جمعه، 22 اسفند 1393

پرسش :

معناى جمله (اشكال دارد)، (محل اشكال است) و (محل تأمل است) چيست؟ اگر مجتهدى از اين الفاظ استفاده كند و مقلد، آن عمل را انجام دهد، آيا عملش باطل بوده و مرتكب كار حرام شده است؟

پاسخ :
عبارات ياد شده به معناى "احتياط واجب"است كه مقلد، يا بايد مطابق آن رفتار كند و يا به فتواى مجتهد ديگر با رعايت "الاعلم‏ فالاعلم" رجوع نمايد.
منبع:
توضيح‏ المسائل مراجع، م 7؛آيت الله وحيد، توضيح‏ المسائل، م 7؛آيت الله نورى، توضيح المسائل، م 7؛آيت الله خامنه ‏اى، اجوبةالاستفتاءات، س 50.