جمعه، 22 اسفند 1393

پرسش :

ابتدا مجتهدى را براى تقليد انتخاب كردم و بعد بدون تحقيق، از ايشان عدول نمودم، آيا تقليد من درست است؟ به طور كلى آيا تغيير مرجع تقليد اشكال دارد؟

پاسخ :
آيات عظام امام، بهجت، سيستانى و فاضل: اگر مجتهد دوم اعلم يا مساوى با ايشان باشد، تقليد شما صحيح است.
آيةاللَّه تبريزى: اگر مجتهد دوم اعلم باشد و يا احتمال اعلميت در او داده شود، تقليد شما صحيح است.
آيات عظام خامنه ‏اى، صافى، مكارم، نورى و وحيد: اگر مجتهد دوم اعلم باشد، تقليد شما صحيح است.
تبصره. بر اساس نظر برخى از مراجع (بهجت و سيستانى)، رجوع به مساوى در غير موارد علم اجمالى به مخالفت قطعى جايز است.
منبع:
امام، تحريرالوسيله، ج 1، م 4؛آيت الله بهجت، توضيح ‏المسائل، م 6؛آيت الله فاضل، توضيح‏ المسائل، م 11؛آيت الله سيستانى، تعليقات على‏ العروة، م 11 و 13.آيت الله تبريزي استفتاءات، س 61.آيت الله خامنه‏ اى، اجوبةالاستفتاءات، س 45؛آيت الله صافى، جامع الاحكام، ج 1، س 14؛آيت الله مكارم، استفتاءات، ج 2، س 14؛آيت الله نورى، تعليقات على‏ العروة، م 11؛آيت الله وحيد، توضيح‏ المسائل، م 4.