يکشنبه، 24 اسفند 1393

پرسش :

اساس برهان نظم چيست؟

پاسخ :
اين برهان بر دو پايه اصلي (صغري و كبري) و يك نتيجه قرار گرفته است:
1 ـ جهان هستي بر اساس يك نظام دقيق و حساب شده اي آفريده شده و بر هر ذره اي از موجودات يك سلسله قوانين تغيير ناپذيري حكومت مي كند.
2 ـ هر جا نظم و تدبير حساب شده اي هست ممكن نيست زاييده رويدادهاي تصادفي باشد و حتما بايد از علم و قدرتي سرچشمه گرفته شده باشد.
نتيجه: نظم و تدبير جهان آفرينش گواه اينست كه صانعي توانا و سازنده اي دانا با محاسباتي دقيق نقشه آن را طرح و سپس كاخ عظيم عالم هستي را بر پايه آن بنا نهاده است.
منبع: كتاب اصول عقايدحجة الاسلام قائمي.درس ششم