يکشنبه، 24 اسفند 1393

پرسش :

در مورد تحصيلات خانم و آقا در ازدواج توضيح دهيد. آيا لازم هست که هم سطح باشند؟

پاسخ :
در قضيه تحصيلات بهتر است آقا مقطعش بالاتر باشد . البته فاصله هم زياد نباشد گاهي مي بينيد آقا دکتري دارند و خانم سوم راهنمايي است . درست است آقا بالاتر است ولي فاصله جالبي نيست . ما توصيه مي کنيم که اگر خانم ليسانس است آقا فوق ليسانس باشد و آقا يک مقطع بالاتر باشد. مواردي پيش مي آيد که هم سطح هستند آيا مشکلي دارد ؟ به يک شرط عرض مي کنيم مشکل ندارد که عزيزان صحنه زندگيتان را به صحنه کشتي تبديل نکنيد يعني دو کشتي گيري ، نشويد که هردو مقاومت مي کنند که آن يکي را به زمين بزنند و هيچ کدام راضي نشوند . اگر به صحنه کشتي تبديل نشود مشکلي ندارد. آن چيزي که ما را نگران مي کند برعکس اين است . يعني مقطع خانم بالاتر از آقا است . اين موضوع با اقتدار مرد منافات دارد . مرد دوست دارد مقتدر باشد نه قلدر . و همسرش به او اتکا کند . وقتي همسر بالاتر باشد معمولا جلوي اين اقتدار را مي گيرند . يکي ديگر از ويژگي هاي مرد که با اين مسئله منافات دارد غرور مرد است . حالا خانمي باشد که بگويد : من اصلا تواضع دارم و غرور ندارم و مدرک تحصيلي را چماق نمي کنم و بر سر آقا بکوبم و اصلا انگار نه انگار که مدرکم بالاتر است . آيا باز هم مشکل پيش مي آيد ؟ شما تواضع داريد و لي او غرور دارد . گاهي در زندگي تنش هايي پيش مي آيد که طبيعي است و اگر شما تذکرهايي به او بدهيد ، اين را به حساب مدرک بالاي شما مي گذارد و اينکه شما معلم اخلاق شده ايد . در يک مورد ما ميتوانيم صرف نظر کنيم که خانم مدرک بالاتري دارد ولي آقا ويژگي بارزي دارد مثلا نويسنده خوبي هستند آنجا چاله ها را پر مي کند . يا اينکه آقا اهل مطالعه هستند و با تجربه به جايي رسيده اند و اطلاعات عمومي شان خيلي بالا است. يا آقا در ورزش به يک مقامي رسيده اند. اگر چنين ويژگي بارزي باشد، ما دغدغه کمتري داريم . باز هم مي گويم مطلوب اين است که آقا يک مقطع از خانم بالاتر باشد . دراينجا هم بحث همتايي مهم است
منبع:پاسخ از حجت الاسلام حسين دهنوي