايشان رابطه ى با اسرائيل را در زمينه هاى سياسى، اقتصادى و... حرام مى داند و ريشه كن كردن آن را توسط دولت هاى اسلامى واجب و لازم دانسته و مى فرمايد:
كراراً دولت ها، بخصوص دولت ايران را از اسرائيل و عمال خطرناك آن تحذير نمودم. اين مادّه ى فساد كه در قلب ممالك اسلامى و با پشتيبانى دول بزرگ جاى گزين شده است و ريشه هاى فسادش هر روز ممالك اسلامى را تهديد مى كند بايد به همت ممالك اسلامى و ملل بزرگ اسلام ريشه كن شود. اسرائيل بر ضد ممالك اسلامى قيام مسلحانه انجام داده، قلع و قمع آن بر دول و ملل اسلام لازم است. كمك به اسرائيل، چه فروش اسلحه و مواد منفجره و چه فروش نفت، حَرام و مخالف با اسلام است. رابطه ى با اسرائيل و عمّال آن، چه رابطه ى تجارى و چه رابطه ى سياسى، حرام و مخالف با اسلام است. مسلمين بايد از استعمال كالاهاى اسرائيل خوددارى كنند. از خداوند متعال نصرت اسلام و مسلمين را خواستارم.
پس از فاجعه ى 15 خرداد، حضرت امام خمينى(رحمه الله) به همراه عده اى از مراجع از جمله محمّد هادى حسينى ميلانى، شهاب الدين نجفى مرعشى و سيد حسن طباطبائى قمى(رحمهم الله) در ضمن اعلاميه اى اظهار داشتند:
علماء اسلامى وظيفه دارند از احكام اسلام دفاع كنند، از احكام ممالك اسلامى پشتيبانى نمايند، از ستم ها و ظلم ها اظهار تنفر نمايند، از پيمان با دشمنان اسلام و استقلال و ممالك اسلام اظهار انزجار كنند، از اسرائيل و عمال آن، دشمنان قرآن مجيد و اسلام و كشور برائت جويند،... ما براى دفاع از اسلام و ممالك اسلامى و استقلال ممالك اسلامى در هر حال مهيا هستيم. برنامه ى ما كه برنامه ى اسلام است وحدت كلمه ى مسلمين و اتحاد ممالك اسلامى، و برادرى با جميع فرق مسلمين،. در تمام نقاط عالم هم پيمانى با تمام دول اسلامى است. در سراسر جهان مقابل صهيونيست اسرائيل، مقابل استعمارطلب، و مقابل كسانى كه ذخاير اين ملت فقير را به رايگان مى برند و ملت بدبخت در آتش فقر و بى كارى و بى نوايى مى سوزند، (مى ايستيم)...
همانگونه که در فصل پیشین نیز اشاره گردید حضرت امام خمينى(رحمه الله) در آغاز علنى شدن قيام خويش طى نطق های مبسوط ، بارها خطر اسرائیل را گوشزد نمودند و حتی خطر آن بر اسلام را با خطر بنی امیه بر اسلامی مقایسه نمودند :
آقايان بدانند كه خطر اسرائيل امروز بر اسلام، كم تر از خطر «بنى اميه» نيست.
نظرات و ديدگاه هاى امام به شدت بر شاگردان و ياوران ايشان تاثير گذاشت، به گونه اى كه فيلسوف و متفكر عاليقدر، علاّمه ى شهيد مرتضى مطهرى درباره ى بزرگ ترين دشمن اسلام و عمده ترين خطرى كه انسانيت را تهديد مى كرد و مى كند فرمود:
اگر پيغمبر اسلام زنده بود، امروز چه مى كرد; درباره ى چه مسأله اى مى انديشيد؟ والله و بالله قسم مى خورم كه پيغمبر اكرم، در قبر مقدسش، امروزه از يهود مى لرزد. اين، يك مسأله «دو دو تا چهارتا» است، اگر كسى نگويد گناه كرده است. من اگر نگويم، والله مرتكب گناه شده ام، و هر خطيب و واعظى نگويد، مرتكب گناه شده است. »
بر اين اساس، سياستمداران رژيم صهيونيستى نيز نگران دولت هاى عربى و اسلامى و نيز مواضع جمهورى اسلامى ايران و مراجع شيعه بودند; چنان كه اسحق رابين نخست وزير اسبق رژيم صهيونيستى در مراسمى كه با حضور «عذر وايزمن» رئيس اين رژيم برگزار شد، چنين گفته است:
در خاور ميانه نسيم صلح مي وزد، ولى اسلام انقلابى و پيروان امام خمينى(رحمه الله) حتى بدون امام برخلاف جريان موجود حركت مى كنند و همچنان خواستار نابودى اسرائيل هستند.
با توجّه به دشمنى ها و كينه توزى هاى صهيونيسم نسبت به جهان اسلام، امام خمينى(رحمه الله) نوك پيكان مبارزه ى خويش را به سمت يهود و اسرائيل نشانه گرفت. و از اين رو بود كه ايشان همه ى مشكلات جهان اسلام، از جمله ايران را از اين زاويه تحليل مى كرد:
اينجانب، حسب وظيفه ى شرعيّه، به ملت ايران و مسلمين جهان اعلام خطر مى كنم. قرآن كريم و اسلام در معرض خطر است. استقلال مملكت و اقتصاد آن در معرض قبضه ى صهيونيست هاست.
خطر اسرائيل و عمّال آن را به مردم تذكر دهيد. در نوحه هاى سينه زنى، مصيبت هاى وارده بر اسلام و مراكز فقه و ديانت و انصار شريعت [را] يادآور شويد.
پس طبق آرا و عقايد حضرت امام(رحمه الله) به رسميت شناختن اسرائيل از ديدگاه اسلام حرام است و رژيم صهیونیستی رژيمی نامشروع و رابطه ى با آن جايز نمى باشد.
منبع: اندیشه قم