دوشنبه، 25 اسفند 1393

پرسش :

منشاء بيشتر تمايلات داخلى چيست؟

پاسخ :
تمايلات و غرائزى كه در درون ما مى باشند فطرى هستند و منشاء خارجى ندارند و اين تمايلات به خاطر برگزارى نظام زندگى به نحو صحيح است. البته آنچه در بيرون است موجب تحرّك اين تمايلات مى شود و به همين خاطر دستور به تعقّل و مواظبت بر چشم و گوش داريم كه در ما افراط در اشباع نياز را زنده نكند. «إِنّ السمع و الصبر و الفؤاد كلُ اولئك كان عنه مسئولا; گوش و چشم و فؤاد(ادراكات عالى باطنى) همه مورد پرسش واقع مى شوند و مسئولند.(1)»
شيطان و هواى نفس از درون ابراز تمايل مى كنند و جلوه هاى دنيا و تعريف هاى خلق از بيرون به آن نيازها دامن مى زنند

پی نوشت:
1 - سوره اسراء، آيه 36.
منبع:سایت انوار طاها