جمعه، 22 اسفند 1393

پرسش :

آيا اهل خبره - به عنوان مرجع تشخيص اعلم - بايد مجتهد باشند؟

پاسخ :
همه مراجع: خير لازم نيست مجتهد باشند؛ ولى بايد در حدى از مرتبه علم باشند كه بتوانند مجتهد را از غير مجتهد و اعلم را از غير اعلم تشخيص دهند.
تبصره. كلام مراجع تقليد در رساله‏ هاى عمليه مطلق است و اهل خبره را به مجتهد تفسير نكرده ‏اند.
منبع:
آيت الله تبريزى، استفتاءات، س 56؛ توضيح‏ المسائل، م 3؛آيات عظام نورى و وحيد، توضيح ‏المسائل، م 3؛آيت الله خامنه ‏اى، اجوبةالاستفتاءات، س 24 و 25؛آيت الله فاضل، جامع‏ المسائل، ج 2، س 11؛ العروة الوثقى، ج1، م 17.