چهارشنبه، 20 اسفند 1393
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

پرسش :

آیا انحراف جنسی مانع رسیدن انسان به کمالات معنوی می شود؟


پاسخ :
شرح پرسش:
وقتی بچه بودم مورد اذیت جنسی قرار گرفتم (البته نه در حد لواط) و ترسو بودم بعد در سن 15 سالگی با پسر عمویم راجع به مسائل جنسی صحبت می کردیم و با هم رابطه داشتیم (البته باز نه در حد لواط) حالا سوال من این است چرا من که بچه بودم خدا کمکم نکرد تا گرفتار آن آدم ها نشوم؟ آیا اگر یک آدم خوبی مثلا یک امامزاده (فرزند امام) بود خدا می گذاشت برایش این اتفاق بیافتد؟ حالا با این اتفاق و کاری که انجام داده ام از خودم بدم می آید و از خدا هم گله مند هستم! چیزی که مرا می سوزاند این است که من که عاشق حضرت علی )ع( هستم چه جوری فردای قیامت تو روی آن حضرت نگاه کنم؟ رویم نمی شود با حضرت علی حرف بزنم آخه مگر می شود یک آدم پست به کمالی برسد که با آن حضرت ارتباط برقرار کند تو رو خدا جواب مرا برایم ایمیل کنید.

پاسخ اجمالی:
سنت و اراده الهی این است که اداره این جهان و مخلوقات او از جمله انسان از راه اسباب و مسببات انجام شود و اینطور نیست که برای جلو گیری از گناه یا ظلم یا کشته شدن انسان بی گناه، خداوند مستقیماً وارد عمل شود، بلکه خداوند برای همه افراد و موجودات احکام و وظایفی قرار داده است که اگر همه به وظایف خود عمل کنند ظلمی واقع نخواهد شد.
از نظر اسلام پسر از سن پانزده سالگی و دختر از سن نه سالگی به سن تکلیف می رسند و قبل از آن گناهان و لغزش های آنان به حساب نمی آید . بنا بر این شما اگر لغزش یا گناهی داشته باشید چون مربوط به ایام کودکی و طفولیت شما بوده است حتماً مورد عفو و بخشش خدای مهربان قرار گرفته اید علاوه از ظاهر سؤال شما بر می آید که آنچه در دوران طفولیت انجام شده است با اجبار و اکراه بوده است، که از این جهت نیز گناهی بر شما نیست و اگر الان سعی و تلاش خود را در راه شناخت اسلام و آشنایی به وظایف خود و عمل به آن کنید و با انتخاب دوست مناسب و با توکل به خدا و پیروی از انبیاء الاهی و امامان معصوم (ع) قطعا به درجات بالای کمال خواهید رسید که قابلیت همنشینی با ائمه طاهرین (ع) و حضرت علی (ع) را پیدا می کنید.
اما در مورد موضوعی که در سن پانزده سالگی برای شما اتفاق افتاده لازم به ذکر است بر اساس مفاهیم قرآنی و روایی، اگر گناهکاری با اختیار و همراه با تصمیم بر عدم تکرار گناه از گناهش پشیمان شده و توبه کند توبه او قبول و محبوب خداوند واقع می شود و حتی در آخرت آبرویش محفوظ می شود.
از کتاب کافی به دو طریق از وهب روایت شده که گفت، از امام صادق (ع) شنیدم مى ‏فرمود: اگر بنده خدا توبه نصوح کند ، خدا او را دوست مى‏دارد، و گناهش را مى‏ پوشاند، عرضه داشتم: چگونه بر او مى ‏پوشاند؟ فرمود: از یاد دو فرشته‏اش که همواره گناهانش را مى ‏نوشتند مى‏ برد، آن گاه به اعضا و جوارحش و نیز به قطعه قطعه‏هاى زمین وحى مى‏ کند گناهان این شخص را بپوشانید در نتیجه روزى که گناه کار به دیدار پروردگارش مى‏رسد، هیچ شاهدى نیست که علیه او به گناهى از گناهانش شهادت دهد.

