يکشنبه، 24 اسفند 1393

پرسش :

چگونه مردم را به كارهاي نيك دعوت كنيم؟

پاسخ :
راه هاي دعوت مردم به حق ، گوناگون است كه به موارد آن اشاره اي مي كنيم :
1- دعوت زباني : آياتي كه مي فرمايد : (قل) يعني بگو .
2- دعوت عملي : (و ثيابك فطهر) (1). لباس خود را تطهير كن (تا ديگران نيز لباسشان را تطهير كنند) .
3- دعوت مستقيم : (أقيموا الصلوه) (2). به طور مستقيم به مردم بگو : نماز به پا داريد .
4- دعوت غير مستقيم : داستان هاي قرآن . مثلاً وقتي مي گويد : برادران حسود ، يوسف را به اسم بازي بردند و او را در چاه انداختند ، به طور غير مستقيم به همه نوجوانان هشدار مي دهد كه دشمنان نيز به نام ورزش ، شما را گمراه و از هدف اصلي پرت مي كنند و به چاه ذلت مي كشانند .
5- دعوت جمعي : (و كان رَسولاً نَبياً) (3). پيامبران مأمور دعوتِ عموم مردم بودند .
6- دعوت خصوصي : (و كان يَأمر أهله بِالصلوه) (4). پيامبر موظف است خانواده خود را به نماز دعوت كند .
7- دعوت همسر و فرزند : (قل لازواجك و بَناتك) (5). اي پيامبر ! به همسران و دخترانت بگو ...
8- دعوت فاميل : (و أنذر عَشيرتك الاقربين) (6). بستگان نزديك تر را هشدار ده .
9- دعوت هموطنان : (لِتٌنذر اٌم القٌري و مَن حَولها)(7). مردم مكه و اطراف آن را هشدار ده .
10-دعوت جامعه بشريت : (اِني رسول الله اليكم جَميعاً) (8). من به سوي همه شما فرستاده شده ام .
آري، غواصي كه به دنبال لؤلؤ و مرجان است و صيادي كه به دنبال صيد ماهي است، نبايد تلاش خود را به يك گوشه دريا و به يك ماهي و لؤلؤ متمركز كند .
افرادي كه به دنبال بدست آوردن سود بيشتري هستند ، عمر خود را در داد و ستد يك كالا تلف نمي كنند .

پی نوشتها:
1- سوره مدثر ، آيه 4
2- سوره بقره ، آيه 83
3- سوره مريم ، آيه 51
4- سوره مريم ، آيه 55
5- سوره احزاب ، آيه 59
6- سوره شعراء ، آيه 214
7- سوره انعام ، آيه 92
8- سوره اعراف ، آيه 158
منبع:كتاب پرسش هاي مهم پاسخهاي كوتاه.حجة الاسلام قرائتي.سوال65