شنبه، 25 بهمن 1393

پرسش :

مامون چه مدت پس ازامامت امام رضا (ع) حضرت را به اجبار به مرو آورد؟

پاسخ :
امام رضا ـ عليه السلام ـ در سال 183 يا 186 به امامت رسيدند.[1] مدت خلافت آن حضرت حدود 20 سال بود که ده سال آن مصادف با خلافت هارون و 5 سال آن مصادف با خلافت امين و 5 سال آخر آن نيز مصادف با خلافت مأمون عباسي بود.
امام ـ عليه السلام ـ تا آغاز خلافت مأمون در مدينه حضور داشتند، اما مأمون وقتي که به خلافت رسيد، در سال 200ق امام هشتم را از مدينه به خراسان دعوت کرد و امام ـ عليه السلام ـ به ناچار اين دعوت را قبول کرد و به مرو آمد تا اينکه در سال 203ق به شهادت رسيد.[2]
بنابراين، امام رضا ـ عليه السلام ـ حدود 17 سال در مدينه امامت کردند و 3 سال نيز در مرو و خراسان.

معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1. زندگاني چهارده معصوم، حسین عماد زاده .
2. سوگنامه آل محمد(ص)، محمد محمدي اشتهاردي.

پی نوشتها:
[1] .شیخ مفید ،الارشاد،ج2،ص247-271
[2] . همان؛ص262.
منبع: اندیشه قم