پاسخ تفصیلی:
خداوند متعال همه بندگان خود مخصوصاً کودکان و نوجوانان و جوانان را بسیار دوست دارد و نسبت به آنان مهربان است و همیشه نسبت به اعمال و رفتار و کردار آنان با لطف و مهربانی بی حد خود رفتار می کند و آبروی آنان را در پیش همه حتی در پیش ملائکه و امامان حفظ می کند مگر کسانی که خود در گناه و فساد زیاده روی کنند و خود را رسوا سازند. از نظر اسلام پسر از سن پانزده سالگی و دختر از سن نه سالگی به سن تکلیف می رسند و قبل از آن گناهان و لغزش های آنان به حساب نمی آید؛ بنا بر این شما اگر لغزش یا گناهی داشته باشید چون مربوط به ایام کودکی و طفولیت شما بوده است حتماً مورد عفو و بخشش خدای مهربان قرار گرفته اید و نباید جای هیچ گونه نگرانی و ناراحتی برای شما باشد. علاوه از ظاهر سؤال شما بر می آید که آنچه در دوران طفولیت انجام شده است با اجبار و اکراه بوده است، که به همین جهت شما مرتکب گناهی نشده اید. بهرحال این مسائلی که در کودکی برای شما اتفاق افتاده هیچ جا بازگو نکنید؛ زیرا خداوند آنقدر مهربان است که حتی راضی نیست که هیچ بنده ای از بندگانش گناه خود را پیش دیگران بازگو کرده و آبروی خود را خدشه دار کند. اگر الان سعی و تلاش خود را در راه شناخت اسلام و آشنایی به وظایف خود و عمل به آن مبذول دارید، با انتخاب دوستان مناسب و با توکل به خدا و پیروی از انبیاء الاهی و امامان معصوم (ع) قطعا به درجات بالای کمال خواهید رسید که قابلیت همنشینی با ائمه طاهرین (ع) و حضرت علی (ع) را پیدا کنید.
این که از لغزش دوران کودکی خود ناراحت هستید نشانه طینت پاک شما و علامت این است که گناه هنوز قلب شما را تیره و تاریک نکرده است واین بسیار با ارزش است که اگر به درستی هدایت شود سبب نجات انسان می شود.
لازم است این نکته را متذکر شویم که سنت و اراده الهی این است که اداره این جهان و مخلوقات او از جمله انسان از راه اسباب و مسببات انجام شود و اینطور نیست که برای جلوگیری از گناه یا ظلم یا کشته شدن انسان بی گناه، خداوند مستقیماً وارد عمل شود، بلکه خداوند برای همه افراد و موجودات احکام و وظایفی قرار داده است که اگر همه به وظایف خود عمل کنند ظلمی واقع نخواهد شد مثلاً اگر پدر و مادر و مربیان به وظایف خود عمل کنند و فرزندان از دستورات آنان اطاعت کنند به مقدار زیادی زمینه انحرافات اخلاقی از بین خواهد رفت. بر این اساس خدای مهربان در جایی از انسان تکلیف می خواهد که وسایل و اسباب هدایت و قدرت انجام وظیفه را در اختیار او قرار داده باشد و در این زمینه فرقی بین افراد عادی با فرزندان پیامبران و فرزندان ائمه (ع)نیست. به همین دلیل می بینیم پسر حضرت نوح که از دستورات خداوند سرپیچی می کند و دچار انحراف می شود چگونه به همراه دیگر کافران دچار عذاب الهی می شود و بر عکس انسانهای عادی که در محیط کفر و گناه بوده اند اما با آگاهی و انتخاب راه صحیح، توانسته اند از گناه و انحراف فاصله بگیرند و به مقامات والایی برسند.
بهرحال باید توجه داشت که جهان بر اساس نظام اسباب و مسببات اداره می شود و ممکن است تفاوت شرایط و محیط زندگی که معمولا در اختیار انسان ها نیز نیستند، پدر و مادر و خصوصیات ژنتیکی و... ، وضعیتی را بر انسان تحمیل کند که خوشایند او نباشد، اما هیچ یک موجب سلب اختیار و آزادی در انتخاب راه صحیح نیستند و انسان می تواند علی رغم این شرایط مسیر هدایت را بپیماید و بدیهی است که اگر با آن شرایط در این مسیر گام بردارد از ثواب دو چندانی هم برخورداراست.
بنابراین همانطور که خود را عاشق حضرت علی (ع) می دانید، اگر آن حضرت را الگو و سرلوحه زندگی خویش قرار داده و پس از توبه از جمیع کردارهایی که گمان می کنید باعث نرسیدن به کمالات است راه سعادت واقعی را با پیروی از مسیری که انبیاء الاهی و امامان معصوم گذرانده اند، دنبال نمایید. و از انتخاب دوستانی که شما را به یاد خدا می اندازند غفلت نکنید.
اما در مورد موضوعی که در سن پانزده سالگی برای شما اتفاق افتاده لازم به ذکر است بر اساس مفاهیم قرآنی و روایی، اگر گناهکاری با اختیار و همراه با تصمیم بر عدم تکرار گناه از گناهش پشیمان شده و توبه کند توبه او قبول و محبوب خداوند واقع می شود و حتی در آخرت آبرویش محفوظ می شود.
از کتاب کافی به دو طریق از وهب روایت شده که گفت، از امام صادق (ع) شنیدم مى‏ فرمود: اگر بنده خدا توبه نصوح کند ، خدا او را دوست مى‏دارد، و گناهش را مى پوشاند، عرضه داشتم: چگونه بر او مى‏ پوشاند؟ فرمود: از یاد دو فرشته ‏اش که همواره گناهانش را مى‏ نوشتند مى ‏برد، آن گاه به اعضا و جوارحش و نیز به قطعه قطعه‏ هاى زمین وحى مى‏کند گناهان این شخص را بپوشانید در نتیجه روزى که گناه کار به دیدار پروردگارش مى‏ رسد، هیچ شاهدى نیست که علیه او به گناهى از گناهانش شهادت دهد. [1]

