شنبه، 23 اسفند 1393

پرسش :

با توجه به اين همه پيشرفت علمى آيا باز بشر احتياج به پيامبران و تعليمات آنها دارد؟

پاسخ :
مسائل زندگى را مى توان به سه گروه تقسيم كرد: «معقول»، «نامعقول» و «مجهول».
پيامبران هرگز سخن نامعقول يعنى چيزى بر ضد عقل و خرد نمى گويند، و اگر بگويند پيامبر نيستند، بلكه آنها در فهم و درك مجهولات به ما كمك مى كنند و اين بسيار براى ما مهم است.
بنابراين آنها كه در گذشته مى گفتند با وجود عقل و خردِ آدمى، نيازى به پيامبران نيست (مانند برهمائى ها، همان گروهى كه در هندوستان و بعضى نقاط ديگر زندگى مى كنند.) و يا آنها كه امروز مى گويند با اين همه پيروزى هاى علمى بشر احتياجى به پيامبران و تعليمات آنها نداريم، نه قلمرو علم و دانش بشر را شناخته اند و نه رسالت پيامبران را.اين درست به آن مى ماند كه كودكى كه درس الفبا را در كلاس اول خوانده بگويد من ديگر همه چيز را مى دانم و نياز به معلم و استاد ندارم،آيا اين سخن بى پايه نيست.تازه پيامبران فقط معلم نيستند،مسئله رهبرى آنها داستان جداگانه اى دارد.(1)

پي نوشت:
1. 50 درس اصول عقائد براي جوانان،مكارم شيرازي، ص149
منبع:سایت انوار طاها