دوشنبه، 25 اسفند 1393

پرسش :

آيا فقط آقايان حق عاشق شدن دارند يا خير؟

پاسخ :
 پاسخ از حجت الاسلام حسين دهنوی‌:

در زمان خواستگاري ، بايد دروازه قلب باز شود و فرقي نمي کند خانم يا آقا همديگر را مي بينند و عاشق مي شوند . در اينجا من يک هشدار بدهم وقتي شما به خواستگاري مي روييد يا به خواستگاري شما مي آيند ، اگر همديگر را قبلا نديده باشيد ، سه حالت پيش مي آيد . يکي اينکه در همان نگاه اول عاشق همديگر ميشوند . يکي ممکن است همديگر را مي بينند يک حالت نفرت در آنها ايجاد شود .
حالت ديگر اينکه نه طرف برايتان جاذبه دارد و نه دافعه و يک حالت بي تفاوتي . هشدار من اين است که اگر در همان اول عاشق شديد ، دست از اصولتان بر ندارد . اين عشق با آن عشق کور و بدون نظارت خانواده ، خيلي فرق مي کند.
ما دغدغه مان اين است که نکند دست از خواسته هايشان بر دارند وگرنه عاشق شدن در اينجا اشکالي ندارد. خانمي مي فرمودند: قبل از اينکه خواستگار بيايد من چهل سوال نوشته بودم که بپرسم. وقتي او را ديدم چنان شيفته اش شدم که اصلا سوالي نکردم .اين خيلي خطرناک است .
و اگر حالت دوم است يعني طرف را که ديدي حالت نفرت داشتيد حتي همه شرايط مطلوب را هم دارا باشد ، تقاضا مي کنم با ايشان ازدواج نکنيد. بعضي بزرگان مي گويند که ببين چه دختر خوبي است تو ازدواج کن خدا عشق را ايجاد مي کند . اين حرف غلطي است . چون شما از طرف بدتان آمده است ، اگر تمام شرايط شما را هم داشته باشد، عشق ايجاد نخواهد شد. پس اين کا را نکنيد. اين کار خطرناک است و يکي از عوامل ازدواج هاي خودتحميلي است و اگر حالت سوم بود و طرف همه شرايط نسبي شما را دارد ولي شما نسبت به طرف بي تفاوت هستيد. در اينجا شما بگوييد بله. در اينجا خدا عشق را ايجاد مي کند.
اگر بزرگتر ها منظورشان اين است که در اينجا عشق بوجود مي آيد، ما هم اين را قبول داريم . در اينجا نود و پنج درصد خداوند عشق را ايجاد کرده است .من از پدرها و مادر ها تقاضا مي کنم فرزندان را تحت فشار قرار ندهند ولي تجربياتشان را در اختيار آنها قرار دهند.

نظرات کاربران