شنبه، 23 اسفند 1393

پرسش :

آيا پيامبر اسلام(صلى الله عليه وآله وسلم) داراى مقام امامت بود؟

پاسخ :
پيامبر اسلام(صلى الله عليه وآله) علاوه بر مقام نبوت و رسالت داراى مقام امامت و رهبرى خلق بود،(1) امام صادق (ع) در حديثي در اين باره مي فرمايد:
« فَالنَّبِيُّ ص إِمَامٌ وَ نَبِيٌّ وَ عَلِيٌّ (ع) إِمَامٌ لَيْسَ بِنَبِيٍّ وَ لَا رَسُول‏ ؛(2( پيامبر اكرم (ص) هم امام بود و هم نبىّ ،ولى على (ع) امام بود ،نه نبىّ و رسول‏ ».
در روايتي ديگر آمده است كه حضرت امير عليه السلام فرمودند:« أيها الناس إن رسول الله كان إماما حيا وميتا».اي مردم رسول خدا امام است چه در حيات مادي و حيات برزخي(3)

پي نوشتها:
1. 50 درس اصول عقائد براي جوانان ، مكارم شيرازي، ص58
2. شيخ صدوق‏، علل الشرائع، انتشارات داورى‏، قم، چاپ اول، ج 1، ص 175
3. بحارالانوار، ج22، ص536.
منبع:سایت انوار طاها