دوشنبه، 25 اسفند 1393

پرسش :

علل دين گريزي جوانان چيست؟

پاسخ :
حضرت آية الله العظمي مكارم شيرازي در اين خصوص فرموده اند :" به عقيده ما فاصله گرفتن بسياري ازجوانان ازمجامع ديني عوامل متعددي دارد كه ازهمه مهمتر دو عامل است . اول : تبليغات مسمومي است كه عمال بيگانه ازمدتها پيش درميان جوانان ماكرده اند وآنها رانسبت به جوامع ديني وروحانيت بدبين ساخته اند ، وحقايق راطوري ديگر درنظر آنها جلوه داده اند .
دوم : عدم انضباط دربعضي جلسات ديني ، وعدم رعايت اصول صحيح سخنراني وتبليغات ديني دربعضي ازاين مجامع ، به طوري كه بتواند افكار تشنه جوانان تحصيل كرده راباتعليمات عالي وارزنده اسلام سيراب نمايند. "(1)
عوامل مهم ديگري هم هست كه مي توان نام برد مانند : بعضي اختلافات ميان دولتمردان وايجاد خطوط وجناح بنديها كه اتحاد مردم را خدشه دار مي كند . عامل ديگر دنيا گرايي بعضي مسئولين ومنتسبين به دين مي باشد . هنر بزرگ امام راحل اين بود كه راه روحانيت درباري وجاه طلب ودنيا گرا را ازاهل زهد وتقوي جدا نمود. همانطور كه مخلصين وخدمتگزاران ازقشر روحانيت ومسئولين درانقلاب ، روشني چشم ملت ومحل اعتماد آنها هستند.دنيا گرايي ورفاه طلبي برخي نيز صدمات جبران ناپذيري به اعتماد وحمايت مردم وارد مي آورد . حضرت امام فرمودند : "مبادا خداي نخواسته يك وقت ازاين زي طلبگي خارج بشوند وخروج آنها موجب تزلزل عقيدتي درمورد مردم بشود"ودرباره دولتمردان فرمودند :"بدبختي وخوشبختي ملتها بسته به اموري است كه يكي ازمهمات آن صلاحيت داشتن هيأت حاكمه است ."
البته عامل ديگري نيز هست كه خود جوانان نيز بعضي راه تهذيب وخودسازي را طي نمي كنند وتا زماني كه دستورات ديني را رعايت نكنند به شيرينيها ، حلاوتها وثمرات ديني آن نمي رسند وتنها با ظواهر دين نيز راه به جايي نخواهند برد.
درحقيقت عامل دين گريزي انتخاب راه خوشگذراني وعيش وعشرت است كه برخي را ازدرك دين محروم ساخته است.

پی نوشت:
1)پرسش ها و پاسخ هاي مذهبي ، ج 4.
منبع:سایت انوار طاها