پی نوشت:
[1] کلینی، کافی، ج 2، ص 430-431، باب توبه، حدیث اول.
منبع: www.islamquest.net
تبلیغات در راسخون
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
تازه های پرسش و پاسخ
موارد بیشتر برای شما
دستگیری عوامل موساد که برای جنگ شهری آماده می‌شدند
play_arrow
دستگیری عوامل موساد که برای جنگ شهری آماده می‌شدند
سرلشکر عبدالهی: در جنگ‌های اخیر فراجا محکم ایستادگی کرد
play_arrow
سرلشکر عبدالهی: در جنگ‌های اخیر فراجا محکم ایستادگی کرد
رئیس عدلیه: فیلم روش‌های عملکرد باندهای فساد و کارچاق کنی را پخش کنید
play_arrow
رئیس عدلیه: فیلم روش‌های عملکرد باندهای فساد و کارچاق کنی را پخش کنید
برخورد مسالمت آمیز به روش پلیس فرانسه!
play_arrow
برخورد مسالمت آمیز به روش پلیس فرانسه!
اذعان تحلیلگر نظامی تلویزیون موساد به تداوم قدرت موشکی ایران
play_arrow
اذعان تحلیلگر نظامی تلویزیون موساد به تداوم قدرت موشکی ایران
مناجاتی که از لبنان به دوکوهه رسید
play_arrow
مناجاتی که از لبنان به دوکوهه رسید
لحظه به آب انداختن یک کشتی غول‌پیکر در چین + فیلم
play_arrow
لحظه به آب انداختن یک کشتی غول‌پیکر در چین + فیلم
حمله تند ترامپ به زلنسکی: اوکراین رئیس‌جمهور جدید می‌خواهد + فیلم
play_arrow
حمله تند ترامپ به زلنسکی: اوکراین رئیس‌جمهور جدید می‌خواهد + فیلم
واکنش ترامپ به حمله به فرودگاه ریاض؛ آمریکا وارد جنگ می‌شود؟ + فیلم
play_arrow
واکنش ترامپ به حمله به فرودگاه ریاض؛ آمریکا وارد جنگ می‌شود؟ + فیلم
سیلی ساکت الهامی به حجت احمدی + فیام
play_arrow
سیلی ساکت الهامی به حجت احمدی + فیام
هشدار سیاستمدار آمریکایی درباره عواقب جنگ‌افروزی واشنگتن + فیلم
play_arrow
هشدار سیاستمدار آمریکایی درباره عواقب جنگ‌افروزی واشنگتن + فیلم
لحظات پراسترس از حمله یک ببر به مرد جوان در انگلستان + فیلم
play_arrow
لحظات پراسترس از حمله یک ببر به مرد جوان در انگلستان + فیلم
نقاشی روی شیشه‌های اتومبیل فرسوده + فیلم
play_arrow
نقاشی روی شیشه‌های اتومبیل فرسوده + فیلم
گزارش خبرگزاری فرانسه از زنان بدلکار ایرانی + فیلم
play_arrow
گزارش خبرگزاری فرانسه از زنان بدلکار ایرانی + فیلم
انتقاد تند رابرت دنیرو از ترامپ: دست‌های لعنتی‌ خودتان را از رأی‌مان کوتاه کنید + فیلم
play_arrow
انتقاد تند رابرت دنیرو از ترامپ: دست‌های لعنتی‌ خودتان را از رأی‌مان کوتاه کنید + فیلم