يکشنبه، 24 اسفند 1393

پرسش :

اگر كسي ديانت داشته باشد آيا لازم است شرايط ديگر را هم براي ازدواج داشته باشد؟

پاسخ :
امام صادق (عليه السلام) مي فرمايند: من خطب اليکم فرضيتم دينه و امانته کائنا من کان فزوجوا. اگر کسي دختر شما را خواستگاري کرد ، اگر از دين و امانتش راضي بوديد، هرطوري هست دخترتان را به ازدواج او درآوريد. نه منظورحضرت اين نيست که شما به ويژگي هاي ديگرش کار نداشته باشيد. الا اينکه او يک متدين به معني واقعي، دين دار به معني واقعي باشد . ولي خوب يکسري ويژگي هايي هم هست، مثل سن و تحصيلات هم مهم است . من نظرم اين است که ويژگي هاي ديگر را مد نظر قرار دهيد. معنايش اين نيست که صرفا دين داشت، کافي است. منافاتي ندارد. فرد دين دار است ما از تحصيلات و سربازي و شرايط ديگرش هم مي پرسيم . اين ها با فرمايش حضرت منافاتي ندارد. در اينجا باز مسئله همتايي و کفويت مهم است .
منبع: پاسخ از حجت الاسلام حسين دهنوي.