جمعه، 22 اسفند 1393

پرسش :

در زمانى كه امام خمينى ‏رحمه الله در قيد حيات بود، در نظر داشتم از ايشان تقليد نمايم تا اينكه از دنيا رفتند؛ آيا مى‏توانم از ايشان تقليد كنم؟

پاسخ :
همه مراجع (به جزآيت الله وحيد): خير، چون معيار تقليد از ايشان تحقق نيافته، نمى ‏توانيد بر تقليد ايشان باقى بمانيد.
آيةاللَّه وحيد: اگر ايشان نسبت به مجتهدان زنده اعلم بداند، بايد بر تقليد ايشان باقى بماند و اگر مجتهد زنده را اعلم بدانيد، نمى ‏توانيد از او تقليد كنيد.
تبصره. در فرض ياد شده، تقليد اين شخص از امام خمينى ‏رحمه الله، در حكم تقليد ابتدايى از ميت بوده و اين امر جايز نيست. البته آيات عظام خامنه‏ اى و مكارم، بنابر احتياط واجب جايز نمى‏ دانند.
منبع:
آيت الله خامنه ‏اى، اجوبةالاستفتاءات، س 34؛ توضيح ‏المسائل مراجع، م 2؛آيت الله نورى، استفتاءات، ج 1، س 2؛آيت الله مكارم، تعليقات على العروة، التقليد، م 8.توضيح ‏المسائل، م 9.