جمعه، 22 اسفند 1393

پرسش :

براى كسى كه تازه مى‏خواهد تقليد كند آيا مى‏تواند از مرجعى كه در قيد حيات نيست تقليد كند؟ اگر نتواند از ميان مراجع زنده اعلم را پيدا كند، چطور؟

پاسخ :
همه مراجع (به جزآيات عظام خامنه‏ اى و مكارم): خير، تقليد ابتدايى از مجتهد ميت، جايز نيست.
آيات عظام خامنه ‏اى و مكارم: تقليد ابتدايى از مجتهد ميت، بنابر احتياط واجب جايز نيست.
منبع:
توضيح ‏المسائل، م 9؛آيت الله نورى، توضيح ‏المسائل، م 9 وآيت الله خامنه‏ اى، اجوبةالاستفتاءات، س 22؛آيت الله مكارم، توضيح ‏المسائل، م 9 و دفتر:آيت الله وحيد.