جمعه، 22 اسفند 1393

پرسش :

مرجع تقليدم از دنيا رفته و او را از مجتهدان زنده اعلم ميدانم، آيا مي توانم بر تقليد او باقي بمانم؟

پاسخ :

آيات عظام امام، خامنه‏ اى و نورى: آرى، مى ‏توانيد بر تقليد او باقى بمانيد.
آيت الله بهجت: در مسائلى كه به آنها عمل كرده ‏ايد، واجب است بر او باقى بمانيد.
آيت الله صافى: بنابر احتياط واجب، بايد بر تقليد او باقى بمانيد.
آيات عظام سيستانى، فاضل و وحيد: بايد بر تقليد او باقى بمانيد.
آيت الله مكارم: بايد در مسائلى كه به فتواى ميّت عمل كرده ‏ايد، بر او باقى بمانيد.
آيت الله تبريزى: بايد در مسائلى كه در زمان حيات، از او ياد گرفته‏ ايد، بر تقليد او باقى بمانيد.
منبع:
آيت الله نورى، استفتاءات، ج 1، س 8؛ امام، استفتاءات، س 20؛آيت الله خامنه ‏اى، اجوبةالاستفتاءات، س 35.
آيت الله بهجت توضيح المسائل، م 12 و 13؛ وسيلة النجاة،ج 1، م 14.
آيت الله صافي توضيح المسائل، م 9؛ جامع الاحكام، ج 1، س 20.
توضيح المسائل مراجع، م 9؛آيت الله وحيد، توضيح المسائل، م9.
آيت الله مکارم توضيح المسائل، م 10.
آيت الله تبريزى: استفتاءات، س 26.